Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért mondogatják mostanában...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondogatják mostanában a nők, hogy nem fontos a házasság, az csak egy papír?

Figyelt kérdés
Eddig egy barátnőm volt a házasság mellett! Normális ez? Mindenütt azt olvasom, hogy a legfontosabb nekik, hogy legyen férjük, vegyék el őket, ez a nők életcélja. Már össze vagyok zavarodva!!!

2012. jún. 20. 08:50
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/198 A kérdező kommentje:
#79 Jó, hogy felhoztad, mert pár nőtől hallottam már a "házasságot is csak legfeljebb házassági szerződéssel" dumát is! Erről van szó barátom. Most gondolj bele (mert itt ez a kérdés!), hogy megtalálod álmaid nőjét, akivel összekötnéd az életed. De őszerinte nem fontos a papír, megfelel az élettársi kapcsolat, bár fontos vagy neki. És tán majd valamikor van rá 1-2% esélyed, hogy hozzádmegy, de kizárólag házassági szerződéssel. A kutya se panaszkodna amiatt, ha azok a nők emlegetnék a házasság lényegtelen voltát, akikkel amúgy se akarja az ember.
2012. jún. 22. 11:12
 82/198 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, kiírok egy következő kérdést, és pontosítom, hogy itt nem azokról a nőkről van szó, akik így vigasztalják magukat, mert a kutyának se kellenek.
2012. jún. 22. 11:17
 83/198 anonim ***** válasza:
20%

Kedves kérdező! Olvastam a kérdésed, de szerintem te magad meg is válaszoltad saját magadnak :D

"Közben kényelmesen elvannak, vagy együtt lakva, vagy pedig heti 2 alkalmi összeruccanással, de a kényelmet feladni, azt nem! "

Ezek a nők nagyvilágiak, önzők, maguknak valók. Miért ne lehetne ilyen típus is a világon? A kérdésedben azt írtad, hogy miért mondogatják A NŐK.. Tehát az összes nő úgy nagy átlagban.

A kérdésedre a választ megkaptad. Több féle deviáns női természet/viselkedés/jellem van. Vannak, akik kapcsolatfüggők, mindenük, hogy tartozzanak valakihez bármi áron. Vannak, akik elnyomhatók, elhiszik azt, amit a férfiak (párjuk, exük, férfi barátaik, férfi rokonaik, média) elhitet velük. Akár a házasság mellett, akár ellen. Lényegtelen.

Vannak azok a nők, akik büszkeségből mondják azt, hogy nekik a papír nem számít, hisz könnyebb ezzel a tudattal élni, és ezt mesélni a más házas barátnőknek, mint azt, hogy őt senki sem akarja elvenni, vagy hogy ő még nem találta meg azt a férfit, akit teljesen elkötelezné magát érte.

Vannak azok a nők, akik valóban nem akarnak házasodni, rossz példa (anyuka, nagymama, barátnő rossz házasság minta miatt) vagy azért mert ők be akarják mutatni a világnak, hogy nekik nincs szükségük egy férfira az élethez. Ez az utóbbi típus valamilyen önértékelési problémából fakadóan viselkedik így, az érzései őszinték. valóban úgy érzi, hogy neki nem kell férfi! Pedig ahogy mondtad, a házasság nem arról szól, hogy függünk a másiktól. Hogy azért házasodnának a nők, hogy valaki eltartsa, vigyázzon rá, tartozzon valakihez.

Hogy miért? Biztosan nem így született!

