Miért hiszitek azt, hogy a lélek nem létezik?
Ahogy kb.: mondták előttem: hinni az hisz, aki nem tud.
Amikor nem tudok valamit, akkor úgy mondom: azt hiszem… amikor tudok valamit úgy mondom: …ezt így tudom….
Tehát ha bizonyítva lesz, akkor majd azt mondom: így tudom, amiről meg nincs információm én nem hiszek semmit, mert az igazság lehet pont az ellentettje az én hitemnek, vagy valami teljesen más…
Ezek meglehetősen összetett kérdések. Azt gondolom, az vitatja a túlvilág létezését, aki nem nyitott felé, vagy akinek nincs ez irányú saját tapasztalása, élménye. Mindazonáltal a túlvilág bizonyítása nem úgy működik, mint a tudományos tényeké. Nem bizonyítható egyféle módszerrel és bármikor.
Aki rendelkezik meghatározó saját élménnyel, számára már nem lesz kérdés a létezése. Aki ha nem is rendelkezik ilyennel, de kellően nyitott, talál bőven bizonyítékot a szakirodalomban. Aki pedig nem nyitott, annak hiába is lenne bármilyen bizonyíték.
Erről e két cikkemben írtam bővebben:
Én hiszek abban hogy lélek van.
Csak azt akartam mondani, hogy senki nem azért nem hisz a lelkének létezésében mert fél hogy pokolra kerül.
Hisz attól hogy van lelkünk nincsen okunk azt hinni hogy van pokol.
Bár én a pokolban is hiszek, de nem azért mert van lelkem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!