Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tegyük fel, hogy boldog...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tegyük fel, hogy boldog kapcsolatban éltek a szerelmetekkel 5 éve, megvolt az eljegyzés és készülődtök az esküvőre. De közben kiderülne, hogy a kedves párotok 19 és 21 éves kora között börtönben volt önbíráskodás miatt. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Önbíráskodás ugye = a törvény megszegése azzal a szándékkal, hogy büntetést nyerjen az olyan bűn, amelyet az önbíráskodó szerint a bűnüldözés nem, vagy nem megfelelőképpen büntet.

A teljes szitu az, hogy az édesapja meghalt egy autóbalestben, ahol a részeg sofőr áttért az ő sávjába és frontálisan ütköztek. A hibás sofőr túlélte, semmi baja nem lett és mivel a polgármester fia, 5 év felfüggesztettet + 1,5 milliós pénzbüntetést kapott, illetve 1 évre bevonták a jogosítványát.

A vőlegényem ezt nem tartotta elegendő büntetésnek, a fellebbezést a bíróság elutasította, így néhány haverjával fogták a balesetet okozó srácot, mikor a buliból ment hazafele elkapták, betették a csomagtartóba majd megverték.

Ezért kapott 3,5 év börtönbüntetést, de jó magaviselet miatt 1 év 11 hónap után kiengedték.

Ezt eddig nem mondta nekem, egy véletlen folyamán tudtam meg nem régen.

Most rendes, tisztességes munkahelye van, normálisan él, normálisak a barátai.. De bennem akkor is szöget ütött ez a dolog..

2013. ápr. 12. 23:42
 71/130 anonim ***** válasza:
37%

Én tisztelném ezért!

Megkapta már a büntetését,akkor te mit akarsz még többet ez ügyben ártani neki?

2013. ápr. 13. 09:53
 72/130 anonim ***** válasza:
91%

Azért az, hogy tisztelni kéne ezért, elég barokkos túlzás.

De én személy szerint emiatt biztosan nem hagynám ott, tekintve hogy rég történt, megkapta érte a büntetését és most már teljesen normális életet él.

Mellesleg nevetséges a jogrendszer, ezek szerint az ittas vezetés és a gondatlanságból elkövetett emberölés nem elég indok ahhoz hogy valakit börtönbe küldjenek..

2013. ápr. 13. 10:10
 73/130 anonim ***** válasza:
78%

Semmin nem változtatna ,de azért elbeszélgetnék vele,hogy miért nem mesélte el ezt el nekem.

Amúgy megértem ,hogy ilyet tett.Nem tudom elítélni,bár tény ,hogy ezzel nem változik semmi,sajnos.

2013. ápr. 13. 11:36
 74/130 anonim ***** válasza:
90%

Megérteném a tettét, és nem szakítanék.

Csupán azt kérdezném meg, hogy miért nem vallotta ezt be nekem? Szerintem ha el akar venni, elvárható, hogy bízzon bennem annyira, hogy elmondja.

2013. ápr. 13. 13:22
 75/130 Bence_ ***** válasza:
79%

19 évesen még kölyök volt. Rossz dolgot csinált, de érthető a tette.

Bent biztosan elgondolkodott a dolgon. Büntetését letöltötte.

Kérdezd meg, hogy most hogy csinálná?

Meg miért nem mondta eddig?

Ezek után dönts.

2013. ápr. 13. 14:02
 76/130 anonim ***** válasza:
81%

Azok, akik otthagynák, mert börtönbe volt, azok inkább szülnének gyereket a kedves gázolónak, mert ő legalább nem volt börtönben, szóval tuti jó ember?

Én nő vagyok, de hasonló esetben sokkal durvább dolgokat tudtam volna művelni mint a párod, csak okosabban. Nem egyszer verettem volna meg, hanem tennék róla, hogy könyörögjön, hogy bekerülhessen a börtönbe, addig sem lát...

El kell számolnia a lelkiismeretével?! Szerintetek egy ilyen újgazdag kis sz@rnak számít bármi, ha mindent el lehet intézni?:) Ugyan már...

2013. ápr. 13. 14:30
 77/130 anonim ***** válasza:
73%

Ha apámat megölné (igen, ez gyilkosság, elvette az életét, tehát megölte!!) egy részeg nagyarcú p*cs, és ő ezért, csak mert a polgármester fia és volt elég pénze, hogy a kedves pártatlan( hahahhaha) bírót lefizesse, nem kapna börtönt, én is megvertem volna, pedig lány vagyok. Nem tenné ki az ablakba, amit tőlem kapna.

Hol élünk már? A gyilkosok szabadon mászkálnak, azok meg, akiknek ez nem tetszik és mivel a törvény nem tesz ellenük semmit, és azok akik meg tesznek(jogosan), börtönbe kerülnek? A gyilkosok helyére?

Neeee... nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát.

2013. ápr. 13. 15:53
 78/130 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, jöttek vegyesen. :)

Megpróbálok majd leülni vele és beszélgetni egy jó nagyot, rákérdezni pontosabban a dolgokra és figyelni közben a reakcióit és majd utána hátha könnyebb lesz.

2013. ápr. 13. 17:11
 79/130 anonim ***** válasza:
71%

Nekem az a durva ebben a sztoriban, hogy a polgármester fia, akinek a lelkén 1 ember élete szárad, ráadásul ittasan vezetett, az megúszta felfüggesztettel, a kérdező párját pedig szigorúbban büntették.

Az itt hőzöngők agya is elszállt volna, ha kiderül, hogy aki megölte a szeretett családtagját, az megúszta az egészet, magyarán ennyit ért az apja élete.

Persze, amíg ezt valaki nem éli át, addig tudja mondani, hogy én nem így jártam volna el...stb nem tudhatja senki sem biztosra, amíg nem kerül bele az adott szituba.

2013. ápr. 13. 17:52
 80/130 anonim ***** válasza:
20%

Kérdező (#78), igen, ez egy helyes elgondolásnak látszik.

Az önbíráskodásnak tapsoló gyilkosozóknak meg felhívnám a figyelmét egy aprócska TÉNYRE, nevezetesen, hogy az erőszak az egy spirál, amit nem folytatni kell, hanem abbahagyni... gondolkodjatok már el, hogy mi lett volna, ha a történet úgy folytatódik, hogy a gázoló meg elégedetlen lesz attól, hogy mi az, hogy aki őt elrabolta és a haverjaival megverte "csak 1 év 11 hónapot ül" és ő is saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást, mondjuk rágyújtja az őt megverőkre a házat vagy mittudomén...

Szóval el kell dönteni, hogy a maffiában akarunk élni, ahol a dolgok elintézési módja a vendetta és a családok évszázadokig gyilkolásszák egymást, mert egyik sem képes abbahagyni hogy "igazságot szolgáltasson", vagy elfogadjuk az állami jogszolgáltatást még akkor is, ha az ítéleteket a sértettek mindig enyhének, az elkövetők meg mindig túlzottnak találják és a tömeg jó esetben mindig a sértettel azonosul inkább.

2013. ápr. 13. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!