2012. jún. 22. 11:23
 84/198 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Ezért írtam, hogy pontosítani fogom a kérdést. Ahogyan a férfiak, úgy természetesen a nők is sokféle okból mondhatják. Azt hiszem, kiírok egy újat, arra vonatkozóan, akik különösebben egyik általad sorolt kategóriába se tartoznak.
2012. jún. 22. 11:33
 85/198 A kérdező kommentje:
Kicsit kiegészíteném, mert én nem látom ezeken a nőkön azért, hogy önértékelési gondjuk lenne. Vagy rossz családi példa. Amiket írtál. Inkább úgy fogalmazok: még férfira is szükségük van, magát a házasságot, mint intézményt nem tartják túl fontosnak. Vagy legalábbis a függetlenséget többre értékelik.
2012. jún. 22. 11:36
 86/198 anonim ***** válasza:
95%
83-as akkor most szerinted deviáns valaki azért mert nem akar házasodni?
2012. jún. 22. 11:42
 87/198 anonim ***** válasza:
100%
Én sem akarok jogi házasságot. Többen kértek volna rá. Nekem nem fontos, nem látom értelmét. Tényleg csak egy papír. És nem azért, mert már szakításon gondolkoznék. Több mint 2 éve vagyunk együtt, külön kasszán, de együtt élünk, stabil kapcsolatban. Jól kijövünk. Nem kell haladnia a kapcsolatunknak, mert jó így. A párom eleinte erőltette az eljegyzést, az én környezetem is, és nehezen emésztette meg, hogy gyereket is élettársi kapcsolatban szeretnék. De belenyugodott, és megérti, hogy így is fontos nekem. :) Másik példának ott van az egyik barátnőm, aki saját bevallása szerint alig várja az esküvőt, felhajtást, házasságot. Az igazival. De az említett két év alatt kb. a 20. "igazit" fogyasztja, és mindegyiktől kihátrált azzal, hogy mégsem ő volt, akit keresett. :) Hozzáteszem, hogy szép lány, már el is jegyezték, de azt is felbontotta. Még arra is akadt példa, hogy párhuzamosan több kapcsolatot tartott fent. Nála tehát egyfajta felületes hóbort az esküvő, házasság pártiság. Ki-ki döntse el, melyik a jobb!
2012. jún. 22. 14:06
 88/198 anonim ***** válasza:
85%
Annyival kiegészíteném, hogy éppen én vagyok, aki nem hisz az "igaziban" (inkább abban, hogy több potenciális partnerrel is működhet a dolog). Említett barátnőm szerint viszont egyetlen "nagy Ő" létezik. Mégis ő fogyasztja halomszám a fiúkat, nekem pedig viszonylag tartós kapcsolataim voltak. Nem vagyok a szüzesség mintaszobra, de elmondható rólam, hogy stabil viszonyban élek, amelyben csak kisebb problémák merülnek fel- s amire külön büszke vagyok, ezeket közösen, felnőtt ember módjára, érett fejjel megtudjuk beszélni. Ismerem önmagam, és a másikat, tudom, hogy hűséget fogadunk, nem vakságot, azt is tudom, hogy a hűség elhatározás kérdése. Nem csapongok, ő sem csapong, a kapcsolat kiegyensúlyozott. Távol álljon, hogy magamat akarjam fényezni ezzel. De azt hiszem, sokat segített, hogy sosem hitettem el tündérmeséket magammal. És másokkal sem, fedősztoriként arra, miért nem vagyok képes bárki mellett kitartani. Voltak időszakaim, amikor tudtam magamról, hogy még nem értem meg az együttélésre, de épp ez segített.
2012. jún. 22. 14:17
 89/198 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, tegyük fel, hogy megtalálod álmaid nőjét. Számodra tökéletes, csak egy dologban hibádzik: nem akar veled összeházasodni. Nem csak veled, soha, senkivel. De szeretne veled maradni, együtt megőszülni, gyerekeket nevelni, stb.

Vállalnád-e ezt, vagy azt mondanád, hogy keresel valakit, aki kevésbé tökéletes, de esküvőt akar?

2012. jún. 22. 15:47
 90/198 A kérdező kommentje:
#89 Nehéz kérdés, a kettő együtt lenne igazán jó. :-) Az előző példából azonban egyértelműen inkább a nem házasulót választanám (lány, aki a látszólag házasság mániákus barátnőjéről mesélt).
2012. jún. 22. 19:16
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!