Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltöznék a barátnőmmel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltöznék a barátnőmmel, elvárható, hogy beszálljon a törlesztőbe?

Figyelt kérdés
Ő albiban él, 170 ezer ft/hó, én hitelre vásároltam egy lakást, melynek 110 ezer ft a törlesztője. Ha hozzám költözik elvárható, hogy beszálljon ebbe? Tudom, hogy az ellenérv az, hogy a lakás az enyém lesz, és akkor miért fizessen, az ér pedig, hogy eddig a lakhatása 170 ezer ft körül mozgott, most pedig mondjuk lenne 50-60 ezer ft. Ő is jól jár és én is, vagy ez túl anyagias megközelítés?

2023. okt. 17. 13:26
 161/172 anonim ***** válasza:
86%

Fejtsd ki, miért is vagyok az. Nem hinném, hogy menne, hiszen világosan leírtam, hogy mi a szitu. Nem tudnál értelmes érvet felhozni. 10-ből 10 ember szerint a volt férjem az, mivel hagyta és nézte, hogy én költözzek ki a 4 éves gyerekünkkel abból a lakásból, amit az örökségemből vettem. 50% tulajdonjogot adtam neki. Hülye voltam, de élősködő soha. 😀

Kérlek, cáfolj meg. Annyira kíváncsi vagyok, miből szűrted le. 😂

2023. okt. 20. 07:43
 162/172 anonim ***** válasza:
85%

Szóval, fizethet a lány a lakás részleteibe, de akkor pontosan vezetni kell, hogy mennyit és így a lakás résztulajdonosává válik, megkerülhetetlenül!

Ha közben megszakad kettőtök között a kapcsolat, akkor neked vissza kell fizetni az általa így megvásárolt lakrészt, hiszen megvásárolta!

2023. okt. 23. 16:41
 163/172 anonim ***** válasza:
80%

"Tehát: a barátnőm harmad annyi pénzért lakhatna egy jobb minőségű lakásban (2/3adát félre teheti későbbi lakásvásárlásnál önerőnek pl.). Most egy idegennek tömi a zsebét, vagy nekem adja miben lenne rosszabb?

Az albi sem lesz soha az övé, és így havonta +120 ezer ft-ot félre tehet egy alapba."

Minek feccoljon időt és pénzt olyan kapcsolatba ami nem tart semeddig?

Miért venne másik lakást ha van hol laknotok?

2023. okt. 24. 11:29
 164/172 anonim ***** válasza:
63%
akkor lakjon otthon szülőknél és tegye félre az egészet, se rezsi se kaja se lakhatásra nem kell fizetnie..
2023. okt. 24. 11:30
 165/172 anonim ***** válasza:
69%

Valaki jól írta: ha hosszútávra közös lakásnak és közös tulajdonnak szeretnétek együtt gondolni, akkor lehet ezt kérni tőle. De mivel egyedül kezdted megvenni, így már nem releváns és még visszamenőleg is fizettetni kéne vele.

34/F

2023. okt. 24. 14:46
 166/172 anonim ***** válasza:
83%
Ha o nem lenne neked akkor is fizetned kene a torlesztest.
2023. okt. 24. 15:06
 167/172 anonim ***** válasza:
72%
Nem "elkezdte megvenni". Pár ember ezt nem érti. A lakás a kérdezőjé. Csak utólag fizeti ki. Ha veszel hitelre iPhonet, az is a tied, ahogy kilépsz a boltból. Te vagy a vevő, a tulajdonos. Az, hogy a bolt/bank megengedi neked, hogy törlesztve fizess, az a kettőtök dolga.
2023. okt. 24. 19:07
 168/172 anonim ***** válasza:
37%
167 de lehet a fele már bőven kívan fizetve. Szóval akkor fizesse ki az eddigiek félét és úgy közösen a törlesztőt tovább, akkor kapjon tulajdonjogot. Kb ez ilyen 😅.
2023. okt. 24. 21:22
 169/172 anonim ***** válasza:
57%
168, hát de ez így van. Ha a kérdezőnek x összeg hiányzott volna a lakáshoz, és a barátnő beszállt volna annyival, akkor logikusan tulajdonjogért tette volna. Utólag ezt beszedni rajta igencsak cink.
2023. okt. 24. 21:29
 170/172 anonim ***** válasza:
57%
Persze 1 havi után sztd nem cink?
2023. okt. 24. 21:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!