Miért hiszitek azt, hogy a lélek nem létezik?
Az "attol féltek" egy eléggé lejárt lemez az érvek közt.
Én nem azért hiszek istenben mert félek hogy a pokolra küld hanem mert logikusnak tartom hogy van.
Mások se azért nem hisznek istenben mert félnek tőle, hanem azért mert nem tartják annak.
Mondok egy példát, ha valaki nem hisz a szellemekben akkor nagy esélyel nem fé tőlük.
Is nagy részt ugyan az van a lélekkel.
Én nem tudom eldönteni hogy hiszek-e benne, de inkább nem.
Ilyen alapon mindennek kellene hogy lelke legyen, még a lámpának is, hiszen valamiért pont azok az atomok alkotják azt az adott lámpát.
Persze, tudom hogy mi élünk, az nagy különbség, de akkor sem látom értelmét a lélek létezésének.
Az ember képes szaporodni és ha megfogan valaki akkor ott lesz egy élőlény, a lélek nekem ebbe annyira nem fér bele, vagy csak még nem találtam olyan helyet ahol ez kellőképp el lenne magyarázva
Mit jelent az, hogy létezik? A fizikai valóságban vagy a gondolataidban?
Egyébként fizikai értelemben semmi nem utal se isten, se a lélek létezésére. Innentől fogva ki-ki döntse el maga, hogy milyen fantáziavilágban hisz.
B. azért nem hiszek, mert nem akarok hinni. A tényeket fogadom el, amikor bebizonítják, hogy van, akkor van, amíg nem, addig nincs.
Egyébként a tökkelütött vallásosok azt már nem tudják, megmagyarázni, hogy Isten vagy a Sátán hogyan tudja a "lelket" büntetni? Éhezteti, megégeti? De az csak a testnek rossz, az meg már rég elporladt a föld alatt...
6.-os.
1. A sátán nem tud büntetni.
2. Nyilvánvalóan belerakja egy fizikai testbe a lelket. Hisz minden élvezet/fájdalom a test érez.
Ezt le számitva örvendek neked hisz segitesz írásoddal alátámasztani azt a tényt amit ez a nagy okos nem ért:Hogy nem az alapján döntesz te vagy én a frakciók közt hogy félsz tőle vagy sem.
Azért nem hiszek a lélek létezésében mert semmilyen tudományos bizonyíték nincs rá.
Mondjuk ha bizonyított dolog lenne, akkor meg nem kellene hit, hanem tény volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!