Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért mondogatják mostanában...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondogatják mostanában a nők, hogy nem fontos a házasság, az csak egy papír?

Figyelt kérdés
Eddig egy barátnőm volt a házasság mellett! Normális ez? Mindenütt azt olvasom, hogy a legfontosabb nekik, hogy legyen férjük, vegyék el őket, ez a nők életcélja. Már össze vagyok zavarodva!!!

2012. jún. 20. 08:50
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/198 anonim ***** válasza:
92%
A nőknek is fejlett e téri tájékozódásuk, amit fent leírtam és amit Te tapasztalsz nem zárják ki egymást. Ha érdekel a téma olvass Simon Beron-Cohentől. A nők téri tájékozódása térbeli objektumokhoz kötött, a férfiaké irányokhoz, égtájakhoz. De olyan is létezik, hogy egy nőnek férfiak agya van, egy férfinek meg nőies. Ezzel semmi baj nincsen. Úgy képzeld el a női meg a férfi agyat, hogy el tudod helyezni az összes embert egy kontinuumon, ahol a két végpont a női agy és a férfia agy. A nőknek is vannak férfiakra jellemző képességei, és fordítva. Van sok tehetséges női mérnök és sok szuper férfi tanító. Ebben semmi hiba nincs. Ez az agyműködés, a nemi szerep egy kicsit más dolog, a kettőt külön érdemes kezelni. Persze azért el sem választani. A fő különbség a férfi és a női agy között, hogy a nőké jobban kommunikál, mármint a két félteke egymással. De ezt nem biztos, hogy mindenki használja is. A nők intuitívebbek, de egy racionális világban nem erre a képességükre van szükség. Nekem abszolút női agyam van nőként, és el tudom fogadni mások nézőpontjait is.
2012. júl. 21. 10:24
 122/198 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az embereknek emberi agyuk van. Tudom, hogy vannak különbségek, de mindent ezekkel magyarázni nem lehet.

Mivel már kétszer is említetted, szeretném, ha elárulnád, hol olvastad, hogy a gyerekek maguktól, minden befolyás nélkül a társadalom által elvárt játékokkal játszanak. Mert engem senki nem vizsgált ki, hogy fura vagyok, pedig az lány létemre oviban mindig legoztam és vonatoztam, és még mindig megvan a Matchbox gyűjteményem.

A férfiak és a nők közt nincs akkora különbség, amekkora a filmekben, könyvekben ábrázolva van. Csak az emberek többsége nem igazán okos, pedig egy kis töprengéssel mindent meg lehetne oldani. De muszáj misztifikálni, hogy el lehessen adni az olyan butító és félrevezető könyveket, hogy a nők a Vénuszról, férfiak a Marsról jöttek, miért sír a nő, miért nem tud térképet olvasni, miért csinálják ezt meg azt. Ez egy business.

2012. júl. 21. 11:43
 123/198 anonim ***** válasza:
92%

120- Neked nincs férfias agyad. Szerintem olyan agyad van, mint RENGETEG nőnek. :) Ennyi. Miért minősítsük férfiasnak? Csak azért, mert kezdetekben a nők nem "csinálhattak" ilyesmit?

Az én apukám mindig kislányt szeretett volna, milyen fura, mégis játszottam kiautókkal. Nem vártak el semmit. Nem adtak a kezembe különösebben semmit. A rokonok babát hoztak, meg rózsaszín ezt-azt (a baba érdekelt, a rózsaszín ez-az nem), az autókat magam választottam.

Téri tájékozódás (patkánykísérlet, de az emberre is áll):

„A hímek a tájékozódást egyetlen szempontra, a labirintus mértani vázlatára - alaprajzára építik: ezzel szemben a patkány-hölgyek számos különböző szempontot (látható tárgyakat, formákat, jeleket, stb.) együtt, egymás mellett használnak fel a célbaéréshez. A hímeket egyáltalán nem zavarta a szobában található tárgyak ide-oda átrendezése- viszont ha magát a labirintust egy kissé elferdítették, vagy meggörbítették, akkor teljesen összezavarodtak. A „leányok" viszont az eltorzított, kificamított labirintusban is célhoz értek, ha a szobába látható tárgyak a helyükön maradtak. Elkerülhetetlen a következtetés: a férfias tájékozódás lényege a tér globális átlátása és leegyszerűsítése, tehát éppenséggel kevesebb különálló információ tárolása. Valószínűleg éppen ettől lesznek gyorsabbak. A nőies térlátás sokszempontú: alakot, tárgyakat, jeleket, színeket mind-mind figyelembe veszi ezzel biztosabb, viszont lassúbb lesz. A legfontosabb azonban az, hogy ezek a különbségek csak átmenetiek, a gyakorlás során eltűnnek."

„A hippocampus idegsejtnyúlványainak sűrűségét, sőt, a szinapszisok számát mikroszkópban megközelítőleg meg lehet számolni, és ez bizonyos mértékig az információfeldolgozó képesség mértékét mutatja. Kitűnt, hogy ez a sűrűség hím állatokban valamivel nagyobb mint a nőstényekben. Ám amikor mindkét nembeli állatok egy-egy csoportját ingerszegény (monoton, izolált, rideg), másik csoportjukat viszont változatos, ingergazdag, társas környezetben nevelték fel, egészen más eredményt kaptak. A hímek agysejtjeinek fejlődésére a környezetnek alig volt hatása(!), az ingergazdag környezetben felnőtt nőstények hippocampusában viszont jóval nagyobb, a hímekét is felülmúló sejtsűrűség alakult ki."

