Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért gondolkodunk ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manó88 kérdése:

Miért gondolkodunk ennyire másképp az esküvő témáról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6 éve vagyunk együtt a vőlegényemmel, nagyjából ugyanennyi ideje együtt is lakunk. 2 éve kérte meg a kezem, de az esküvő még várat magára. Én nagyon szeretném, ha jövőre lenne, de ő inkább még várna vele még egy évet. Azt mondja, hogy ő egy egzisztenciával rendelkező nőt szeretne feleségül venni. Egyenlőre még pályakezdő diplomás vagyok, nem sikerült még munkát találnom a szakmámban, de nagyon igyekszem. Nagyon szeretnék a szakmámban elhelyezkedni, mert szeretem amit tanultam és önálló, anyagilag független dolgozó nő szeretnék lenni. Mondtam neki, hogy nekem nem fontos a hatalmas lagzi, és nem azért szeretnék hozzámenni, hogy eltartson, hanem egy következő, fontos lépcsőfoknak tartom a kapcsolatunkban a házasságot. Ha felhozom a témát, hogy legyen jövőre az esküvő, legalább az időpontot tűzzük ki (én szeptemberre gondoltam, hogy addig tényleg tudjak rendesen munkát találni és gyűjtögetni), úgy érzem mintha ő fülrágásnak érezné a dolgot. Ha nem mondom, magamban tartom a dolgokat és rosszkedvű vagyok emiatt, megkérdezi mi a bajom. Nem akarom őt sem piszkálni, mert nem ez a rendje a dolgoknak, de ha magamban tartom, hogy rosszul esik, az is rossz. Hogy találjam meg az arany középutat vagy tényleg minden menyasszony így be van sózva? Próbálok türelmes lenni, mind a munkakeresés/esküvő témát illetőleg, de nagyon nehéz. (26 L és 32 F)

2013. dec. 16. 17:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/154 anonim ***** válasza:
81%

" Mi lesz, ha most találsz munkát, aztán elveszíted? Akkor elhagy???"

Igen, valószínűleg ha nem talál rövid időn belül új munkát, akkor elhagyja.

De én egyáltalán nem akarom ezt a hozzáállást elítélni, kinek ez a fontos, kinek az.

Nekem pl. soha nem azt jelentette a normális, egyenrangú kapcsolat, hogy ha mindkettőnknek jó állása van, akkor működik, ha nem, akkor cső, hanem hogy kölcsönösen segítsük egymást a nehézségek idején is és kitartsunk egymás mellet, persze ennek mindkét oldalról kell működnie.

Ez vagyok én, más meg máshogy érzi. Itt úgy néz ki, két hasonló világképű ember találkozott, a kérdező és a párja is hasonlóan gondolkozik ebben a kérdésben, nekik ez a fontos. Ezért is próbáltam ehhez az értékrendhez mérten válaszolni, miszerint először legyen meg a bombabiztos, jó munkahely, utána lehet beszélni az esküvőről.

2013. dec. 16. 18:18
 22/154 anonim ***** válasza:
93%
Az is van, hogy egy dolog köré sokan automatikusan társítanak egyéb dolgokat. Talán más tartozékai vannak az ő fejében a házasságnak, mint Neked. És ezektől a tartozékoktól fél. Érdemes lenne leülni, ki mit ért házasság alatt, mit gondol egy kapcsolat tartalmának, mit szeretne megélni benne, mit szeretne csinálni, stb.
2013. dec. 16. 18:20
 23/154 anonim ***** válasza:
84%
Képzeld el, ha megbetegszel vagy bármit hoz az élet és nem dogozhatsz és a pasid szemében már nem lesz egzisztenciád, akkor mi lesz? A pasid ki fogásokat keresi, hát mit mondjak a nõknek egyre nehezebb férjhez menni a mai világban, vagy nincs igazam?
2013. dec. 16. 18:24
 24/154 anonim ***** válasza:
92%

Mi az, hogy "ő egy egzisztenciával rendelkező nőt szeretne feleségül venni"?? Tegyük fel találsz munkát és összeházasodtok, de esküvő után elvesíted a munkahelyed akkor elválik tőled mert nincs meg az egzisztenciád??

Amúgy meg kár addig kitűzni az esküvő napját amíg nincs meg rá a keret. Amúgy meg, hogy akarsz gyűjtögetni ha nincs bevételed? Szüleidtől várod a támogatást és úgy akarsz "gyűjteni" vagy mi? Mert másképp nem lehet!

Te amúgy elég világos, hogy a pasid nem akar elvenni csak fogja valamire.

