Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tegyük fel, hogy boldog kapcsolatban éltek a szerelmetekkel 5 éve, megvolt az eljegyzés és készülődtök az esküvőre. De közben kiderülne, hogy a kedves párotok 19 és 21 éves kora között börtönben volt önbíráskodás miatt. Mit tennétek?
Önbíráskodás ugye = a törvény megszegése azzal a szándékkal, hogy büntetést nyerjen az olyan bűn, amelyet az önbíráskodó szerint a bűnüldözés nem, vagy nem megfelelőképpen büntet.
A teljes szitu az, hogy az édesapja meghalt egy autóbalestben, ahol a részeg sofőr áttért az ő sávjába és frontálisan ütköztek. A hibás sofőr túlélte, semmi baja nem lett és mivel a polgármester fia, 5 év felfüggesztettet + 1,5 milliós pénzbüntetést kapott, illetve 1 évre bevonták a jogosítványát.
A vőlegényem ezt nem tartotta elegendő büntetésnek, a fellebbezést a bíróság elutasította, így néhány haverjával fogták a balesetet okozó srácot, mikor a buliból ment hazafele elkapták, betették a csomagtartóba majd megverték.
Ezért kapott 3,5 év börtönbüntetést, de jó magaviselet miatt 1 év 11 hónap után kiengedték.
Ezt eddig nem mondta nekem, egy véletlen folyamán tudtam meg nem régen.
Most rendes, tisztességes munkahelye van, normálisan él, normálisak a barátai.. De bennem akkor is szöget ütött ez a dolog..
Teljesen jogos amit a 80-as válaszoló írt, nem értem miért pontoztátok le ennyire.
Többek között ettől tartok én is, mi van ha a srác szintén meg szeretné bosszulni a dolgokat de majd történetesen nem rajta vezeti le e felgyülemlett feszültséget hanem rajtam, vagy majd később a gyerekünkön. Nyilván tisztában van vele, hogy sokkal nagyobb fájdalmat okoz akkor a páromnak is, ha nem közvetlen őt támadja, hanem valamelyik szerettét.
Vagy mi van ha az apuka kezd el valamit tenni megint, megfúrni az életünket mondjuk, nem feltétlenül erőszakkal, mással is lehet, és ezek szerint ők nagyon profik az ilyen aljas ügyekben.
És akkor majd a vőlegényem megint visszavág és belekerülünk egy ilyen körforgásba, vagy mégis hogy? Többek között ettől tartok nagyon és ezért vannak bennem kérdőjelek, mindamellet persze, hogy sajnálom, amiért ezt tette és nem mondta el korábban.
A válaszadók többsége ezt nem látja be, idáig el sem jutott, csak csőlátóan védelmeznek egy emberrablót, aki mellesleg semmivel sem különb mint akit megvert.
Arról egyébként van tudomásod kérdező, hogy a polgármester fia milyen állapotban van? Tehát mennyire verte meg, okozott-e maradandó károsodásokat neki, stb?
Látod, így jobban belegondolva ez mondjuk tényleg necces lehet. Józan ésszel gondolkozva tényleg akkor okozna fájdalmat a vőlegényednek a legjobban, ha valaki olyannak ártana, aki közel áll a szívéhez.
Ugyanabban a városban laktok most? Vagy máshol? És ők ketten találkoztak/beszéltek azóta?
Vele maradnék. Én nem tudom, hogy bármelyik válaszoló átélte-e már, hogy súlyosan bántalmazzák, esetleg megöljék (akár halálos baleset okozásával) a családtagját, akit a legjobban szeret, szülőjét, párját, esetleg gyerekét. Én már voltam ennek a közelében, szerencsére nem történt tragédia, de még így is, még most is, sok idő elteltével, le tudnék kenni egy olyan sallert annak, aki ilyet okozott, hogy belepistul. Pláne, ha tényleg meghalt volna valaki. Pláne, ha a hatóság és a törvény nem szolgáltat igazságot és az illető éli világát és megússza.
Nem pártolom én sem az emberrablást, sem a verekedést. Visszahúzódó, elég szelíd természetű nő vagyok, aki ismer tudja, hogy senkit sem bántanék. De ha ilyen történne olyannal, aki fontos nekem... hát nem tudom, mit csinálnék.
Hibázott ez a srác azzal, amit tett, de én megérteném. Aki meg azt mondja, hogy félne, hogy legközelebb is megteszi hasonló helyzetben, hát remélem, nem lesz hasonló helyzet. Mármint nem okozza még egy felelőtlen ember az egyik hozzátartozója halálát.
ma 19:52 Figyi, itt mindenkit lepontoznak, tök mindegy mit ír! Szerintem vannak, akik csak azért járnak ide fel, de egy választ sem írnak!
Nekem volt olyan, hogy a válaszom is törölték nem egyszer, s nem értettem, hogy miért.
Nem tudom hogy van most, szerintem a vőlegényem sem tudja. Akkor eltört az orra és az egyik keze ill. a bal szemöldökétől kezdve végigrepedt a bőr a füléig - legalábbis nekem ezt mondta a párom, de nem tudhatom biztosra, mert nem láttam.
Nem ott lakunk, nem egy helyről származunk, most Budapesten élünk, itt ismertük meg egymást. Elköltözött onnan az anyukája és a testvére a baleset után, tudtommal nem is voltak azóta ott egyszer sem.
A lelkes lepontozónak pedig üzenném, hogy legyen szíves írjon egy választ, ami szerinte hasznos, szívesen olvasnám építő jellegű hozzászólását, ha pedig szellemi szintje csak addig terjed hogy egy piros gombot nyomogasson, akkor legyen szíves keressen magának más játszóteret!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!