Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondogatják mostanában a nők, hogy nem fontos a házasság, az csak egy papír?
Nekem egy dolog fontos: a kiegyensúlyozott, boldog kapcsolat. Mivel már voltam férjnél, és nem egy 23 éves lány párkapcsolati tapasztalatát mondhatom a magaménak (tehát éltem házasságban is és élettársi kapcsolatban is), pontosan tudom, hogy melyiknek mi az előnye és a hátránya. A házasság MINDEN szempontból hátrányt jelent nálam. NÁLAM. Ha megromlik, akkor nehezebben bontom fel, de ettől nem javul az életminőségünk, csak elhúzódik a szakítás a kötelező vagyonközösség miatt. Ami szintén komoly hátrányt jelent, hiszen egy élettársi kapcsolatban mi döntjük el, hogyan kezeljük a vagyonunkat, mi közös és mi nem, a házasságban törvény szabályozza, akkor is, ha nekem ez nem tetszik.
A férjemnek fontos a papír, a státuszunk, engem nem érdekel, mert az élettársi közösséget egyenértékűnek tartom a házassággal, utóbbi előnyeit szem előtt tartva. Nekem nincs szükségem arra, hogy az állam hivatalosan elismerjen minket párként. Magunknak élek, nem a világnak, mások véleménye nem érdekel ilyen kérdésben. Gyermekem nincs és nem is szeretnék, a lelki közösséghez meg nem kell a papír.
Szerencsére a párom gesztusként értékelte a dolgot. Pontosan tudja, hogy ez nem leereszkedés volt a részemről, nem a személye ellen van kifogásom, hanem a házasság intézményét tartom elavultnak. De őérte elfogadom, hogy törvény előtt is pár legyünk, mert neki ez fontos. Tudom, hogy nem magáért, hanem a mélyen hagyománytisztelő édesanyjáért akarta az esküvőt, részéről akár "vadházasságban" is élhetnénk. Nekem nem fáj, az anyagiakban megegyeztünk, miért ne tehettem volna meg ezt a gesztust. de ettől a véleményem a házasság intézményéről nem változik.
nagyon egyszeru a valasz.
sokkal jobban hangzik az, hogy nem a papir szamit, mint az, hogy senki nem hajlando felesegul venni (foleg ha van egy konkret valaki)
Kérdező, ne keverd össze az esküvőt és a házasságot!:-)
A nők többsége nem a házaséletről, hanem a lagziról álmodozik, a szép ruháról, frizuráról, csilivi környezetről. Hidd el, a házasság már messze nem olyan vonzó, hiszen moshat-főzhet-takaríthat egy pasira 8 óra munka után, amikor ő is elfáradt. Sokkal kényelmesebb, ha a pasi csak heti néhány órát tölt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!