Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért mondogatják mostanában...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondogatják mostanában a nők, hogy nem fontos a házasság, az csak egy papír?

Figyelt kérdés
Eddig egy barátnőm volt a házasság mellett! Normális ez? Mindenütt azt olvasom, hogy a legfontosabb nekik, hogy legyen férjük, vegyék el őket, ez a nők életcélja. Már össze vagyok zavarodva!!!

2012. jún. 20. 08:50
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/198 anonim ***** válasza:
77%

"A pasi meg nem akarta a házasságot (ha neki "csak" ennyire fontos a gyereke, szerintem se pampogjon). Különben is "csak" névfelvételről volt szó, az meg már házasságban se ritka, hogy a gyerek a nő nevén van (élettársi kapcsolatban főleg)."

Ha nem viseli a gyerek az apa nevét, pedig az apa akarta volna, akkor valszeg nincs apasági nyilatkozat, mert ott ha nem tudnak megegyezni, akkor mindkettejük nevét kapja a gyerek. Ezért mondtam, hogy ez kicseszés.

2012. jún. 23. 00:38
 92/198 anonim ***** válasza:
15%
ja, amúgy uncsi ez a "csak annak nem fontos a papír, akinek a kutya se kérte meg a kezét" hozzáállás. ezek szerint ha én imádok ejtőernyőzni, akkor mondhatom, hogy csak annak nem az élete célja az ejtőernyőzés, akinek nincs rá lehetősége...
2012. jún. 23. 00:39
 93/198 anonim ***** válasza:
82%

Én azért mondom hogy nem fontos, csak egy papír, mert azt az összeget el lehet jobb helyre is költeni. El lehet tenni lakásrészletre, gyermeknevelésre stb.

Sokan azt mondják, az ára úgyis visszajön a menyasszonytáncban, de én nem várom el a barátaimtól és családomtól, hogy úgymond ők fizessék az esküvőm.

Persze ha egyszer úgy állok anyagilag véletlenül, hogy lazán megengedhetek magamnak egy lagzit, akkor semmi ellenvetésem ellene.

2012. júl. 11. 13:07
 94/198 anonim ***** válasza:
64%
Én személy szerint csak az egyházi házassághoz nem ragaszkodom.
2012. júl. 19. 19:02
 95/198 anonim ***** válasza:
88%
Hát én sehol nem olvastam olyat, hogy a házasság a legfontosabb nekünk, pláne ha ez lenne az életcélom véget is vetnék neki. Azt csak bemagyarázták régen a lányoknak a manipulátor nagypapák, meg apukák. Engem korbáccsal nem tudnának rávenni a házasságra kb 30 éves koromig az fix. Én nem leszek senki rabszolgája :) Jó lehet együtt élni olyannal, akit szeretsz, de nekem nagyon rossz mintát mutattak a szüleim és szerintem nem vagyok ezzel itt egyedül. Inkább az egyedüllét, mint ez.
2012. júl. 19. 19:46
 96/198 anonim ***** válasza:
95%
Egyébként én azt sem értem, hogy miért ellenzik a házassági szerződést. Az csak egy aláírás, és ha nem a vagyonra fáj a fogad, akkor mindegy nem :) Én kötelezővé tenném.
2012. júl. 19. 19:56
 97/198 anonim ***** válasza:
24%

Bele-bele olvasgattam itt a hozzászólásokba, nem olvastam el mind, ha volt már ilyen vélemény, amit írni szeretnék, akkor csak megerősítem az előzőt.

Érdemes megnézni, hogy milyen nők mondogatják ezt mostanában. (Egyébként én az ismerősömi körömben több férfit tapasztalok ilyen hozzáállással, mint nőt.)Mondjuk én nem mozgok olyan körökben, ahol 1 milliós fizetése lenne bárkinek is. Épphogy megélek, meg tudom fizetni a tandíjamat. De nem ez a lényeg, hanem azok a nők, akik ennyit keresnek, egész egyszerűen egy férfi szerepben vannak. Be akarják bizonyítania világnak, hogy ők mennyire erősek, függetlenek, vasból vannak, ezért aztán sebezhetetlenek. És azt ugye nehezebb megsebezni, aki nem is megy bele érzelmileg igazán egy kapcsolatba. Ennek része a házasság is, egy másfajta bizalmi szint amásikkal, aminek bizony hatalmas a kockázati tényezője. És akkor oda a vaserős 'nő'. Egyszerűen egy védekezés a csalódás ellen. Plusz divat. És még talán annyi, hogy ma ezt már megtehetik a nők, míg akár 50 évvel ezelőtt esélyük sem volt ilyesmire. Az én nagymamám 25 évesen ment férjhez falun, de akkor már szinte az utolsó pillanatban, már öreglánynak számított.

Én házasságpárti vagyok, de nagyon jól meg kell választani a partnert hozzá. Sok a rossz házasság, megcsalás, stb. ettől mindenki fél. Bár ez előfordul élettársi viszonyban is, de abból könnyebb kilépni, talán érzelmileg is. Kevésbé fájó. 26N

2012. júl. 19. 20:25
 98/198 Kiki01 válasza:
89%
Mert a nőknek akkor fontos a házasság ha nincs saját exisztenciájuk, így a házassággal bebiztosítva érzik magukat. Manapság viszont már a férfiaknak sincs, tehát tökmindegy... Viccet félretéve, az anyagi függőség manapság már nem játszik, emiatt a nők megengedhetik maguknak hogy lelki társra vágyjanak, akivel boldogok. Ahhoz meg ugye tényleg nem kell papír.
2012. júl. 19. 20:43
 99/198 anonim ***** válasza:
2%
Ráadásul a házasság a nőt sok dologra "kötelez":gyerek, háromszor annyi házimunka, függetlenség feladása (akkor megyek oda, ahova és akivel akarok, azt csinálhassam, amihez kedvem van, azt ehessek és tehessek, amit akarok- természetesen amennyire anyagilag is megengedheti magának az ember). Szóval nyilván rossz esténként meg hétvégente, de még mindig jobb, mintha megmondanák nekem, hogy mikor mit tehetek.
2012. júl. 19. 20:50
 100/198 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel nem egészen értek egyet:

"De nem ez a lényeg, hanem azok a nők, akik ennyit keresnek, egész egyszerűen egy férfi szerepben vannak."

Attól mert a nő megáll a saját lábán, szerintem nincs férfi szerepben. Ezt át kellene gondolnod. Ha elfogulatlan akarok lenni: akkor véleményed szerint a férfi az, aki anyagilag, érzelmileg független lehet.

A nő pedig ennek ellentéte: anyagilag, érzelmileg kiszolgáltatott, aki házasságra vágyik.

Egyetértek, hogy régen nem volt más választása, és fogalmazzunk inkább úgy: ez a régi női szerep változott. És ezzel személy szerint nincs is gond.

Ennek ellenére házasságot, érzelmi közösséget köthet két ember, egyenrangú félként!

2012. júl. 19. 23:42
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!