Bánki M. Csaba: Az agy évtizedében

A téma egyébként (pro és kontra) mára erősen "zavart", mi a nőies, mi a férfias, néha a tudományos könyvek is durva "bakikat" tartalmaznak! :)

2012. júl. 21. 13:52
 124/198 anonim ***** válasza:
93%

ma 11:43

Részben igazad van. De volt itt a múltkor egy kérdés. Kamaszlány tette fel, hogy nem találják-e majd undorítónak a fiúk, hogy ő COD-ozik. Egy számtech játék. A fiúk többsége ujjongott, hogy végre egy ilyen csaj! :) Imádták.

(Tényleg- a környezetemben ismerek ilyen lányokat, sokkal könnyebben találnak fiút, mint egy "plázanyuszi", vagány csajok, szépek is, és van miről beszélgetni- na nem pont erről).

Ezt látva egyre több lány "jelentkezett" a kérdésnél, hogy őket is érdeklik az ilyen játékok, csak titokban tartották. Mert a médiában azt látják, hogy egy "csajos lány" nem ilyen, és nem akartak "fiúsnak" tűnni. Vagy 10 lány írt a kérdéshez, hogy ők játszanak ilyesmivel! :)

Matek: geometriában talán jobbak a pasik, de számtanban a nők verik őket.

"Az iskolában a fiúk jobbak a geometriában, a lányok viszont gyorsabban számolnak. A nők könnyebben sajátítják el az idegen nyelveket, ám ha eldugul a lefolyó, az ezermester munkák férfikezet igényelnek. A laikus tapasztalatokat tudományos vizsgálatok is megerősítették. Richard Haller a kaliforniai Irvine Egyetemen 22 férfiból és nőből álló csoportban számolási feladatokat oldatott meg. A férfiak erőfeszítése világosan látható volt a tomográfon. A meglepetést a matematikailag gyakorlott nők szolgáltatták, akik különösebb erőfeszítés nélkül értek el férfikollégáikkal megegyezően jó eredményeket. Matematikai feladatokkal foglalkozva a női „matekzseni” az agysejtjeit nyilvánvalóan eredményesebben használja a férfiakénál."

Nem teljesen egyforma a két nem! Ezt is butaság lenne elhinni! De nem is pont úgy különböznek, ahogyan évszázadokig a fejünkbe "verték". :)

A minap olvastam, hogy azt hiszem Madách szerint a nő képtelen rá, hogy szellemileg, művészeti téren hozzátegyen a világhoz- ezért felesleges egyetemre menniük, festeniük, stb.

Ezzel szemben nézzetek szét ma, hány fantasztikusan alkotó festőnő létezik! :) Komolyan írom, a neten is meg lehet találni őket.

2012. júl. 21. 14:01
 125/198 anonim ***** válasza:
14%

123!

Olvasd el, mit írtam a 119, 121.ben. Szerintem egyről beszélünk. :)

Az egyenlőség pedig fenntartom abban áll, hogy elfogadjuk és értékeljük, miben vagyunk nők és férfiak jobbak, vagy egészítjük ki egymást (az ügyesség úgy is megvalósulhat, hogy adott képességben egy nő/férfi úgy teljesít, mint a másik nem) és nem a saját kiválóságunkat bizonygatjuk. Miért baj az, ha az egyik ember ebben jó a másik meg abban? Így tudnak egymásnak kölcsönesen segíteni, ezzel lesz jobb az együttélés is, ha már ez volt a téma. Te is nemekre bontva hozol példákat, hiszen ha nincs egyik, akkor nincs másik sem, mert akkor mihez hasonlítanánk.

2012. júl. 21. 14:06
 126/198 anonim ***** válasza:
70%
Az első még őszinte, a többi meg irigyelte az első sikerét, és pasizni akartak. Nézd csak meg a szex rovatban hogyan kínálgatják magukat..
2012. júl. 21. 14:07
 127/198 anonim ***** válasza:
86%

ma 14:07

Köszi, majd küldöm hozzájuk a sok kétségbeesett pasit, akikhez nem hajlandó a barátnőjük hozzámenni. :)

Mert utóbbiból még mindig több van. :)

2012. júl. 21. 14:16
 128/198 anonim ***** válasza:
23%

ma 14:07

De itt nem is pasizásról van szó! Azt senki sem állította, hogy nem pasiznak a nők.

Akinek meg már szex rovatban kell kínálgatnia magát nő létére, hát, ne haragudj!

Nőként valaki a közvetlen környezetében is felszedhet akár több pasit is, ha csak szexet szeretne. Szóval ez a példa elég rossz példa.

A szex rovatban egyébként én sok elkeseredett srácot látok, hogy miért nincs kapcsolatuk? Amolyan kapcsolatfüggők, ők nyafognak ott mindig.

Vagy olyan "meleg" fiúk fordulnak még elő (néha lebuknak), akik lányként írnak. :)

2012. júl. 21. 14:19
 129/198 anonim ***** válasza:
77%
:) Azt nem tudom, hogy több van-e. De annak örülök, hogy közelednek az álláspontok, vagy éppen megértjük a másikét is, egymás minősítése nélkül. :)
2012. júl. 21. 14:21
 130/198 anonim ***** válasza:
77%
129: Nekem nem rémlik, hogy leminősítettelek, de ha mégis annak lehetett venni valamit, hát bocs érte. :)
2012. júl. 21. 14:25
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!