Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltöznék a barátnőmmel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltöznék a barátnőmmel, elvárható, hogy beszálljon a törlesztőbe?

Figyelt kérdés
Ő albiban él, 170 ezer ft/hó, én hitelre vásároltam egy lakást, melynek 110 ezer ft a törlesztője. Ha hozzám költözik elvárható, hogy beszálljon ebbe? Tudom, hogy az ellenérv az, hogy a lakás az enyém lesz, és akkor miért fizessen, az ér pedig, hogy eddig a lakhatása 170 ezer ft körül mozgott, most pedig mondjuk lenne 50-60 ezer ft. Ő is jól jár és én is, vagy ez túl anyagias megközelítés?

2023. okt. 17. 13:26
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/172 anonim ***** válasza:
90%

HA a hiteledbe fizetteted, azért tulajdonjog jár, nyilván ezt nem akarod. Ha csak úgy rezsin felül fizettetsz vele, akkor meg gyakorlatilag - összegtől függetlenül - bérleti díjat kérsz a barátnődtől. Ez utóbbi esetben viszont szerződést is tegyél elé, amiben ott vannak a jogai is, meg a kötelezettségei is bérlőként. Így tiszta.

Szerintem ha összeköltözés valaha is felmerül a kapcsolatotokban, és te ennyire üzleti alapon tekintesz erre, akkor keress inkább lakótársat, és ha a barátnőd esetleg vevő rá, akkor szólhat, hogy ennyiért ő is beköltözne ...Amíg viszont te magad bérlőként tekintesz rá, és gondolatban azt huzavonázod, hogy kinek mennyi pénze marad, addig hanyagold a dolgot... Ha neki meg autóhitele van, ő is kérjen tőled hasonló alapon autóhasználati díjat?

2023. okt. 17. 14:36
 62/172 anonim ***** válasza:
90%

"a szabadon elköthető pénzem egy hónapban jóval kisebb lesz, mint neki, ami bárki bármit mond nem egészséges."

Itt bsználak ki abban a pillanatban, hogy ilyen kiesik a szádon. SZóval ez a te igazi bajod. Remélem kivág a pitsába.

2023. okt. 17. 14:37
 63/172 A kérdező kommentje:
58-as nem, mivel nincs rá kiadásom. Ez megint nem jó érv, ha van az Adrián egy nyaralóm, akkor kérek tőle bérleti díjat, ha minden évben lemegyünk oda? Nyilván nem. De ha bérelnem kell 1 hétre akkor kérem, hogy szálljon bele? Igen, mert kiadásom van vele.
2023. okt. 17. 14:37
 64/172 anonim ***** válasza:
92%
Pontosan jól értelmezem a szövegedet, hogy ne járjon már olyan jól a hölgy, inkább fizesse neked az albérlet helyett annak egy részét. Szerintem teljesen jól értem.
2023. okt. 17. 14:39
 65/172 anonim ***** válasza:
93%

"Most egy idegennek tömi a zsebét, vagy nekem adja miben lenne rosszabb?"

Mert ott szerződés védi. Nálad semmi. Ott ő dönt, nálad te döntesz.

Különben is már kifejtetted, hogy az zavar, hogy neki több pénze marad, és egy nőnek az nem lehet. Te lehúzós hímsoviniszta fsz!

2023. okt. 17. 14:40
 66/172 A kérdező kommentje:
61-es: nézd, ha venne egy autót hitelre és sokszor elkérném, akkor igen adnék bele, és nem csak a benzin miatt. Jó akkor ne úgy mondjuk, hogy a törlszteőbe, hanem egy fenntartási alapba, mert 2 ember használ egy lakást sokkal jobban amortizálódik, akár a gépek, akár a burkolatok, konyhát 2x annyit használjuk és ezt akkor karban kell tartani.
2023. okt. 17. 14:40
 67/172 anonim ***** válasza:
88%

"a szabadon elköthető pénzem egy hónapban jóval kisebb lesz, mint neki, ami bárki bármit mond nem egészséges."

Amúgy az odáig oké, hogy ezt felismerted, de ezt nem így kellene orvosolni. Valamit valamiért, neked lesz egy lakásod ha kifizetted a hitelt. Viszont ha csak ilyen szabadon elkölthető pénz miatt csinálod, akkor nyissatok egy számlát a barátnődnek amibe ő megtakarít, neki is lesz megtakarítása, és nem hawai-on akar nyaralni amikor te oda nem tudsz menni a törlesztőd miatt.

2023. okt. 17. 14:41
 68/172 anonim ***** válasza:
92%

Ha utána arányosan tulajdonrészt kap a lakásodból, akkor igen, de gondolom ilyen eszedben sincs... :D

Az, hogy a rezsibe, közös költségekbe szálljon be, az rendben van.

2023. okt. 17. 14:41
 69/172 A kérdező kommentje:
65-ös, a káromkodás mindig az ideggyengék fegyvere :)) ha nem költözik hozzám, sokkal kevesebb pénze marad, ergó jót teszek vele, ha megadom neki a lehetőséget, hogy ha van kedve beköltözhet hozzám.
2023. okt. 17. 14:42
 70/172 anonim ***** válasza:
89%

Fenntartási alap meg amortizáció, aha.

Remélem szegény nőben fel se merül, hogy hozzád költözzön.

2023. okt. 17. 14:42
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!