Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnátok, ha a párotok kitalálná, hogy mostantól nem főz?
Három napig mi sem ennénk ugyan azt. Kétszer igen, de azt is inkább úgy, hogy felváltva, tehát 1-es kaja 2-es kaja 1-es kaja 2-es kaja :D
Fagyasztani sem jó mindent mondjuk, az tény.
Egyetem alatt én is dolgoztam és szerettem főzni, mert kikapcsolódásnak éreztem a rengeteg agyi tevékenység mellett egy pici fizikait. A környezetváltozás is hatott rám lelkileg, hiszen nem a koli szobában bújtam a könyvet és nem is a munkahelyemen robotoltam. Egy semleges helyen kapcsoltam ki, a folyosó végén lévő közös konyhában...
Amint közös lakásba kerültünk a párommal és dolgozni kezdtem, ez már alapvetően megváltozott bennem. Szeretem azzal tölteni az estémet, amivel én akarom és kész. A főzés nem tartozik ezen tevékenységek közé. Ezt a párom megérti és ezzel azt is mondom, hogy a téma zárható, másnak nincsen semmi köze hozzá.
Én azt gondolom, hogy abban a korszakban élünk, amikor már 1000 forintból tök jó menüt lehet venni bármelyik sarkon, avagy rendelni. Mindennap változatosan lehet enni ezerféle diéta, avagy nézet szerint. Konkrét iparág épült erre a nagyobb városok környékén és ez nem véletlen. Mi is rendeljük az ételt a párommal és igen. Lehet, hogy kényelmesek vagyunk, de merőben más változatosabbnál változatosabb ételeket enni egy kattintásért cserébe és más órákat állni a konyhában azért, hogy harmadik nap is ugyanazt együk.
Én is felnőttem két mérnök szülővel úgy, hogy hétköznap esténként sosem láttam meleg kaját. A mi lányunk is fel fog nőni ugyanígy.
Teszem hozzá az is más volt, amikor itthon ültem a karon ülő kisgyerekemmel, avagy 4 órában dolgoztam mellette és miatta főztem az egész családunkra is, valamint teljesen más most, hogy 7-re megyek dolgozni, a párom viszi a gyereket a suliba. Hazafelé én megyek érte fél 5-re, hazamegyünk, összelogisztikázzuk minden évben, hogy a gyerek is tudjon edzésre, szakkörre járni, a párom is eltudjon menni focizni heti kétszer és én is eltudjak menni úszni. Emellett be kell vásárolni, mosni, teregetni kell, én heti 3 alkalommal felporszívózok (macskánk van, szőröz) és inkább ugrunk le a strandra még gyorsan amikor 5-kor hazaérünk, minthogy nekiálljak helyette főzni.
Őszintén szólva én MINDEN családi programot a takarítás, főzés elé helyezek és ez lehet sokak szemében gáz, de én inkább azokat az embereket sajnálom, akiknek fontosabb a vacsora főzés, minthogy a gyerekükkel lemenjenek biciklizni egyet.
Utolsó én megértem amit írsz, meg tök jogos, ti dolgotok is, de azért ne skatulyázzuk már be az embereket.
Utálom folyton azt olvasni, hogy az a nő aki manapság főz, az tuti nem foglalkozik a gyerekével-férjével nincs ideje magára stb stb.
Mindenkinek arra van ideje amire szán. Rengeteg anyuka feleség van aki megoldja-főleg ha ő személy szerint szeret is a konyhában "alkotni" valamit-
Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja de ne kezdjünk már általánosításba. Szerintem a "házias" anyucik-nők sem kezdik ledegradálni a főzni nem akaró/nem tudó nőtársaikat, hogy akkor ő biztos még a tea vizet is odégeti meg de hülye, mert nem főz a családjára.
"Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja de ne kezdjünk már általánosításba. Szerintem a "házias" anyucik-nők sem kezdik ledegradálni a főzni nem akaró/nem tudó nőtársaikat, hogy akkor ő biztos még a tea vizet is odégeti meg de hülye, mert nem főz a családjára."
Olvass már vissza csak ennél a kérdésnél a hozzászólások között.:-)
De ez most akkor oda-vissza él. Lásd előbbi hozzászóló aki simán beírta ide hogy aki főz az tuti nem megy le bicózni a gyerekével.
Egyik "tábornak" sem jó érzés olvasni a másik vádaskodásait, csak ennyit akartam kihozni az egészből.
"De ez most akkor oda-vissza él. Lásd előbbi hozzászóló aki simán beírta ide hogy aki főz az tuti nem megy le bicózni a gyerekével.
Egyik "tábornak" sem jó érzés olvasni a másik vádaskodásait, csak ennyit akartam kihozni az egészből."
No igen.:-) A különbség annyi, hogy mivel logikusan nem lehet az ember egyszerre 2 helyen, van abban ráció, hogy a mindennapi vacsorafőzés a családi programok terhére kivitelezhető - ugyanakkor színtiszta hülyeség, hogy ez egy kötelező tevékenység, a "jó asszony és családanya" ismérve, és aki nem teszi, hanem él a modern kor adta lehetőségekkel, az lusta, szánalmas, stb.:-)
Én sehol nem írtam, hogy szánalmas, ellenben a 22 éves lányt lep.csázták csak azért mert leírta amit. Meg mást lepoontoztak aki idetévedt és leírta, hogy főz :)
" különbség annyi, hogy mivel logikusan nem lehet az ember egyszerre 2 helyen, van abban ráció, hogy a mindennapi vacsorafőzés a családi programok terhére kivitelezhető - ugyanakkor színtiszta hülyeség, hogy ez egy kötelező tevékenység, a "jó asszony és családanya" ismérve,"
Nos nem kell 2 helyen lenni sehol, még véletlenül sem. Ugyanis ha egy nő adott minutumban nem tud ott lenni, akkor ott van helyette a férfi. Épp ezt magyarázom, hogy nincs olyan "jóaszony és családanya". Mai világban minden közös jó esetben gyereknevelés, házimunka, és a főzés is csak egy ezek közül -ha egy családban szokás főzni-. De ezt meg nem úgy kell elképzelni hogy a nő főz, férfi meg tesped. Nő el lehet a konyhában, közben a férfinek nem törik le a keze ha megemel egy porszívót, vagy portalanít, bedob egy mosást stb. De ha úgy van akkor fordítva (férfi is szerethet főzni).
Meg nem is kell naponta főzni, ha 2 embernek ez így megfelel. Más véleménye meg nem számít ilyenkor.
Csak azért írtam le mindezt mert más topikban is szembesültem már ezzel a "nő főz"= igénytelen házirabszolga dologgal, és dühít.
Dühít az hogy annyira elképzelhetetlen hogy a házias nő mellett is lehet egy normális segítőkész férfi, aki nem mindent a nőre tol rá, hanem kiveszi a részét a mindennapokból, innentől kezdve meg tök mindegy hogy ki főz :) Nem ezen a ponton kéne leragadni.
"Nő el lehet a konyhában, közben a férfinek nem törik le a keze ha megemel egy porszívót, vagy portalanít, bedob egy mosást stb. De ha úgy van akkor fordítva (férfi is szerethet főzni). "
Ez mind oké (nálunk is alap, hogy a házimunkát is megosztjuk, nemcsak az ágyat), csak épp ez sem családi kirándulás vagy biciklizés.:-)
"Meg nem is kell naponta főzni, ha 2 embernek ez így megfelel. Más véleménye meg nem számít ilyenkor. "
Teljesen egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!