Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tegyük fel, hogy boldog...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tegyük fel, hogy boldog kapcsolatban éltek a szerelmetekkel 5 éve, megvolt az eljegyzés és készülődtök az esküvőre. De közben kiderülne, hogy a kedves párotok 19 és 21 éves kora között börtönben volt önbíráskodás miatt. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Önbíráskodás ugye = a törvény megszegése azzal a szándékkal, hogy büntetést nyerjen az olyan bűn, amelyet az önbíráskodó szerint a bűnüldözés nem, vagy nem megfelelőképpen büntet.

A teljes szitu az, hogy az édesapja meghalt egy autóbalestben, ahol a részeg sofőr áttért az ő sávjába és frontálisan ütköztek. A hibás sofőr túlélte, semmi baja nem lett és mivel a polgármester fia, 5 év felfüggesztettet + 1,5 milliós pénzbüntetést kapott, illetve 1 évre bevonták a jogosítványát.

A vőlegényem ezt nem tartotta elegendő büntetésnek, a fellebbezést a bíróság elutasította, így néhány haverjával fogták a balesetet okozó srácot, mikor a buliból ment hazafele elkapták, betették a csomagtartóba majd megverték.

Ezért kapott 3,5 év börtönbüntetést, de jó magaviselet miatt 1 év 11 hónap után kiengedték.

Ezt eddig nem mondta nekem, egy véletlen folyamán tudtam meg nem régen.

Most rendes, tisztességes munkahelye van, normálisan él, normálisak a barátai.. De bennem akkor is szöget ütött ez a dolog..

2013. ápr. 12. 23:42
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/130 anonim ***** válasza:
42%

#62, senki sem nevezi véletlennek, ugyanis a véletlen baleset az nem bűn, azért nem jár büntetés.

A helyes szó a vétkes gondatlanság (luxuria, mondja a jog), ugyanis a tettes nem akart, nem volt szándéka senkinek se bajt okozni, de könnyelműen abban bízott, hogy "csak nem lesz semmi..."

Ugyanaz a helyzet, mint amikor valaki berakja a spájzba borosüvegbe a hypót, más meg azt hiszi bor, és meghúzza... ott is valaki könnyelműen abban bízik, hogy a tettének nem lesz negatív következménye, és mégis lesz.

Szép jogi definicióval (by Wiki)

Szándékosság és gondatlanság a büntetőjogban a bűnösség kategóriái. Ha az elkövető tekintetében sem szándékosság, sem gondatlanság nem állapítható meg, úgy a bűnösség kizárt.

Szándékosság: olyan magatartás, melynek következményeit tanúsítója kívánja, vagy e következményekbe belenyugszik.

Gondatlanság: olyan magatartás, melynek lehetséges következményeit tanúsítója előre látja, de könnyelműen bízik azok elmaradásában, vagy a következményeket azért nem látja előre, mert a tőle elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja.

2013. ápr. 13. 01:47
 62/130 anonim ***** válasza:
67%
az 59-re reagáltam, mert ő ezzel érvelt...
2013. ápr. 13. 01:50
 63/130 anonim ***** válasza:
79%
A szomorù az, hogy ha legyilkolsz egy macskát lecsuknak. Ha részegen egy embert nem... Baleset... Pf. Én is lezúztam volna a gázolót. S nem mert agresszív állat vagyok, hanem mert az ejnyebejnye miatt kb megteszi mégegyszer, de ha megteszi, akkor egy olyan hozzátartozóját küldje el, s lehetőleg akkor amikkr börtönben lenne a helye, aki nem csukta le. Nem nőket erőszakolt, nem téged vert, nem drogos... Kiált a szeretteiért, noha nem törvényesen, de sajna tapasztalat hogY a törvény sok esetben xart sem ér, vagy azzal van akinél a lóvé.
2013. ápr. 13. 02:02
 64/130 anonim ***** válasza:
83%
Persze hogy vele maradnék , ez nem is kérdés hasonló helyzetben en is ugyanezt tettem volna ...
2013. ápr. 13. 02:40
 65/130 anonim ***** válasza:
25%
Otthagynám. Nem azért, amit tett, vagy amiért börtönben ült, hanem mert évek óta hazudott nekem és ha nincs a véletlen, akkor talán soha nem tudom meg. Többet nem tudnék bízni benne.
2013. ápr. 13. 05:42
 66/130 anonim ***** válasza:
71%
Semmit.A mult elmult.
2013. ápr. 13. 06:23
 67/130 anonim ***** válasza:
84%
Engem nem érdekelne a múltja, nem ez határozza meg őt. Évekkel ezelőtt történt. Mostmár hétköznapi élete van normális munkahellyel, normális baráti körrel. Talpra tudott állni a mélypont után, ami mindenképp becsülendő. Biztos vagyok benne, hogy már valamilyen szinten bánja is a történteket, de akkor nem láthatott más megoldási módot. Én vele maradnék.
2013. ápr. 13. 08:03
 68/130 anonim ***** válasza:
92%

Jobban örültem volna, ha előbb tudom meg és tőle. Biztosan el kellene gondolkoznom mindenen és szeretnék vele leülni, megbeszélni. Az ő reakciói, ha olyanok, és látom, hogy ez csak a gyász és tehetetlenség szülte tett, akkor vele maradnék. Ha ezen kívül a kapcsolat 100%-ig működik, akkor ez megbocsátható.

24N

2013. ápr. 13. 08:20
 69/130 anonim ***** válasza:
78%
Egyáltalán nem elítélendő, teljes mértékig megérteném, sőt; helyes, hogy legalább ő megadta azt, ami jár! Ne szégyellem a páros ezért, szégyellnivaló a magyar jogrendszer és sok ember mentalitásában van.
2013. ápr. 13. 09:46
 70/130 anonim ***** válasza:
72%
Nem mondom, hogy teljesen helyes amit tett, de tökéletesen megértem, eszembe sem jutna a szakítás. Vannak olyan bűncselekmények, amik bár börtönbüntetéssel járnak, de kevésbé tartom bűnnek a saját erkölcsöm szerint (ilyen ez, ahol szerintem egyedül az ittas hülyegyereknek lenne börtönben a helye, nem a Kérdező párjának a jogos verésért. De ha sikkasztás miatt lett volna börtönben, az sem viselne meg, mert számomra a pénznek nincs ekkora értéke, mégis súlyosabban büntetik, mint egy nemi erőszakot vagy gyilkosságot...). Fiatal volt, fellázadt a teljesen elhibázott "igazságszolgáltatás" ellen. Az ittas apucifia megérdemelte a verést, ha az én gyerekem lett volna, valószínűleg tőlem kapja az első pofont...
2013. ápr. 13. 09:52
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!