Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltöznék a barátnőmmel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltöznék a barátnőmmel, elvárható, hogy beszálljon a törlesztőbe?

Figyelt kérdés
Ő albiban él, 170 ezer ft/hó, én hitelre vásároltam egy lakást, melynek 110 ezer ft a törlesztője. Ha hozzám költözik elvárható, hogy beszálljon ebbe? Tudom, hogy az ellenérv az, hogy a lakás az enyém lesz, és akkor miért fizessen, az ér pedig, hogy eddig a lakhatása 170 ezer ft körül mozgott, most pedig mondjuk lenne 50-60 ezer ft. Ő is jól jár és én is, vagy ez túl anyagias megközelítés?

2023. okt. 17. 13:26
 141/172 anonim ***** válasza:
63%
Nincs olyan "a mesében sem", hogy ha hiteltörlesztőt fizet, akkor tulajdonrész jár neki, ha pedig bérleti díjat, arról kötelező szerződést írni? :) Milyen lopás?
2023. okt. 19. 14:13
 142/172 anonim ***** válasza:
0%
142 Ugyanezt mondtam mint te, csak kissé paprikás hangulatban lehetsz mert teljesen félreérted, hogy háboroghass.
2023. okt. 19. 14:37
 143/172 anonim ***** válasza:
69%
#140 a legtöbben azt írták, hogy ok fizessen, de azt törvényes kereteken belül. Vagy bérleti szerződéssel, hogy ne legyen a pasinak kiszolgáltatva (más kérdés, hogy jobb helyeken nem kérnek bérleti díjat az élettársuktól, mert élettársak és nem lakótársak), vagy akkor kapjon tulajdoni részt. Ezzel mi a baj?
2023. okt. 19. 14:43
 144/172 anonim ***** válasza:
0%

143

Kivéve, hogy nem neked írtam, hanem a 140-esnek.

2023. okt. 19. 14:46
 145/172 anonim ***** válasza:
0%
Az albérletek többségét is feketén fizetik...csak szólok.
2023. okt. 19. 15:46
 146/172 anonim ***** válasza:
33%

És ki a sz.art érdekel? Ha sokan lopnak a boltból, akkor szabad lopni?

Amúgy mondj erre egy hiteles forrást. Ha csak azt mondod, hogy nyitott szemmel kell járni, vagy megpróbálsz lekicsinyleni tapasztalatlannak, butának, álomvilágban élőnek, az most szólok, hogy kicsit sem tesz hitelesebbé.

Adtam már ki a lakásom bérlőknek, és én magam is éltem már albérletben, és a párom is, és mindig alap volt, hogy van szerződés. Nem is találkoztam olyannal, aki feketén próbálta volna kiadni.

Ettől még tudom, hogy sok ilyen van, hiszen ez egy pont olyan ország, ahol bevett szokás "ügyeskedni", de az azért merész kijelentés, hogy a többsége ilyen.

2023. okt. 19. 17:26
 147/172 anonim ***** válasza:
0%

146 nézz szét a neten baszki. Szerződés közjegyző a legtöbb helyen nincs.

Nekem is van szerződés, de kb a 10. albi volt mire olyat találtam, hogy szerződést is írnak.

A többség akkor is feketén adja ki ha a fejed tetején pörögsz vagy te írsz akármilyen szerződést.

Itt a nő ott lakik, vagy külön kassza és igen is fizet vagy közös kassza és akkor alapból fele minden.

Persze majd hozzám ide költözik valaki a lakásomban 1 2 év után aztán a felét a nevére íratom a mai világba.

Én nőként nem értek egyet avval, hogy a lakhatás fizetésébe nem ad bele vagy nem vállal több költséget. Fizette az albit akkor ennek a töredékét is tudja fizetni, a többit félreis rakhatja. Ugye sztd nyilván szerződéssel van az albiba, szóval ott a kaució, visszakapja és bármikor kitud fizetni egy másik albérletet ha szétmennek.

2023. okt. 19. 18:04
 148/172 anonim ***** válasza:
74%
#147 én is laktam albérletben, van is lakásom, amit kiadok, mindenhol írtunk szerződést. Fel sem merült soha, hogy nem. Olyan helyre nem mennék ahol nem írnak. Ez mindenkinek a saját felelőssége. Csak azért mert mások nem írnak basszus, attól még nem ment fel senkit, hogy nem is kell. De igen kell, ez védi mindkét felet. És adjon bele a csaj igen, de akkor legyen lepapirozva, hogy mire ad mennyit, meddig, hogyan, és milyen jogok illetik meg. Vagy szerinted csak perkáljon, aztán egy veszekedés során meg kidobják az utcára? De a pénzt elteszik. Lehet hogy te belemennél ilyenbe, de ha más kútba ugrik, szíves engedelmeddel én nem ugrok utána.
2023. okt. 19. 18:09
 149/172 anonim ***** válasza:
82%

NEKI mi köze a TE hiteledhez? Semmi. Írom ezt nőként :D

Aki ilyen képtelenséggel jönne, még aznap szakítanék vele.

2023. okt. 19. 18:17
 150/172 anonim ***** válasza:
74%
Az a poén, hogy ha ebbe a lány belemenne, és 2 év múlva kiírna kérdést, hogy havi x összeget adott a párjának a törlesztőbe, de szakítottak, hogy tudná a pénzt visszaszerezni, akkor akik szerint itt a lány csak nyerészkedik, habzó szájjal támadnák, hogy mindig fel kell készülni a legrosszabbra, nem keverjük az üzletet a személyes dolgokkal, és aranyből van-e a pasi farka, hogy nem papíroztak le semmit.
2023. okt. 19. 18:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!