Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltöznék a barátnőmmel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltöznék a barátnőmmel, elvárható, hogy beszálljon a törlesztőbe?

Figyelt kérdés
Ő albiban él, 170 ezer ft/hó, én hitelre vásároltam egy lakást, melynek 110 ezer ft a törlesztője. Ha hozzám költözik elvárható, hogy beszálljon ebbe? Tudom, hogy az ellenérv az, hogy a lakás az enyém lesz, és akkor miért fizessen, az ér pedig, hogy eddig a lakhatása 170 ezer ft körül mozgott, most pedig mondjuk lenne 50-60 ezer ft. Ő is jól jár és én is, vagy ez túl anyagias megközelítés?

2023. okt. 17. 13:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/172 anonim ***** válasza:
94%

Eléggé látványosan valójában nyerészkedni akarsz:D

És hogy érted azt, hogy felborul az anyagi egyensúly? Ugyanannyi a fizutok... neked meg van egy ingatlanod. MÁr megbocsáss, de elég egyértelmű merre billen a mérleg nyelve.

A költést meg nem úg ykell nézni, hogy neki így milyen kiadásai lesznek, hanem hogy mire költ és kell-e arra költenie.

Ha tisztán akarod tartani a dolgot, akkor köss vele bérleti szerződést és legyél te a főbérlője. AKkor bérlésre költ, nem hitelre, így nem is elvárható, hogy ha fizeti a hiteledet, azaz az ingatlanod árát, akkor részt kapjon belőle.

De máskülönben meg ha közösen vesztek valamit, az a jogos elvárás, hogy közös tulajdonnak minősüljön, ezt neked is be kell látnod.

2023. okt. 17. 13:41
 12/172 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nyugodtan nevezd bérleti díjnak, ne szépítgess, csak őszintén. Ez semmiképp sem beszállás a törlesztőbe, ilyen nincs, ha a te neveden van a lakás. Bérleti díj van, és rezsi, ezek közül választhatsz hogy miben mennyit kérsz.
 13/172 anonim ***** válasza:
92%

Mint férfi a kapcsolatban. Azért ne túlozz. Egy kisebbségi komplexusos lehúzós kis pots vagy.

"mint férfi, azért szeretek többet költeni a közös programokon, mint ő, viszont így anyagilag ezt nem érzem fairnak."

Senki nem kötelez, hogy a programokon villogj, hogy előkapod a pénztárcád, de a törlesztődbe adjon bele, mert így már nincs albérleti díja. Nincs. De lakása se, csak neked. Kvázi albérleti díjat kérsz tőle. Grat.

14/172 anonim ***** válasza:
94%

Ez nyerészkedés lenne a barátnődön!

Add ki a lakást, és menjetek közösen albérletbe én csak azt tudnám elfogadni!

2023. okt. 17. 13:42
 15/172 anonim ***** válasza:
94%
11-es írt jó megoldást, és akkor ki se rakhatod az utcára ha megharagszol rá. Van felmondási idő.
2023. okt. 17. 13:42
 16/172 anonim ***** válasza:
90%
2-es és 13-as válaszoló vagyok. És nő. Én kiadtam a lakásomat és közösen bérelünk egy lakást - nem az anyagiak miatt, hanem a férjemnek nagyon messze lenne a beindított vállalkozásához az én lakásomból járni. Így viszont nekem van plusz bevételem a saját lakásom kiadásából, tehát jobban járok ezzel, hogy albéretetben lakunk, mert annak felét fizetem. És? Adjam le a plusz bevételemet neki? Vagy nőknek nem kell?
2023. okt. 17. 13:43
 17/172 anonim ***** válasza:
97%

Ha én veszek egy BÁRMIT részletre, azátn összeköltözöm a csajommal, akkor jogos elvárás, hogy fizessen bele a tulajdonom részleteibe? Nem adom neki, csak fizessen bele.

Dehogy jogos elvárás:D

Nézd inkább úgy a dolgot, hogy ha összeköltöztök, akkor feleződik a rezsi és a kajaköltség is, tehát valójában töb bpénzed lesz, mint eddig volt.

2023. okt. 17. 13:44
 18/172 anonim ***** válasza:
92%
Ez számára akkor érheti meg, ha az ezután megmaradt (kb. 110 ezer ft) összegből mondjuk havonta a felét félreteszi. Így ő is gyűjthet önerőre, és te is jól jársz.
2023. okt. 17. 13:46
 19/172 anonim ***** válasza:
96%
Nem, a törlesztés a te dolgod, te vetted fel a hitelt, semmi köze hozzá. Rezsit fizetheti, de ne ő rá nyomd a te ügyeid, egyáltalán nem fair viselkedés.
2023. okt. 17. 13:47
 20/172 anonim ***** válasza:
5%

Úristen miket beszélnek itt az emberek😆

#10 #14 leírja, hogy menjenek közös albérletbe és adja ki a másikat, AMI KONKRÉTAN ANYAGILAG UGYANAZ(sőt még rosszabb), mintha nem mennek sehova, csak a csaj fizeti a lakhatásáért a hitel felét. Alapvető matek erősen hiányzik

2023. okt. 17. 13:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!