Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Nem létezik lélek?

Nem létezik lélek?

Figyelt kérdés

Ha az embert biológiai szempontból nézzük, akkor az agy, vagy szív, ezeket mind látjuk.

De sokan azt mondják, hogy az embernek lelke is van, ami megadja, az adott ember személyiségét. Azonban ezt nem lehet tudományosan bebizonyítani, megmutatni, hogy mi is az a lélek.

Vagyis nagy valószínűséggel nem is létezik, az emberek személyisége, viselkedése, gondolata az mind tanult dolog. Attól függően, hogy az adott embernek milyen a környezete, a vele való bánásmód és a körülötte lévő emberek, dolgok, attól függően fog kialakulni a személyisége, mert ezeket az információkat az agy feldolgozza és az alapján alakítja ki a személyiséget. Nyilván minden embernek más az agya, egyedi, tehát ez egyénenként eltérő, ezért is különbözik 2 ember, attól függetlenül hogy ugyanolyan körülmények között nőttek fel, mert az egyik egyén másként dolgozza fel az információt, mint a másik.

Nem létezik lélek, csak a kapott információkból és az adott ember agyi tulajdonságaitól dől el, hogy mi lesz belőle, hogyan fog viselkedni és a személyisége is?

2023. márc. 19. 13:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/152 anonim ***** válasza:
Épp ezért próbáltam valamilyen objektív, széles körben elfogadható módszerre ötletelni, a szubjektív megértésemet nem tudom átadni, illetve vannak ugyan technikák a másik lelkének kilökésére, de ez nem megengedett.
2023. márc. 19. 18:50
 42/152 Grimfox ***** válasza:
100%
Csak közvetett módszert sikerült eddig erre létrehozni, és ez is sok ezer évbe telt. A védikus filozófia(a vallási elemektől függetlenül) tartalmaz egy igazságelméletet, és igazoláselméletet, amivel valaminek a valós, vagy valótlan voltát meg lehet állapítani. De ez is csak közvetett eszköz, ezért nem kikezdhetetlen.
2023. márc. 19. 19:12
 43/152 anonim ***** válasza:
100%

"a korában már a 60 km/h-s sebességnél nagyobb sebességre azt gondolták hogy az ember nem bírna ki ilyen sebességet mert megfulladna"

De ezt MEGINT CSAK nem a tudomány mondta így!

A többit ezek után már el sem olvasom, bocsi. Valami defekt van az agyadban, a harmadik magyarázatra sem vagy képes ezt felfogni, én meg nem doktor vagyok.

2023. márc. 19. 19:28
 44/152 SZücsöm ***** válasza:
67%
37 Állítólag a Virginiai egyetem kutatói (Jim Tucker) rengeteg hasonló esetet kutattak, több országon belül. Érdekes dolgokat állítottak, de ezekkel a vizsgálatokkal is csak az a baj, hogy túlságosan szubjektív érzékelésen alapulnak. Nem kizárható a csalás lehetősége. stb.
2023. márc. 19. 21:01
 45/152 anonim ***** válasza:
100%

Egy másik kutató is, Ian Stevenson pszichiáter évtizedeken keresztül foglalkozott a lélek halál utáni létezésének témájával, túllépve a halálközeli élményeken. A virginiai egyetem pszichiátriai tanszékének vezetője elismert szakember volt, több száz szakmai cikket publikált, tehát a tudományos hitelességéhez, igényességéhez nem fér kétség.

Több mint ezer esetet vizsgált meg a világ minden tájáról, és több könyve is megjelent a témában. Nagyon óvatosan fogalmazott minden művében, a tudományos objektivitás és mértéktartás elvei alapján. Ezek a könyvek nem az ezoterikus piacon jelentek meg, hanem tudományos igényű szakmai munkák, emiatt meglehetősen fajsúlyos olvasmányok. Rendkívül részletgazdagon írja le az eseteket, hogy biztosítsa a tudományos hitelességet, mivel a téma igen vitatott ezen a tudományos szakterületen belül.

Stevenson mindebből a reinkarnációra következtet, arra, hogy a lélek a testtől függetlenül létezik. Az ember szerinte nem csak egy biokémiai gép. Az elme pedig megközelítése szerint nem az agy szöveteinek a produktuma, hanem egy azzal párhuzamos létező.

Érdekes hogy hiába kutatják, és találnak, publikálnak pont ugyan ott tartunk mintha semmi sem történt volna.

2023. márc. 19. 21:17
 46/152 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a lélek az az érzelmi empátiára, pozitív érzelmekre, szeretetre való képesség lehet, legalábbis a magyar nyelvben pl lelketlen, lelkes, lélekölő munka, lelkendezik, lelkiismeret stb. Aztán valahogy ebből származik az a dolog amitől a szívcsakra működik harmonikusan, ezt lehet tapasztalni is. Valami biztos van.
2023. márc. 19. 21:18
 47/152 anonim ***** válasza:
100%

Rákerestem arra akit mondtál 44, tényleg komoly kutatásokat végzett (már amit 10 perc alapján le tudtam szűrni) több munkája meg ismjelent a témában, és egy ösztöndíjat is elnyert 20 éve az emlékező Amerika gyerekek előző életeinek kutatására.

Számomra az derül ki ezekből, ha valaki kutatja a témát, akkor talál is bizonyítékokat.

Akkor az a kérdés, miért nem érdekli az eredmény "hivatalosan" a világot?

2023. márc. 19. 21:27
 48/152 SZücsöm ***** válasza:
100%
47 ha te vagy a 45 ös is: Igazából Tucker pont hogy Ian Stevenson munkáját folytatta(asszem valameddig 1ütt is dolgoztak).
2023. márc. 19. 23:42
 49/152 anonim ***** válasza:
51%
Levegőt se látjuk, mégis van, áramot se látjuk, mégis van
2023. márc. 21. 13:06
 50/152 anonim ***** válasza:

Azért a levegőt érzed és az bizonyítva van a tudomány által

A személyiség az elme tulajdonsága

2023. márc. 21. 13:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!