Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltöznék a barátnőmmel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltöznék a barátnőmmel, elvárható, hogy beszálljon a törlesztőbe?

Figyelt kérdés
Ő albiban él, 170 ezer ft/hó, én hitelre vásároltam egy lakást, melynek 110 ezer ft a törlesztője. Ha hozzám költözik elvárható, hogy beszálljon ebbe? Tudom, hogy az ellenérv az, hogy a lakás az enyém lesz, és akkor miért fizessen, az ér pedig, hogy eddig a lakhatása 170 ezer ft körül mozgott, most pedig mondjuk lenne 50-60 ezer ft. Ő is jól jár és én is, vagy ez túl anyagias megközelítés?

2023. okt. 17. 13:26
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/172 anonim ***** válasza:
8%
110 Én ténylegesen nő vagyok, de amúgy neked miért jó szarrágú nőnek lenned? Tényleg az egyetlen opció neked ha beköltözöl valakihez és ott virítasz? Lehet persze hogy kell a szépségszalonba a lóvé mert anélkül nem lennél jó parti. Biztos vannak ilyen nők is, de én nem nagyon hallottam ilyet barátnőimtől se. Persze nem a törlesztőbe kell "beszállni", mert ilyen fogalom nem létezik, hanem valamennyit rászánni a saját lakhatásra.
2023. okt. 17. 17:31
 112/172 anonim ***** válasza:
83%
#112 nem nekem válaszoltál, én is nő vagyok, van lakásom, de nem költöznék be úgy pasihoz, hogy én fizessem a hitelét. Akkor vagy vegyünk ki közösen egy albit, és az menjen felesbe, de nem fizetem a párom helyett a hitelét. Akkor menjünk olyan helyre lakni, ahol mindkettőnknek ugyanannyi köze és joga van a lakáshoz.
2023. okt. 17. 17:45
 113/172 anonim ***** válasza:
88%

Nő vagyok, saját lakással. Párom azelőtt albérletben lakott, havi 160 e. Plusz rezsi. Nálam csak a fele rezsit kell fizetnie, ami kb 35 e. Többet keres nálam alapból, és megspórol velem 160 ezret, azt hajtsam be rajta? Közelebb van a lakásom a munkahelyéhez, akkor számoljuk le kilométerre, mennyit kéne vezetnie pluszban, az mennyi benzin, és az árát adja le? Vagy szopjunk együtt albérletben, hogy én jöjjek ki rosszul, de ne "élősködjön"?

Komolyan mondom, ezek nem párkapcsolatok, hanem együttélések dugással. Hogy lehet egy kapcsolatban azt nézni, hogy a másik mennyit nyer anyagilag azzal, hogy nálam lakik?

2023. okt. 17. 17:47
 114/172 anonim ***** válasza:
81%

Én nem vagyok szarrágú nő, sem kitartott. Közös tulajdonú lakásom van a párommal 50-50%. Csak ő egyedül vett fel hitelt, mert én örököltem. Neki még önerőre sem volt pénze, hanem azért kapott hitelt, mert elzálogosítottuk az én tulajdonrészem. Így van egy "fél" hitele, és akkor még ennyire nem szálltak el az ingatlanárak sem. Lakástakarékot is nyitott, és beleforgatta azóta a hitelbe. Mindössze 50 ezer ft most már a törlesztő. Mivel 2 fizetésből élünk, bőven meg is takarítunk, teljesen jól jár. Én viszont végeredményben kockáztattam, mert ha ő lelépne és nem fizetné tovább a hitelt, akkor vagy fizetem én, vagy lefoglalja a bank az egész ingatlant. 1

Semmi traumám nincs, nem is félek attól, hogy valaha is baj lenne, mert nekem szeretetteljes, normális párom van.

Még mindig azt mondom, hogy ha bármiféle pénzt szeretne szedni a kérdeő a párjától, akkor hivatalosan, lepapírozva adja ki neki a lakás felét, és adózzon belőle. :)

2023. okt. 17. 17:49
 115/172 anonim ***** válasza:
57%

Minden szavaddal egyet értek.

Én is csak pillázok itt, lehet, már élemedett korú matróna vagyok így 39 évesen.

2023. okt. 17. 17:50
 116/172 anonim ***** válasza:
62%
#117 téged ki bántott?
2023. okt. 17. 17:54
 117/172 anonim ***** válasza:
73%

117

Most ezzel ugye tudod, hogy nem a nőt oltod és alázod, hanem a csávót? :D

2023. okt. 17. 17:55
 118/172 anonim ***** válasza:
71%
119 dehogy tudja :")
2023. okt. 17. 18:10
 119/172 anonim ***** válasza:
78%

"Meg a másik dolog, hogy így felborul az egyensúly, és mint férfi a kapcsolatban, a szabadon elköthető pénzem egy hónapban jóval kisebb lesz, mint neki, ami bárki bármit mond nem egészséges."

Én emiatt mondanám már csak hogy nem és tennélek ki mint macskát sz.rni.

2023. okt. 17. 23:55
 120/172 anonim ***** válasza:
80%

Ha elveszed feleségül, akkor elvárhatod, hogy fizesse a közössé váló tulajdonú lakás részleteit.

Élettársként is elvárhatod, miután kettőtök közös tulajdonává válik a lakás, és ez a tulajdoni lapon bejegyzésre kerül.

A feltétele, a közös tulajdonjog hivatalos rögzítése.

2023. okt. 18. 01:12
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!