Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltöznék a barátnőmmel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltöznék a barátnőmmel, elvárható, hogy beszálljon a törlesztőbe?

Figyelt kérdés
Ő albiban él, 170 ezer ft/hó, én hitelre vásároltam egy lakást, melynek 110 ezer ft a törlesztője. Ha hozzám költözik elvárható, hogy beszálljon ebbe? Tudom, hogy az ellenérv az, hogy a lakás az enyém lesz, és akkor miért fizessen, az ér pedig, hogy eddig a lakhatása 170 ezer ft körül mozgott, most pedig mondjuk lenne 50-60 ezer ft. Ő is jól jár és én is, vagy ez túl anyagias megközelítés?

2023. okt. 17. 13:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/172 anonim ***** válasza:
86%
22-24, azért nem mindegy hogy nevezi, korrekt módon bevállalja hogy ez egy bérelt lakás, és olyan jogai vannak mint egy bérlőnek, vagy behazudja hogy jááj, a barátnőm szívességből lakik nálam, csak beszáll egy kicsit a törlesztőbe, de amúgy nem kérek tőle semmit ingyen lakik...
2023. okt. 17. 14:09
 32/172 anonim ***** válasza:
1%

Imádom ezeket a logikai bukfenceket.

Az elején még mindenki azt mondta, hogy ne fizessen semmit, ott nem volt gond a kiszolgáltatottsággal, de most hogy kicsit rosszul áll az érvelés, már hirtelen a felét kifizetni is egy LEKÖTELEZETTSÉGET okoz, amit nem szabad bevállalni

2023. okt. 17. 14:09
 33/172 anonim ***** válasza:
2%

"jááj, a barátnőm szívességből lakik nálam, csak beszáll egy kicsit a törlesztőbe, de amúgy nem kérek tőle semmit ingyen lakik..."

Aha persze, csak soha senki nem mondott ilyet, megint egy érvelési hiba, mint írtam már, ezeket azért látjátok bele, mert korábbi rossz tapasztalatotok van

2023. okt. 17. 14:11
 34/172 anonim ***** válasza:
84%
Én vagyok, aki azt javasolta, hogy a megmaradt pénzét fordítsa önerőre...Viszont a 30as válaszoló elgondolkodtatott. Mi a garancia arra, hogy nem élsz vissza a helyzeteddel? Hogy nem alakul ki ezáltal alá-fölérendeltségi viszony? Sokan vannak, akik pont az ilyen szituációkban élik ki a vágyaikat, szóval...🤷‍♀️
2023. okt. 17. 14:12
 35/172 anonim ***** válasza:
82%
Bogaram ez nem érvelési hiba hanem jog. Nem lehet megvezetni az embereket ilyen szövegekkel. Nem törlesztőbe száll be. Semmi köze a lakás tulajdonjogához, de ott lakik. Itt nem a matekről van szó hanem a kis jópofizásgatásról hogy ő magát jó színben tüntesse fel hogy nem kér bérleti díjat. De, kér.
2023. okt. 17. 14:14
 36/172 anonim ***** válasza:
0%

Tudod mi?

Mondjuk az hogy vagy annyira értelmes szinten, hogy nem egy kvázi pszichopatával tervezed a jövődet, akinek abból áll az élete, hogy undorító módon kihasználja az állítólagos szerettét

ELNÉZÉST, hogy én az érvelésben ezt nem vettem valós forgatókönyvnek, de aki úgy érzi ez reális, az tényleg ne menjen bele ilyenbe, sőt inkább maradjon egyedül

2023. okt. 17. 14:14
 37/172 A kérdező kommentje:
Miről beszélsz utolsó? Odaköltöznék barátnőmhöz, a havi jövedelmemből sokkal több pénz marad hó végére, ha szétmegyünk ott leszek sokkal több megtakarítással, mégis miért lehúzás? Jézusom...
2023. okt. 17. 14:15
 38/172 A kérdező kommentje:
Kiszolgáltatottság? bármikor azt mondhatnám, hogy oké szia ennyi volt. És ott vagyok több pénzzel és bárhova mehetek, azért a mai világban egy nagyvárosban albit találni nem egy nagy dolog :))
2023. okt. 17. 14:17
 39/172 anonim ***** válasza:
74%

Leírásod alapján valahogy úgy hangzott a kérdés, hogy "a barátnőm hozzám költözhet a hitel feléért. Ugye milyen jófej vagyok hogy nem kérek igazából semmit?"

Én valahogy nem egészen így olvastam a kérdést, de megintcsak, minden bizonnyal rossz tapasztalat miatt látsz bele ilyeneket, amit sajnálok

De ha továbbra is fenntartod hogy ez jött le neked a kérdésből, akkor szívesen várom az idézett részeket amiből ez kiderül

2023. okt. 17. 14:19
 40/172 anonim ***** válasza:
89%

"a mai világban egy nagyvárosban albit találni nem egy nagy dolog :))"

Na ez az. Ne költözzön senki a párja lakásába szerződés nélkül. Kirakja télen, mert mondjuk féltékeny ok nélkül, vagy csak bekattan, aztán aludjon az utcán, onnan menjen dolgozni és még meg is magyarázza hogy nem nagy dolog albérletet találni.

Jaja.

2023. okt. 17. 14:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!