Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondogatják mostanában a nők, hogy nem fontos a házasság, az csak egy papír?
Oviban is ezt akarták? Az nem számít semmit. Oviban akartam egy pónilovat, Barbie álomházat meg világító talpú cipőt. Ma már nem. Szép is lenne, ha ennyire halálosan fontos lenne, mire vágyott az ember 4 évesen.
Nemrég volt egy hasonló kérdés, ahol ugyanaz jött le, mint itt. Hogy konkrétan nem az a probléma, hogy Kata nem jön hozzám, mert nem szeret - amit megértenék; hanem az, hogy Kata túl sokat keres, túl önálló, nincs szüksége házasságra, mi lesz így velem?
azaa baj szerintem, hogy sok hozzászólás kizárólag gazdasági közösségnek tekinti a házasságot. Azaz sokak szerint semmi más célja nincs, csak a közös vagyonhalmozás, ezért a magukat eltartani tudó nőknek nem kell férj.
Ez az én megítélésem és személyes vélemény alapján tévedés. A házasság igen, gazdasági közösség IS, de elsősorban érzelmi közösség.
És egy jó élettársi kapcsolat is "egyenértékű" (elnézést az élettársaktól) egy házassággal.
Ennek ellenére én a házasságot preferálom: ez egy megható, fontos pillanat, amikor te és a párod kimondjátok egymás és a világ előtt, hogy mit éreztek (nyilván ezt ki lehet mondani mackóban a tv előtt), de szerintem az esemény súly, a kapcsolat mélysége és fontossága megköveteli ezt a ceremóniát.
Másrészt e fogadalom szerint kell élni, mert enélkül semmit se ér.
12 éve házas nő.
"te és a párod kimondjátok egymás és a világ előtt, hogy mit éreztek"
Én lemaradtam az esküvőtökről, pedig a világ része vagyok.
Ilyenkor meg kell értened, hogy ez neked fontos. Van, aki nem akarja a világgal megosztani. Van, aki csak kettesben akar boldog lenni, és nem azért az idióta okért, mert szégyelli a párját, hanem mert privát ember. És képes mindenre a szeretett emberért, megtartja minden ígéretét, nem kell hozzá fehér ruha, tömeg meg pap.
Kíváncsi lennék, hogy mégis mi rosszat írtam, ami miatt le kellett pontozni...(31-es válaszoló)
Nevetséges az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!