Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Annak mi értelme van, hogy egy pár eljegyzi egymást, de eszük ágában sincs idővel megházasodni?
Nem arról van szó, akik jegyesek, és csak néhány év múlva házasodnak össze, hanem azokról, akik eljegyzik egymást, de mindketten tudják, hogy nem akarnak házasságot.
Mire jó ez? Örök menyasszony/vőlegény? Vagy nem értem.
Ez nekem is fura. Mert oké, ha valaki azt hangoztatja, hogy neki nem fontos a papír, felesleges ceremónia, nem ettől lesz jobb a kapcsolat stb., akkor az "érthető" (bár nem értek egyet az ilyen szempontokkal, de ez mindegy), csak akkor tényleg röhejes, hogy a gyűrű és/vagy az eljegyzés ténye meg kell, mert akkor ezek így max. szimbólumok, még annyit sem tesznek hozzá a kapcsolat "jobbá" tételéhez.
De hát ahány ember, annyi gondolat erről.
Óh, a napokban olvastam egy kommentet, amiben leírták, hogy a mai kapcsolatok zömében azért van eljegyzés karácsonykor/valentinnapon, mert a lány kicsikarta vagy pedig a pasi nem tudott semmilyen más ajándékot kitalálni, és ezzel "befogta" a csaj száját. Tök mindegy, hogy milyen rég óta vannak együtt, megtörténik, majd a végén nem hogy házasság nincs, de kapcsolat sincs...
De ilyenkor amúgy, ha szakítanak, visszaadják a gyűrűt? Vagy mi!?
Kezd amúgy teljesen kifordulni magából a világ, de idővel úgyis megnyugszik :D
Nem tökmindegy? Nekik ez jó. Lehet, hogy az egyik nem akar házasodni, és erre a kompromisszumra jutottak.
Nem kell mindent megérteni, csak el kell fogadni, és nem lenézni.
Az egyik rokonunk megkérte a barátnője kezét, majd mikor eltelt 1 év, megkérdeztük, hogy és, esküvőt mikor szeretnének, stb.? Közölték, hogy ja, hát nem hiszik, hogy lesz esküvő mert felesleges papír, és pénzkidobás, nem fontos.. Mindenki csak értetlenkedve nézett, hogy akkor az eljegyzésnek mi értelme volt, mert ennyi erőből, a gyűrűre való nem volt pénzkidobás? Az ilyen jegyeseket én sem értem..:) Majd visszavonják az eljegyzést, h hát hoppá mégsem, mert esküvő sem lesz, hanem bejegyzett élettársi kapcsolat?
Most akkor hogy van ez??? :)
Érdekes. Az eljegyzés arról szól, hogy "Hozzám jössz feleségül?" válasz: "Igen!" Akkor tehát az eljegyzés idején VAN házassági szándék. Máskülönben az nem eljegyzés.
De én még nem hallottam olyan jegyespárról, akiknek eszük ágában sem volt összeházasodni. Legfeljebb nem volt pénzük rá.
Én nem látok benne semmi rosszat. Egy kapcsolatnak vannak bizonyos fokozatai. Barát/barátnő, élettárs, jegyes, és férj/feleség.
Minden kapcsolat más szintig jut el. Valakik soha nem költöznek össze, valakik pedig igen, ezzel élettársakká válnak, de soha nem jegyzik el egymást. Vannak akik eljegyzik egymást, de soha nem házasodnak össze, viszont vannak akik igen.
Minden kapcsolat más és más szintekre jut el, és ez csúnyán hangzik, pedig nem annak szánom, de minden kapcsolat más és más szinten "reked meg".
Nekem semmi bajom azzal, ha valakik úgy döntenek, hogy jegyesekként élik le az életüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!