Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltöznék a barátnőmmel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltöznék a barátnőmmel, elvárható, hogy beszálljon a törlesztőbe?

Figyelt kérdés
Ő albiban él, 170 ezer ft/hó, én hitelre vásároltam egy lakást, melynek 110 ezer ft a törlesztője. Ha hozzám költözik elvárható, hogy beszálljon ebbe? Tudom, hogy az ellenérv az, hogy a lakás az enyém lesz, és akkor miért fizessen, az ér pedig, hogy eddig a lakhatása 170 ezer ft körül mozgott, most pedig mondjuk lenne 50-60 ezer ft. Ő is jól jár és én is, vagy ez túl anyagias megközelítés?

2023. okt. 17. 13:26
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/172 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos ez a bizalom és erkölcs vitás helyzetekben néha elfajul, azért jobb ha van egy kis tartalék pár napra legalább szállodára, vagy utazásra, vagy gyors albérlet kaucióra.
2023. okt. 17. 14:51
 82/172 anonim ***** válasza:
87%

Ez pofatlan keres lenne, kerdezo. Felejtsd el.

De azert a valaszolok is tulzasba viszik szerintem, mert egy arany kozeputat azert lehetne talalni. Szerintem nem lenne igazsagtalan, ha pl. a kajabevasarlasba vagy barmi mas koltsegbe egy picivel tobbet ad mint a fele.

Ugy is mindenki nyer, de megsem egy hitelt fizet a csaj, amit nem is o vett fel es nem lesz belole tulajdona.

2023. okt. 17. 14:52
 83/172 anonim ***** válasza:
88%
Mert ha ő törleszti a te hiteled, közben milyen jogokat kap a lakásban? Alakíthatja, ahogy neki tetszik? Átrendezheti? Vagy akkor legyen szerződésbe foglalva, hogy ha esetleg szétmentek, akkor x hónapig lakhasson ott külön szobában, mint albérletben a felmondási idő. Mert az nem járja, hogy én fizetem a barátom hitelét, aztán gondol egyet és holnap kidob. És mehetek ahova akarok. Azért a lóf*nak is van vége.
2023. okt. 17. 14:55
 84/172 anonim ***** válasza:
93%

Nő vagyok, saját lakásom van, és csak a rezsi felét fizeti a párom. Fenntartási alap... ha elromlik a mosógép, veszünk újat közösen, hisz közösen használjuk. Ha átfestem a nappalit, megbeszélem vele, de megcsinálom és fizetem magamnak.

A lakásod a tied, csak nem egyben fizetted ki a vételárat, hanem havonta. Megvettél egy lakást úgy, hogy nem volt rá zséd, de elintézted, hogy részletekben kifizesd. A tied. Ha saját lakásban nem kérnél bérleti díjat... most is ott vagy, saját lakásban.

2023. okt. 17. 14:57
 85/172 anonim ***** válasza:
92%
Egy intelligens értelmes nő sosem egyezne bele ilyenbe, sőt előadod a kukába kerülnél
2023. okt. 17. 15:00
 86/172 anonim ***** válasza:
90%

Ugyanmár te sem szállnál bele más törlesztőrészletébe.:)

Az meg hogy kinek mennyi a fizuja tök lényegtelen, az a te lakásod lesz, nem közös. Gondold már át! Miért fizetne ő abba bele? A rezsi, kaja mehet felesbe de a hiteledbe egy forintot nem adnék. :D

2023. okt. 17. 15:02
 87/172 anonim ***** válasza:
91%
Hogy mi????? Es tulajdonrész is jár neki?
2023. okt. 17. 15:03
 88/172 anonim ***** válasza:
88%
Neki ez csak akkor jó, ha ráiratod a lakás felét! Úgy fairplay! Amugy nem korrekt
2023. okt. 17. 15:04
 89/172 anonim ***** válasza:
93%

Nem, mert nem kap érte tulajdonrészt, innentől meg tulajdonképpen bérleti díjat kérsz tőle. Igaz, kedvező, de akkor is bérleti díj. Ő nem a lakótársad, szóval nem oké.

Nálunk pont ellenkező volt a felállás, a barátom költözött hozzám és még csak fel sem merült, hogy pénzt kérjek tőle. Közös költségekbe nyilván ő is ugyanúgy fizetett, de a lakhatásért nem. Ha anyagilag nézzük, ő járt jobban, de az összeköltözésnek nem szabadna arról szólni, hogy kinek jobb üzlet. Ha meg felmerül benned, hogy csak azért költözne oda, mert azzal megspórolja az albérlet díját, akkor ne költözzetek össze.

Szóval igen, abban igazad van, hogy ő anyagilag azzal is jól járna, ha a mostani lakbér helyett neked fizetne kisebb összeget, de mivel ő a párod és nem a lakótársad és az összeköltözés sem üzleti döntés lenne, így továbbra is azt mondom, hogy nem oké azt kérni, hogy fizesse a törlesztőd felét. Egy kapcsolat elsősorban érzelmi dolog, ezt se hagyd számításon kívül.

2023. okt. 17. 15:05
 90/172 anonim ***** válasza:
87%
89, remekül összefoglaltad! 👌
2023. okt. 17. 15:08
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!