Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Arab férfival ismerkedtem meg.Mit lehet tudni róluk párkapcsolati téren?
Arra azért kíváncsi lennék, hogy azt itt válaszolók hány százaléka ismer személyesen arab embereket vagy hány százaléka az, aki egyáltalán valaha az életben váltott akár csak 2 szót velük. Na mindegy, de azért olyanokat kijelenteni, hogy MIND ilyen, több mint túlzás. Ennyi erővel én több olyan magyar pasit is ismerek, akik bántalmazzák a feleségük és gyerekeiket, akkor rendben van kijelenteni, hogy mindegyik egy nőverő szarkupac? Csak mert szerintem nem..
Nekem édesapám arab, szír. Éltünk is kint, szóval némileg több rálátásom van, mint szerintem itt a többségnek. Egyáltalán nem igaz ám, hogy mindegyik tulajdonaként kezeli a nőket. Ahogy az sem, hogy kivétel nélkül mindegyik betartatja a hagyományokat a feleségükkel/lányaikkal. Soha az életben nem hordtunk hijabot/nikabot, akkor sem, amikor kint éltünk. Soha nem szólt egy szót sem apunk azért, ha alkoholt ittunk, ha rövid nadrág/szoknya volt rajtunk, sorolhatnám. Egyedül disznóhúst nem ettünk, ahhoz ragaszkodott, mert hogy alapból is mennyire koszos állat a disznó, semmiről nem maradunk le, ha nem eszünk. Mármint én és tesóm. Anyum evett. De ez is x évig tartott, aztán egyszer leültetett minket és azt mondta, hogy ő nem akarja megmondani mit ehetünk és mit nem, innentől ránk van bízva. Azóta sem eszünk, max szökő évente 1x.
Tény és való, hogy más kultúra, más szokások, de köztük is akad bőven lazább felfogású, aki ha idejön Európába, majdhogynem teljesen "át tud állni", alkalmazkodni tud az itteni szokásokhoz. Apa által számtalan arab férfit (és nőt) ismerünk, némelyikről meg nem mondanád, hogy arab, mármint felfogásilag. Aztán természetesen vannak, akik jobban ragaszkodnak hagyományaikhoz és próbálják a feleségükkel is elfogadtatni azokat. Pl hogy ne dolgozzon, mert ő keres eleget. Náluk ugye a szokás, hogy a nő otthon van gyereket nevelni és háztartást vezetni. Vagy pl nem nézi jó szemmel, ha egyedül, barátnőkkel menne szórakozni a barátnője/felesége. Se azt, ha olyan rövid szoknya van rajta, amiből kilóg a fél segge (ami szerintem alapból baromi ízléstelen). De ezek a nők ezt fogadták el, nekik ez így megfelel. Nekem biztos nem felelne meg, ha a párom nem akarná, hogy dolgozzak, zavarná ha bulizni mennék stb.
A leírásból láthatóan a kérdező által megismert férfi is inkább az utóbbi kategóriát erősíti, látszik rajta, hogy ő akar irányítani, birtokolni akarja kvázi a másikat. Az ilyen embertől valóban menekülni kell, ezt aláírom. (na nem mintha magyar pasi között nem lenne amúgy ilyen..) Vannak súlyos esetek közöttük is. Engem csak az szomorít és egyben háborít fel a legjobban, amikor ilyenekkel dobálóznak, hogy mindegyik ilyen meg olyan, menekülj tőlük, mert majd elviszik a gyereked meg jól megvernek, meg amúgy is minden arab terrorista.. Na ne már. És a legjobb, hogy sokszor ezeket a vadbaromságokat azok hajtogatják, akik életükben nem láttak még arab embert, nem hogy esetleg beszéltek velük. Benyalták, amit a média nyom az arcukba, aztán jónapot. Tény, hogy más a kultúrájuk, de nekik az a normális és az a felfoghatatlan, ami nálunk van. Emlékszem egyszer anno papámat kihozták ide Pestre apáék, szegénykém 3 napig bírta. :D Takargatta a szemét, hogy úristen miért vannak a nők majdhogynem meztelenül, miért lóg ki a mellük, valaguk a ruhából. Mai napig jót röhögünk, mikor ez a sztori feljön, ez is jól bizonyítja, hogy ők meg azzal nem tudnak azonosulni, ami itt Európában megy.
Egyébként itt magával az iszlám vallással van a "gond". Már úgy értem náluk is vannak keresztények (kis számban, de vannak) és van is katolikus negyed, párszor voltunk ott, mikor kint éltünk és mintha nem is Szíriában lettünk volna. Mindenki kis ruhákban, pia, cigi, minden. Tehát attól, hogy valaki arab még nem 100% biztos, hogy muszlim is, de persze az esély fényévekkel nagyobb rá. Csak gondoltam ezt is leírom, hogy ilyen is van.
Szia! Én is muszlim vagyok és a volt férjem szír, nagyon régóta Németországban él így én is kiköltöztem hozzá de hiba volt, együtt éltünk a szüleivel és a testvéreivel, nagyon nem volt jó és így elváltunk, szerencsére könnyen el tudtam szabadulni.
Most Jordán férjem van pont holnap leszünk 3 éves házasok, holnap utazunk Jordániába. Vele nagyon jól megvagyunk, nem birtokló nagyon kedves és a munkája mellett nagyon sokat segít a háztartásban, a szülei is nagyon kedvesek és az egész család. Szír többet nem kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!