2013. dec. 16. 18:25
 25/154 anonim ***** válasza:
93%
24: Nem csak a munka és a pénzbevétel az, ami egzisztenciát jelent, hanem az a képesség, hogy az ember megáll a saját lábán érzelmileg, fizikailag. Ezt nem lehet iskolásként megszerezni. Egyszerűen csak fontos, hogy nőjön fel, tapasztaljon ezekből. Legyenek megoldásai bizonyos élethelyzetekre. Én most 3 éve munkanélküli vagyok, és bizony szükségem van arra a havi 30 E Ft-ra, amit a szüleim adnak, de minden mást megoldok én (egyedül lakom saját lakásban). És ez az életbeli tájékozottságomból adódik. Ha egyetemista koromban nyomtak volna a kezembe havi 30E Ft-ot, bizony, semmire nem mentem volna vele egyedül, ami az önfenntartást illeti.
2013. dec. 16. 18:32
 26/154 anonim ***** válasza:
85%
24: Folytatom. Ha pedig mondjuk 26 évesen kerültem volna a mostani élethelyzetembe, egyszerűen NEM ISMERTEM VOLNA MÉG más megoldást, mint a hozzám legközelebb állókhoz fordulni.
2013. dec. 16. 18:34
 27/154 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék nagy esküvőt, így nem kell hozzá azért olyan sok pénz. Csak a szülők és testvérek lennének. (kb. 12 fő) De mondtam neki, hogyha ez zavarja legyen két tanúval, erre "viccesen" azt válaszolta, hogy akkor kereshetsz magadnak egy férjet is... Teljesen összevagyok zavarodva! Csak a munka/egzisztencia hiánya lenne a probléma, vagy van itt még más is!? Lehet, hogy 32 évesen még nem ért meg rá? Azt mondja ez egy komoly döntés, de mi lehet még komolyabb annál, hogy 6 éve együtt lakunk.
2013. dec. 16. 18:34
 28/154 anonim ***** válasza:
73%

Ha nem lenne diplomád, akkor már nem is kellenél? Ha egyszer sajáthibádon kivül munkanélküli leszel, akkor majd röhög a markába és elvárja, h anyukád a nyugdijból segitsen ki?

Az én párom többet keres mint én, és amikor én nem dolgoztam, akkor ö segitett, én inkabb lelkileg tudom őt támogatni, de ha az utolsó 1000 Ft is lesz nálunk az is közös lesz. "Egzisztenciával rendelkező nőt szeretne feleségül venni." nekem ez olyan furcsán hangzik, a takarítónöbe szeretne bele, akkor mi?! Elhagyja?

2013. dec. 16. 18:36
 29/154 anonim ***** válasza:
86%

Most egzisztenciával rendelkező nőt akar elvenni vagy TÉGED akar feleségül venni????

Hol van ez attól hogy szeretem holtáig, egészségben, betegségben, gazdagságban, szegénységben stb.. ??

Nyilván keresel állást, előbb-utóbb össze is fog jönni, de most ez hogy jön az esküvőhöz? Csak akkor vesz el ez a csodás pasi, ha előbb lerakod neki a lakást, az autót a segge alá? Vagy mégis mire gondol?

Milyen egzisztenciával rendelkezik ő, ha már itt tartunk? Ő fel tud mutatni valamit, amit elért az életben, amiért megdolgozott? 32 évesen ő már nem pályakezdő. Ha viszont neki sincs egzisztenciája, akkor ha megfogadsz egy tanácsot (bár tudom úgyse fogod) menekülj, amíg tudsz, ugyanis ez a pasi nem akar tőled semmi mást a pénzen kívül.. Ha meg neki van egzisztenciája, akkor miért kötelező, hogy neked is legyen? A házassággal közössé válik minden, hiszen azért vesz el / mész hozzá mert azt akarod hogy életed része legyen örökre és mindent megosztasz vele.

Kicsit sántít nekem ez a sztori..

2013. dec. 16. 18:38
 30/154 Je Veux ***** válasza:
85%

Nekem sem tetszik a párod hozzáállása.

Az egy dolog, hogy én pl. úgy szeretnék házasodni majd, hogy előtte már diplomásan dolgozom teljes munkaidőben, mert nem szeretném, ha az egészet a párom fizetné. Én is bele szeretnék tenni az esküvőbe, hiába vagyunk közös kasszán már most is.

Ugyanakkor az, hogy kikötés a részéről az egzisztencia.. Mint előttem is írták, mi lesz ha megbetegszel, vagy elveszíted az állásodat és hosszabb ideig nem találsz munkát.. 4-5-6-12 hónap.. Akkor mi lesz? El fog hagyni, mert nincs kereseted?

És a gyerek? Nem leszel megbecsülve, mert otthon vagy és csak gyedet kapsz?

Tehát ez szép meg jó, hogy szeretné, hogy dolgozz, te is szeretnéd, hogy dolgozhass, és magadtól el is várod, hiszen te is szeretnél hozzájárulni az esküvőhöz, na de hogy a másik részéről ez elvárás legyen..

Ráadásul az egzisztencia az nem 100ezret foglal magába.. Ennek a megteremtése (nem akarlak alábecsülni, ne érts félre) legalább 2-3-4 év. Szerintem minden embernek kell legalább ennyi idő hozzá, ha nem több.. Persze, ha nem a google-nél fejlesztő havi netto 1,5 milláért.

Szóval én nem gondolom, hogy nagyon be lennél sózva, azt se hogy mindenképpen jövőre kell házasodnotok, de én a helyedben elgondolkoznék a párod hozzáállásán és leülnék vele beszélgetni erről.

2013. dec. 16. 18:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!