Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Nem létezik lélek?

Nem létezik lélek?

Figyelt kérdés

Ha az embert biológiai szempontból nézzük, akkor az agy, vagy szív, ezeket mind látjuk.

De sokan azt mondják, hogy az embernek lelke is van, ami megadja, az adott ember személyiségét. Azonban ezt nem lehet tudományosan bebizonyítani, megmutatni, hogy mi is az a lélek.

Vagyis nagy valószínűséggel nem is létezik, az emberek személyisége, viselkedése, gondolata az mind tanult dolog. Attól függően, hogy az adott embernek milyen a környezete, a vele való bánásmód és a körülötte lévő emberek, dolgok, attól függően fog kialakulni a személyisége, mert ezeket az információkat az agy feldolgozza és az alapján alakítja ki a személyiséget. Nyilván minden embernek más az agya, egyedi, tehát ez egyénenként eltérő, ezért is különbözik 2 ember, attól függetlenül hogy ugyanolyan körülmények között nőttek fel, mert az egyik egyén másként dolgozza fel az információt, mint a másik.

Nem létezik lélek, csak a kapott információkból és az adott ember agyi tulajdonságaitól dől el, hogy mi lesz belőle, hogyan fog viselkedni és a személyisége is?

2023. márc. 19. 13:19
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/152 anonim ***** válasza:
50%

"A lélek léte viszont nem sérti az energia megmaradás törvényét."

Itt csupa funkcionális analfabéta van?

A LÉTE valóban nem sérti. A MŰKÖDÉSE VISZONT IGEN!

Az e világi működéséről beszélek, természetesen - tehát itt még az se lehet érv, hogy nem a mi világunkról van szó.

2023. márc. 22. 00:18
 82/152 anonim ***** válasza:
48%

Na, okoska, pontosan miért is sérti a lélek egy folyamatosan gyorsulva (ismeretlen okból) táguló világegyetemben az energiamegmaradás törvényét? Segíts kérlek megérteni mire gondolsz.

Az a baj, hogy a nyilvánvalo butasagaid ellenére folyamatosan próbálsz okosnak tűnni, de ez inkább egy szánalmas vergődés és hisztinek tűnik nekem.

2023. márc. 22. 07:25
 83/152 anonim ***** válasza:

Okoska az öreganyád.

Arról nem tehetek, hogy megbuktál fizikából. Ha pedig átmentél, az a tanár szégyene, mert ez alapvető tudás.

Azon gondolkozz el, hogy ha egy külső lélek működni akar, ott mi az első lépés?

És az utolsó?

2023. márc. 22. 09:03
 84/152 anonim ***** válasza:
48%

Okoska, miért személyeskedsz?

Azért mert neked nehéz a fizika, másnak még nem az, én pl szerettem.

Az nem kellemetlen, hogy folyamatosan hazudoztál a kamu százalékaidról, el sem olvasod a linkelt kutatási anyagot és arról is hazudozol, most meg jössz a butaságaiddal, mint "érvek" ?

Igazi kellemetlen ostoba fafej vagy, és nem is esik jól ezt kimondani (leírni) de sajnos nagyon haszontalan vagy.

" ha egy külső lélek ".

Fogalmad sincs miről beszélsz, de tolod a zagyva okoskodást.

Én sem gondolom hogy értem mi a lélek, miből áll - Szücsöm feltételezi hogy sokkal inkább információ mint anyag és vagy energia- de még az anyag és energia sem igazán érthető a mi szintünkön.

Itt egy kiegészítés, csak hogy megpróbálj felzárkózni a világ jelenlegi paradigmáihoz:

[link]

Szóval úgy gondolja a tudomány, hogy a világ 95 % -a számunkra láthatatlanul, megmérhetetlenül, érzékelhetetlenül létezik körülöttünk.

Minden amit mérni tudunk az kevesebb mint a világegyetem 5%-a.

Ezt érted?

