Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltöznék a barátnőmmel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltöznék a barátnőmmel, elvárható, hogy beszálljon a törlesztőbe?

Figyelt kérdés
Ő albiban él, 170 ezer ft/hó, én hitelre vásároltam egy lakást, melynek 110 ezer ft a törlesztője. Ha hozzám költözik elvárható, hogy beszálljon ebbe? Tudom, hogy az ellenérv az, hogy a lakás az enyém lesz, és akkor miért fizessen, az ér pedig, hogy eddig a lakhatása 170 ezer ft körül mozgott, most pedig mondjuk lenne 50-60 ezer ft. Ő is jól jár és én is, vagy ez túl anyagias megközelítés?

2023. okt. 17. 13:26
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/172 A kérdező kommentje:
89-es korrekt.
2023. okt. 17. 15:10
 92/172 anonim ***** válasza:
77%

Ne engedd, hogy fizessen a hitelbe vagy bármilyen felújításba beleadjon. Különben egy évekkel későbbi szakításnál igen kelelmetlen helyzetben fogod magad találni.

Én ugyan nő vagyok, és hitel sincs a lakásomon, de senkinek nem engedném, hogy felújításba beszálljon. (nyilván egy elromlott csap más eset, az apró karbantartás), ugyanis nem szeretném, ha bárki másnak eszébe jusson, hogy esetleg köze van a lakásomhoz.

2023. okt. 17. 15:15
 93/172 anonim ***** válasza:
91%

89-nél a pont.

Nekem is az jutott eszembe hogy ha a tulajdonszerzésbe beszáll akkor az ezzel arányos tulajodnjog megilleti.

Amikor az albérletében tartózkodtál ő elkérte időarányosan a bérleti díj rád eső részét?

2023. okt. 17. 15:19
 94/172 anonim ***** válasza:
90%

Nem fair, mert neked nem lesz belőle többletkiadásod. Egyedül is pont ugyanannyi törlesztőt fizetnél. Így viszont te is jobban jársz, mert felezitek a rezsit és a kaja is olcsóbb nagyobb tételben.

Plusz az összeköltözés a családdá válás első lépése. Ha képes vagy albérlőként tekinteni a barátnődre, akkor még nem állsz készen rá.

2023. okt. 17. 15:48
 95/172 anonim ***** válasza:
3%
Én viszont túlzásnak érzem a 89-et. Aztán együtt töltött 5 év után kiderül, hogy igenis motiválta a nagy szerelmet nem kis mértékben az ingyen lakhatás. Ugyan már, nagyon jó színészek vannak, ráadásul sokan saját maguk előtt színészkednek a legjobban.
2023. okt. 17. 15:49
 96/172 anonim ***** válasza:
83%

Engem ingyen akart a pasas beköltöztetni, de még úgysem mentem, mert nem akartam az ő lakását takarítani még az enyém mellett. Plusz ugye a függetlenség.

Amikor a férjemmel vettünk közös lakást, semmi kifogásom nem volt, se takarítás, se függetlenség miatt.

Szóval ha te pénzt akarsz, akkor inkább ne is kérdezz semmit.

2023. okt. 17. 16:01
 97/172 anonim ***** válasza:
81%

Rezsi és kaja menjen felesbe, viszont a lakás a te neveden van. Az a te tulajdonod lesz, te is fizesd továbbra is, így korrekt. Ez olyan mintha már a neveden lenne, akkor se kérnél lakbért érte tőle. Hiába nálad lakna.

A nő pedig ha jófej akar lenni, akkor az albijából felszabadult többlet pénz egy részét úgyis a közös programjaitokra költi.

2023. okt. 17. 16:41
 98/172 anonim ***** válasza:
52%

Nem a matek szerint nézi az ember, hanem maga az elv szerint.

2023. okt. 17. 16:44
 99/172 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, te ne a csaj pénztárcájában kutakodjál, hogy neki mihez képest mi marad meg, ha fizeti neked a törlesztőd felét.

Te azt nézd, hogy ha a csaj nem költözne hozzád, akkor is egyedül fizetnéd a törlesztőt. Vagy vennél fel akkor magad mellé egy lakótársat?

2023. okt. 17. 16:49
 100/172 anonim ***** válasza:
89%

Nem, nem kérhetsz tőle pénzt a törlesztőre. Vagyis kérhetsz, csak aljadékság.

Az egyetlen jogilag is tiszta módja a dolognak az, ha kiadod neki a lakásod (felét), szerződést írtok róla, és te azután, amit fizet, még adózol is szépen.

Személy szerint én ilyenbe nem mennék bele egy párkapcsolatban, mert már alapjaiban is megöli az egészet.

2023. okt. 17. 16:52
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!