Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért mondogatják mostanában...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondogatják mostanában a nők, hogy nem fontos a házasság, az csak egy papír?

Figyelt kérdés
Eddig egy barátnőm volt a házasság mellett! Normális ez? Mindenütt azt olvasom, hogy a legfontosabb nekik, hogy legyen férjük, vegyék el őket, ez a nők életcélja. Már össze vagyok zavarodva!!!

2012. jún. 20. 08:50
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/198 A kérdező kommentje:
Utolsót (60) teljesen jogosnak látom (a végét). De én úgy fogalmaztam, hogy ha fontossá válnak a másik miatt dolgok, akkor már másképp fest. Ha az előbbi válaszadó nem tartotta fontosnak, de rávette magát (komolyan) a másik miatt, akkor már elfogadható! Mondhatjuk persze, hogy a férje meg lemondhatott volna ennyi erővel róla, ha úgyis szereti a társát. Ajj szövevényes dolgok ezek!
2012. jún. 20. 15:59
 62/198 A kérdező kommentje:
"Ha neked baromira nem fontos a házasság, akkor azt hiszed, hogy a párod felé az egy kedves gesztus, hogy hozzámész?" Ha ezt nekem címezted, nem jól tetted, mert én nőkről kérdeztem, senkihez se megyek hozzá! :)
2012. jún. 20. 16:01
 63/198 anonim ***** válasza:
9%
Nem neked írtam :)) Hanme annak a válaszolónak, aki azt állítja, hogy kedves gesztus volt, h hozzáment a férjéhez.
2012. jún. 20. 16:14
 64/198 anonim ***** válasza:
24%
ma 12:58-nak
2012. jún. 20. 16:15
 65/198 anonim ***** válasza:
72%

Nekem egy dolog fontos: a kiegyensúlyozott, boldog kapcsolat. Mivel már voltam férjnél, és nem egy 23 éves lány párkapcsolati tapasztalatát mondhatom a magaménak (tehát éltem házasságban is és élettársi kapcsolatban is), pontosan tudom, hogy melyiknek mi az előnye és a hátránya. A házasság MINDEN szempontból hátrányt jelent nálam. NÁLAM. Ha megromlik, akkor nehezebben bontom fel, de ettől nem javul az életminőségünk, csak elhúzódik a szakítás a kötelező vagyonközösség miatt. Ami szintén komoly hátrányt jelent, hiszen egy élettársi kapcsolatban mi döntjük el, hogyan kezeljük a vagyonunkat, mi közös és mi nem, a házasságban törvény szabályozza, akkor is, ha nekem ez nem tetszik.

A férjemnek fontos a papír, a státuszunk, engem nem érdekel, mert az élettársi közösséget egyenértékűnek tartom a házassággal, utóbbi előnyeit szem előtt tartva. Nekem nincs szükségem arra, hogy az állam hivatalosan elismerjen minket párként. Magunknak élek, nem a világnak, mások véleménye nem érdekel ilyen kérdésben. Gyermekem nincs és nem is szeretnék, a lelki közösséghez meg nem kell a papír.

Szerencsére a párom gesztusként értékelte a dolgot. Pontosan tudja, hogy ez nem leereszkedés volt a részemről, nem a személye ellen van kifogásom, hanem a házasság intézményét tartom elavultnak. De őérte elfogadom, hogy törvény előtt is pár legyünk, mert neki ez fontos. Tudom, hogy nem magáért, hanem a mélyen hagyománytisztelő édesanyjáért akarta az esküvőt, részéről akár "vadházasságban" is élhetnénk. Nekem nem fáj, az anyagiakban megegyeztünk, miért ne tehettem volna meg ezt a gesztust. de ettől a véleményem a házasság intézményéről nem változik.

2012. jún. 20. 16:55
 66/198 anonim ***** válasza:
73%

nagyon egyszeru a valasz.

sokkal jobban hangzik az, hogy nem a papir szamit, mint az, hogy senki nem hajlando felesegul venni (foleg ha van egy konkret valaki)

2012. jún. 21. 02:06
 67/198 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszadó: nem tudom, milyen nyelven írjam még le, hogy ezeket a nőket többen is megkérték már. Nem, hogy senki sem, de környezetük férfi tagjainak nagy része szívesen feleségül venné őket (és hozzáteszem olyanok is, akikkel ők is szívesen folytatnak viszonyt, vagy akár élnek együtt, csak épp a házasságtól ódzkodnak). Én nem a kétségbeesett, és ezért ön magukat ezzel a szöveggel vigasztalgató nőkre gondoltam most (azt felismerem messziről!!!), akik alig várják. Hanem kifejezetten jó nőkre, akikért odáig vannak a pasik.
2012. jún. 21. 08:36
 68/198 A kérdező kommentje:
Pont az lepi meg sorozatba az én korosztályomat, akiknek apáink még mást meséltek, hogy a nők jó része következetesen kitart a mellett, hogy a házasságnak semmi értelme (nagyjából). És nem csak emlegetik, hogy nem kell papír, aztán boldogan elolvadnak az esküvőtől. Sőt még olyan meglepetés is érte egyik ismerősömet, hogy a nő sorozatosan nemet mondott mindenkinek, pedig saját bevallása szerint házasságba gondolkozik!!! De kisült a végén, hogy nála csak szöveg ez a házasságba gondolkozás (volt aki bedőlt neki), és sose adná fel a kis kényelmes életét.
2012. jún. 21. 08:39
 69/198 anonim ***** válasza:
8%

Kérdező, ne keverd össze az esküvőt és a házasságot!:-)

A nők többsége nem a házaséletről, hanem a lagziról álmodozik, a szép ruháról, frizuráról, csilivi környezetről. Hidd el, a házasság már messze nem olyan vonzó, hiszen moshat-főzhet-takaríthat egy pasira 8 óra munka után, amikor ő is elfáradt. Sokkal kényelmesebb, ha a pasi csak heti néhány órát tölt vele.

2012. jún. 21. 08:46
 70/198 A kérdező kommentje:
Azért hozzá tenném, egyetlen egy barátnőm volt, aki saját bevallása szerint nagyon házasságban gondolkozott, de piti kis hülyeség miatt szakítottunk (ő lépett le), azóta se ment férjhez, de már tucat fiút "beetetett" ezzel a szöveggel. Ő is jó csaj, lett volna aki házasságot köt vele. Bár az ő kifogásai érthetők (még tanulni akar, ilyesmik)
2012. jún. 21. 08:48
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!