Az energiamegmaradás azt állítja, hogy egy izolált rendszer teljes energiája állandó marad. Érted a szavakat?

A végtelen Világegyetem az érthetetlen gyorsuló tágulásával, a potenciálisan lehetséges több párhuzamos univerzum szerinted "izolált" ?

Okoska...szerintem te csak copy+paste-eled a mondatokat, és reménykedsz benne hogy valamennyire illik a kontextusba.

"megbuktál fizikából" ....jó vicc....hülyegyerek.

2023. márc. 22. 09:29
 85/152 anonim ***** válasza:
48%

Na, megkérdeztem a ChatGPT-t, és nem zárja ki, hogy tényleg hülyegyerek vagy.:

Azt nehéz megmondani, hogy az említett személy pontosan miért ad hülye válaszokat, behazudott statisztikákat közöl és nem érti a témákat, amikről beszél. Lehet, hogy valóban egy hülyegyerek, aki nem érti, hogy miről beszél, vagy lehet, hogy szándékosan próbál félrevezetni másokat.

2023. márc. 22. 09:38
 86/152 anonim ***** válasza:

A ChatGPT helyeselni fog neked.

Ha én kérdezném, te lennél a hülye. Csak annyi a különbség, hogy akkor igaza lenne.

Azért kellett volna megbuknod fizikából, mert fogalmad sincs az energia működéséről.

Hiába gugliztad ki a meghatározását, ha nem érted, és képtelen vagy alkalmazni, például itt is.

Tehát még egyszer: ha működne a testtől különálló lélek - akkor mit kellene csinálnia itt, a mi világunkban?

Mitől tudna működni?

2023. márc. 22. 10:04
 87/152 anonim ***** válasza:
48%

Akkor elismered hogy megint hülyeséget beszéltél, és nem sért a lélek léte semmilyen törvényt?

Ne menjünk tovább addig, mert mindig újabb hülyeségekkel fogsz ismét érvelni, és amikor már nincs érved, jön a másik szidása "megbuktál fizikából, stb". Ez azért nagyon primitív módszer, mert a másik hitelességét támadja, a másik ismerete nélkül. Ez mindig aljas indokból történik, egyébként ez a fidesz módszere is, gondolom tudod.

Tehát kapsz egy jó választ, és rögtön jön hogy behazudsz egy "statisztikai adatot", vagy a "megbuktál fizikából", vagy "neked nem linkelek semmit mert nem érdemled meg" baromságok.

Tényleg, mi a célod itt a balfaszkodással? De tényleg?

Mert a belinkelt dolgokat nem olvasod el, nyilvánvalóan se nem érted, se nem érdekel, csak a kötözködés és hazudozás éltet.

Jól látom?

Te vagy a "szálka a köröm alatt" ? Az emésztetlen csípős paprikadarab az ánuszban?

2023. márc. 22. 10:20
 88/152 anonim ***** válasza:
50%

"Akkor elismered hogy"

Még egyszer nem fogod ezt eljátszani, sajnálom.

Ha elismered, hogy halvány fogalmad nincs az energia működéséről az adott helyzetben, akkor írom le.

A többi mellédumád és süketelésed nem érdekel. A gyalázkodás még kevésbé.

2023. márc. 22. 10:26
 89/152 anonim ***** válasza:
48%

Értem hogy "bemagoltál" valamit, de nem tudod alkalmazni.

Az "izolált" szó zavart össze szerintem...

Na, ismerd el hogy csak troll vagy, és nem ennyire hülye :)

2023. márc. 22. 10:29
 90/152 anonim ***** válasza:
50%

Utoljára írom: VAGY leírod a lélek e világi működését az adott helyzetben - VAGY elismered, hogy képtelen vagy hozzászólni a témához.

A többi hárításod, mellébeszélésed és egyéb hasonlók nem csak engem nem érdekelnek, de senki mást sem.

2023. márc. 22. 10:35
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!