Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltöznék a barátnőmmel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltöznék a barátnőmmel, elvárható, hogy beszálljon a törlesztőbe?

Figyelt kérdés
Ő albiban él, 170 ezer ft/hó, én hitelre vásároltam egy lakást, melynek 110 ezer ft a törlesztője. Ha hozzám költözik elvárható, hogy beszálljon ebbe? Tudom, hogy az ellenérv az, hogy a lakás az enyém lesz, és akkor miért fizessen, az ér pedig, hogy eddig a lakhatása 170 ezer ft körül mozgott, most pedig mondjuk lenne 50-60 ezer ft. Ő is jól jár és én is, vagy ez túl anyagias megközelítés?

2023. okt. 17. 13:26
 121/172 anonim ***** válasza:
83%
Tök fölösleges volt feltenned ezt a kérdést, hisz senki véleménye nem érdekel, csak aki téged támogat. A többi nagy százalék embernek meg, akik szerint ez problémás, szimplán nekiállsz magyarázni hogy miért is van igazad. Akkor mire a 100+ komment? Ajánld fel a csajnak, aztán a reakciójából megtudod, mennyire látja be a logikádat.
2023. okt. 18. 15:41
 122/172 Ghgj ***** válasza:
17%

Én nem értek egyet az itt kommentelők nagy részével. A csaj jelenleg 170+rezsit fizet, ami a költözéssel kiszakad a nyakából. A srác lakhatása 110+rezsi. Ha a srác költözne a csajhoz, akkor azt pártolnátok, hogy ne fizessen az albérleti díjba? Az egyetlen különbség, hogy kinek a zsebében landol a bérleti díj, de ha azt szorgalmazzátok, hogy a csaj ne fizessen semmit, azzal azt mondjátok, hogy a srác vállalja át a csaj lakhatásának a költségét. Ennyi erővel a főbérlőnek is fel lehetne róni azt, hogy akkor rakja ki a csajt, amikor akarja, holott a csaj fizette a lakásának a törlesztőjét, tehát tulajdonjogot kellene kapnia.

Ha bérleti díjként kéri el a barátnőjétől, az mégis miben más? Kajak nem értem.

2023. okt. 18. 23:11
 123/172 anonim ***** válasza:
74%

Azt, hogy papírozza le és kérje bérleti díjként és adózzon utána, én félig gúnyból mondtam. Szerintem értelmes embernek leesik, hogy mennyire abszurd az egész.

De gúnyolódáson kívül is azt mondom, hogy ez az egyetlen korrekt módja. Ha kimondja, hogy a törlesztőre kér pénzt, akkor az is megoldható hivatalosan is, csak akkor lesz tulajdonrésze az ingatlanból, mivel akkor jár neki. De az nem megy, hogy majd csak úgy zsebbe szedi tőle a pénzt azzal az "érvvel", hogy egyedül még rosszabbul jönne ki, meg, hogy nem lakhat ingyér. Legyen akkor tisztázva, milyen státuszban lakik ott. Ha bérlő, akkor adóznia kell a jövedelem után, ha törlesztésben segít, akkor pedig tulajdonrész jár neki. Aki ez ellen ágál, az egy lehúzós hisztérika, semmi más.

Szerintem egy párkapcsolatban semmi keresnivalója nincs annak, hogy bérleti díjat szedsz a saját társadtól. A pároddal tervezed a jövőt, elvileg ő a testi-lelki másik feled. Ha meg nem tart érzelmileg itt a kapcsolat, akkor meg minek összeköltözni? Ez az én véleményem.

Komoly kapcsolatban viszont a közös tulajdonnak lehet keresnivalója.

2023. okt. 18. 23:22
 124/172 anonim ***** válasza:
3%
"A pároddal tervezed a jövőt, elvileg ő a testi-lelki másik feled" Most nagyon röhögök, hogy akik ezt mondogatják, azok milyenek szoktak lenni :D
2023. okt. 18. 23:37
 125/172 anonim ***** válasza:
80%
Na, mesélj, milyen vagyok én? :)
2023. okt. 18. 23:38
 126/172 anonim ***** válasza:
4%
Nem tudod te se hogy milyen vagy, amíg az idilli elképzeléseidbe porszem nem kerül. Vagy az is lehet hogy te nem vagy olyan és még akkor sem leszel, ki tudja. Csak a jövő. Ígérgetni felesleges. Mindenesetre ne röhögtess már hogy nem láttál nagyon sok ilyet, mikor tele a facebook a párom az életem szerelme, majd 2 hét múlva könyörgés az ismerősöknek ki fogadja be ideiglenesen.
2023. okt. 18. 23:41
 127/172 anonim ***** válasza:
82%

10 éve vagyok a párommal, közös tulajdonú lakásban élünk, és mindent együtt teremtünk meg az életünkhöz. 10 év alatt nem egy porszem került az "idilli elképzelésembe", hanem sok (nem megcsalásra, cserbenhagyásra, anyagi bántalmazásra kell gondolni), de sorban felporszívóztuk mindet.

Arra akartam utalni, hogy amikor összeköltözik az ember a párjával, akkor normál esetben szereti és komolyan gondolja, hogy vele tervezi a jövőt, és nem lakótársként tekint rá. Az nem az én bajom, hogy te ebből a fb-on nyálzó, tinilelkű idiótákra asszociálsz rögtön. Láttam pont elég ilyet, de én most nem erre gondoltam.

Amúgy ha ilyen emberekről van szó, akkor megint azt mondom, hogy a bérleti szerződés a megoldás, mert ott törvényileg le van fektetve előre minden feltétel, és mindkét felet védi. Idiotizmus esetén pont jól jön. Pl. arra is jó, hogy nem kell befogadásért könyörögni senkinek, mert csak előre meghatározott - általában elég durva - esetekben lehet azonnali hatállyal utcára baxni a másikat.

2023. okt. 18. 23:46
 128/172 Ghgj ***** válasza:
3%

#123: A személyes meggyőződéseiden és minősítéseken kívül (ami egyébként alapból értéktelenné teszi a többi "érved") semmit nem írtál, egyetlen darab gondolatot sem, ami alátámasztaná, hogy az az igazságos mindkét féllel szemben, ha a csaj nem fizet semmit. Egyedül azt szorgalmazod, hogy írjanak bérleti szerződést, amiről egyébként az elején kijelentetted, hogy értelmes ember érti, hogy mennyire abszurd, szóval azzal kezdted a kommented, hogy saját magad értelmi képességeit húztad le. Innentől hogy lehet komolyan venni?

Kérdező, ilyen kommentekre ne hallgass, a racionalitás szikrája nincs meg benne.

2023. okt. 19. 06:25
 129/172 anonim ***** válasza:
83%

128, azt majd a csaj fogja úgyis eldönteni, hogy beköltözik-e ilyen feltételekkel ahhoz a bohóchoz.

A kérdezőhöz hasonló élősködő lehetsz te is 😂😂😂😂fujjjjj

2023. okt. 19. 06:32
 130/172 anonim ***** válasza:
3%
129 sztm meg a csaj is ennyi erővel egy élősködő.
2023. okt. 19. 06:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!