Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tegyük fel, hogy boldog...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tegyük fel, hogy boldog kapcsolatban éltek a szerelmetekkel 5 éve, megvolt az eljegyzés és készülődtök az esküvőre. De közben kiderülne, hogy a kedves párotok 19 és 21 éves kora között börtönben volt önbíráskodás miatt. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Önbíráskodás ugye = a törvény megszegése azzal a szándékkal, hogy büntetést nyerjen az olyan bűn, amelyet az önbíráskodó szerint a bűnüldözés nem, vagy nem megfelelőképpen büntet.

A teljes szitu az, hogy az édesapja meghalt egy autóbalestben, ahol a részeg sofőr áttért az ő sávjába és frontálisan ütköztek. A hibás sofőr túlélte, semmi baja nem lett és mivel a polgármester fia, 5 év felfüggesztettet + 1,5 milliós pénzbüntetést kapott, illetve 1 évre bevonták a jogosítványát.

A vőlegényem ezt nem tartotta elegendő büntetésnek, a fellebbezést a bíróság elutasította, így néhány haverjával fogták a balesetet okozó srácot, mikor a buliból ment hazafele elkapták, betették a csomagtartóba majd megverték.

Ezért kapott 3,5 év börtönbüntetést, de jó magaviselet miatt 1 év 11 hónap után kiengedték.

Ezt eddig nem mondta nekem, egy véletlen folyamán tudtam meg nem régen.

Most rendes, tisztességes munkahelye van, normálisan él, normálisak a barátai.. De bennem akkor is szöget ütött ez a dolog..

2013. ápr. 12. 23:42
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/130 anonim ***** válasza:
85%

Ha jól számolom 11 éve jött ki a barátod a börtönből, azóta normális, törvénytisztelő polgárként él. Szerintem ebből egyértelműen látszik, hogy az egy egyszeri kilengés volt az életében, és nem egy agresszív, bűnöző hajlamú emberről van szó. Nem volt helyes amit tett, de vállalta a következményeket, és leülte a kiszabott büntetést. Én inkább azok felé húzok, akik nem tudják szívből elítélni a tettéért, bár tény, hogy hőssé avatni sem kell.

Ülj le vele, beszéljétek meg a dolgot, de légy vele nagyon tapintatos, mert az apja halála miatt valószínűleg még mindig nagyon fájdalmas számára a téma. Semmiképp se lépj fel támadóan vagy számonkérően, mert akkor csak még jobban bezárkózik.

A polgármester pereputtyának vérbosszújától meg több mint tíz évvel a történtek után szvsz nem kell tartani. Azért ez nem Szicília. :)

2013. ápr. 13. 21:00
 92/130 anonim ***** válasza:
72%
92-es nem tudom, mi volt a válaszod, de amit most írtál, azzal teljesen egyetértek. Szomorú, hogy egyesek azt ítélik el, aki kiáll az igazáért azzal szemben, aki (bármilyen címen, mondjuk közúti baleset gondatlan okozása, vagy mit tudom én) elvesz egy életet. De ne mondd, hogy ez a magyar mentalitás, aki ezt nem érti, mert az igazi magyar mentalitás nem ez. Ez inkább a lelketlen mentalitás.
2013. ápr. 13. 21:20
 93/130 anonim ***** válasza:
84%

# 90! Senki nem mondta hogy alapvetően rossz ember a párja. Itt csak azzal van gond, hogy a pártolók is kicsit túloznak, mikor olyanokat emlegetnek hogy büszkének kellene lenni rá meg tisztelni kellene azért, amit tett.

Csúnya dolgot tett. Ahogy az is, aki az édesapját meggyilkolta. Én is sajnálom hogy így történt és alapvetően egészen biztosan nem hagynám el ezért a tettéért.

Na de nem is veregetném meg érte a vállát és egy percig sem állítanám hogy büszkének kellene lenni rá.

Mindkét tábor átesett egy kicsit a ló túloldalára, az a baj!

Semmi probléma nincs azzal, hogy valaki ezt gondolja, valaki meg azt. Emberek vagyunk, különböző értékrenddel és különböző tolerancia küszöbbel. De sajnos az utóbbi pár oldal már rég nem az ész érvek felsorakoztatásáról és az érvek/ellenérvek felsorakoztatásáról szól, hanem arról, hogy az ellentábor folyamatosan azt hajtogatja hogy "emberrabló" a másik tábor meg azt hogy "gyilkos".

2013. ápr. 13. 21:37
 94/130 anonim ***** válasza:
71%

Hát szerintem én is megvertem volna, pedig nő vagyok. Ha a szeretteimről van szó, nincs pardon!

Mindamellett szerintem el kellett volna mondja a sztorit.

2013. ápr. 14. 08:31
 95/130 anonim ***** válasza:
67%

Sajnos ez az az ország, ahol a bűnözőknek vannak jogaik. Tudod mit kérdező, TELJESEN NORMÁLIS hogy egy 19 éves srác megveri azt, aki MEGÖLTE az apját!! KEvesebbért is verekednek mégsincs ilyen súlyos büntetés érte.

Attól meg ne félj, hogy megbosszul én úgy kicsinálnám, hogy pszichológussal járna még a wcre is!!!

2013. ápr. 14. 08:38
 96/130 anonim ***** válasza:
68%
tegnap 21:37 Ez így van! Ezért írtam én is, hogy a kérdezőnek kell éreznie, hogy ez neki milyen súlyú. Mi nem látunk bele az ők életükbe, hogy milyen. Azt sem tudjuk, hogy a vőlegénye az 5 év alatt hogy viselkedett.
2013. ápr. 14. 10:58
 97/130 anonim ***** válasza:
72%
Hát már nem azért mondom,de ha totál részegen beülnék az autóba,elütnék egy családapát,aki belehal és ezek után a fia szétver,én messzemenőkig megérteném,mert nem is tudnám,hogy tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel,nemhogy még azon gondolkodjam,hogy még,hogy tudjak ártani másoknak,meg még revansot venni????
2013. ápr. 14. 11:23
 98/130 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó, pont ezen gondolkodtam el. Hogyha netán én okoznék olyan balesetet ahol meghal az illető és utána felmentenének csip csup büntivel, mélyen hallgatnék ha megvernének utána...a pofám leszakad...
2013. ápr. 14. 17:05
 99/130 anonim ***** válasza:
75%
Na mi a helyzet? Hogy alakulnak a dolgok? Beszélgettetek már?
2013. ápr. 15. 18:01
 100/130 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem ez teljes mértékben jogos volt a részéről. Emiatt nem más ember. Utána ismerkedtél vele így szerettél bele és kész!

Én nem csak elvertem volna a helyében. 100% biztos ,hogy halálra verem ,de a barátodnak van önmérséklete.

2013. ápr. 15. 19:24
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!