Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltöznék a barátnőmmel, elvárható, hogy beszálljon a törlesztőbe?
Igen, élősködő vagyok. Egyedül tartok fenn egy albit, amelybe a kisfiammal a válás után költöztünk. A volt férjem még most sem hajlandó elhagyni a közös lakást, nem lehet vele egyezkedni. Nekem kellett albérletet kivenni, de Te biztos tudod, milyen egyedülálló szülőként helyt állni. Nem merek vele konfrontálódni, apámat meg nem kérhetem, mert ő is nárci bántalmazó típus...
Undorodom a magad fajta sötétségektől.
Az a vicc, hogy pont az én kommentemben van racionalitás. :D
Igen, ha valakitől pénzt akarsz kéregetni, akkor kell, hogy legyen ré jogalapod. Nem kérhetsz tőle olyat, hogy csak úgy szálljon be a törlesztődbe, mert neki "így is megéri". Ugyanis azért cserébe tulajdonjog jár és kész. Ha azt nem akarsz neki adni, akkor meg bérleti szerződést kell írni. Ha az nincs, akkor jogtalan, adózatlan jövedelem, amit elkérsz tőle + nincs előre lefektetett szabályok által védve.
Ez a racionalitás.
Direkt odaírtam, hogy az a személyes véleményem, hogy szerintem olyasminak nincs helye a párkapcsolatban, hogy a párunk egy lakótárs szintjén van és bérleti díjat szedegetünk tőle, a "komoly kapcsolat" fogalmát konkrétan megcsúfolja. Sokan értik, miről beszélek, és igen, az a véleményem, hogy inkább ők a normálisak. Ettől nem kevésbé validak az érveim.
Ha ketten fizetik a törlesztőt, az viszon teljesen reális egy komoly kapcsolatban, ebbe belemennék bármikor én is. Csak akkor jár neki arányosan annyi tulajdonrész.
Kvára de lehúzás egy összeget kérni feketén, zsebbe úgy, hogy minden további dolog az ő szájíze szerint fog történni.
Ha nem akarja a tulajdonjogot megosztani vele, és mindenképp pénzt akar tőle kérni, akkor pedig szerződést kell írni, úgy tisztességes, a csaj meg eldönti, hogy neki megfelel-e így vagy nem.
Ha nincs szerződés, és nem fizet semmit a csaj, az is reális egy komoly kapcsolatban, ahol együtt tervezik a jövőt. A csaj természetesen ki kell fizesse a rá eső részét, meg minden saját költségét, ebben semmi élősködés nincs. A csávó meg egyedüli tulajdonosa marad a lakásnak, mindent eldönthet egyedül a lakással kapcsolatban, és bármikor kiteheti akár 5 perces határidővel is a csajt, ha mondjuk olyan szituáció áll elő. Ha pénzt kér a csajtól, akkor ezen kiváltságok közül valamelyik(ek)nek meg kell szűnni és kész.
"és bármikor kiteheti akár 5 perces határidővel is a csajt"
Szerintem meg épphogy ezt nem lehet megtenni. Soha. Ez sokkal nagyobb patkányság, mint megosztani a költségeket. Nem, nem a törlesztőbe beszállás meséjével, hanem felvállalt bérleti díjjal. De sokan szeretik a meséket az őszinteség helyett.
Semmilyen mesét nem mondtam, hanem azt mondom, hogy jogilag tisztázni kell, hogy milyen alapon, miféle pénzt kér tőle, és annak megfelelően kell lepapírozni. A törlesztőbe való beszállás is simán lehet reális, de akkor meg azt kell törvényesíteni. Megnézni, mennyit fizetett be eddig, aztán azt, hogy ha a csaj most száll be a törlesztő felével, akkor a végösszeg hány %-át fizeti ki, és annak megfelelő tulajdonrész jár neki a lakásból. Szakítás után pedig igazságos, ügyvéddel tisztázott vagyonmegosztás (leginkább úgy, hogy kifizeti a csajnak, ami jár neki, méghozzá a lakás akkori vételára szerinti tulajdonrészét).
Mondtam, hogy ha ez nem tetszik, akkor lehet bérleti szerződést írni és szépen adózni a beszedett összeg után, aztán nézze meg, úgy mennyire járt jól. :)
A zsebébe nem fog fizetni ennek a patkánynak csak úgy, ja kicsi esze is van.
Jajaja, patkányság, mint mondjuk ahogy lopni, erőszakolni, pofonokat kiosztani, és a társadat megcsalni is patkányság. Vannak emberek, akiket ez nem tart vissza? Ááááh, nincsenek.
Szóval nem kell szerződés vagy a hitel hivatalos megosztása, nem kell biztosíték, mert minden ami ellen a szerzdődés vagy a tulajdonjog védene meg, úgysem fog bekövetkezni, mert "patkányság". Szóval bizalomra alapozva adjon az ember valakinek fekete jövedelmet a zsebébe úgy, hogy az jár cserébe, hogy ott lakhat nála addig és olyan szabályok szerint, amiket ő szóban megfogalmaz, és bármelyik nap változtathat rajtuk kénye-kedve szerint.
Na meg a lónak a f......
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!