Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondogatják mostanában a nők, hogy nem fontos a házasság, az csak egy papír?
Én azért mondom, hogy nem fontos a papír, hogy annyira ne legyek bántó :)
Nem akarok házasságot, az együttélés sem igazán jön be.
Tudod miért?
Minden döntést egyedül hozok meg, nem kell senkivel kompromisszumot kötnöm. Kis dolgokban, nagy dolgokban egyaránt.
Miért adnám ezt fel?
Anyagilag elvagyok, nem keresek egy milliót, de hál istennek csak azért nem kell összekötni a sorsom senkivel, hogy boldoguljak.
A "gyereket akkor is akar" témához nem nagyon tudok mit hozzátenni, nincs az az isten amiért ekkora nyűgöt vennék a nyakamba.
Pont nem érdekel, ha valaki erre azt mondja, hogy önző vagyok. Én meg azt szoktam mondani a férjezett, esetleg panaszkodó ismerőseimnek, hogy Te meg mártír :)
Nézd, szerintem azt, hogy neked személy szerint miért mond ilyet valaki, csak az fogja tudni megmondani, aki kikosarazott. Látod milyen sok eltérő vélemény van.
Engem például néhány hozzászóló le is tagad, vagyis a létezésemet, mert kijelenti, hogy minden nő gyereket akar.. WTF? Már miért akarna?
Elkalandoztam :)
Szóval benne a pakliban, hogy esetleg náluk is, akikről írtál, ilyen ok áll fent. Amíg nem férjezett valaki, még ha esetleg együtt él valakivel, addig sokkal könnyebben hozhat mindenről döntést. Ha nem élnek együtt, még csak megvitatni sem kell, ha úgy érzi az ember lánya, hogy nem akarja.
Nem régen cseréltem az autómat, és az akkori barátom, akivel még csak nem is éltem együtt, mindenáron befolyásolni akart, hogy milyen autót veszek és mennyit szánok rá. Azóta sem értem, hogy miért gondolta, hogy ehhez neki köze van. Ez csak egy példa, de mondjuk vagyonközösségben vagyis házasságban teszem, akkor gyanítom meg kellett volna beszélnem vele.
A másik okom, bár ez kisebb, mert nincs olyan szerintem igaziból, hogy kötelező feleség szerep, az is csak társadalmi elvárás, hogy sok olyan férfival találkoztam eddig, akiktől ez is elriasztott. Ha bejárónő akartam volna lenni, akkor nem tanulok és elmegyek valahova pénzért takarítani, főzni, stb...
Mert sajna még mindig sok ilyen férfi van, persze a nő hozzáállása is kell hozzá, hogy ez ki is teljesedjen, de engem már a próbálkozás is zavar.
Magyarázza meg valaki: írtam volna privátot a kérdezőnek, erre ezt írja ki:
"Sajnos a felhasználónak nem tudunk üzenetet továbbítani (nincs ilyen felhasználó vagy már törölte regisztrációját vagy letiltásra került a fiókja)!"
Szerintem egyszerűen megváltozott a házasság értéke az idővel. Falun régen, ahol mindenki ismerte egymást ez egy bejelentés volt mindenkinek, nagy buli stb. Városi környezetben ez már nem annyira van így. Egyrészt én a szomszédaimat se ismerem (nagyon), másrészt megváltoztak a nemek szerepei, meg a házasság alapjai is. Szerintem sokkal több gazdasági megfontolás volt mögötte régen, ma pedig a tisztán érzelmi alapú van a közvélemény által helyesnek tartva. Tehát régebben nagyobb jelentősége volt a házasságnak. Az, hogy valaki így, valaki úgy vélekedik valószínűleg családi háttértől, tapasztalatoktól, a korlátozottság érzésétől függ. Kétszer voltam házas, most már én sem sietnék megkérni a következő hölgy kezét, sőt, nem is ragaszkodnék. De ha nagyon gyereket akarnék, már jobban megfontolnám. Mondhatjuk úgy, a csalódások elvették a kedvemet.
Én el tudok képzelni olyan reakciókat is, hogy a papírt emberek egyfajta garanciának tartják, és amikor már együtt vannak, elkezdenek úgy viselkedni emiatt, hogy nem becsülik meg a másikat, mert már nem kell érte küzdeni, hiszen házasok. Ez persze nem feltétlenül van így, de el tudok képzelni ilyen reakciót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!