Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Nem létezik lélek?

Nem létezik lélek?

Figyelt kérdés

Ha az embert biológiai szempontból nézzük, akkor az agy, vagy szív, ezeket mind látjuk.

De sokan azt mondják, hogy az embernek lelke is van, ami megadja, az adott ember személyiségét. Azonban ezt nem lehet tudományosan bebizonyítani, megmutatni, hogy mi is az a lélek.

Vagyis nagy valószínűséggel nem is létezik, az emberek személyisége, viselkedése, gondolata az mind tanult dolog. Attól függően, hogy az adott embernek milyen a környezete, a vele való bánásmód és a körülötte lévő emberek, dolgok, attól függően fog kialakulni a személyisége, mert ezeket az információkat az agy feldolgozza és az alapján alakítja ki a személyiséget. Nyilván minden embernek más az agya, egyedi, tehát ez egyénenként eltérő, ezért is különbözik 2 ember, attól függetlenül hogy ugyanolyan körülmények között nőttek fel, mert az egyik egyén másként dolgozza fel az információt, mint a másik.

Nem létezik lélek, csak a kapott információkból és az adott ember agyi tulajdonságaitól dől el, hogy mi lesz belőle, hogyan fog viselkedni és a személyisége is?

2023. márc. 19. 13:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/152 A kérdező kommentje:
De én azt állítom, hogy mivel nincs róla bizonyíték, így a személyiség, viselkedés, stbb.. az nem a "lélektől" származik, hanem tanult dolog.
2023. márc. 21. 13:58
 52/152 anonim ***** válasza:
51%
Ennek sok minden ellentmondani látszik, a genetikailag teljesen azonos ikrek azonos körülmények között eltérő személyiséget mutathatnak már nagyon korán, azonos családi körülmények között, azonos neveléssel szélsőségesen eltérő értékrend és személyiség, a homoszexualitás -melynek semmilyen genetikai-családi oka nincs, ez a lélek a korábbi életből lehozott berögzülése, a számtalan korábbi életekre emlékezés már kisgyerekként, néha felnőtként, stb, stb, stb.
2023. márc. 21. 14:05
 53/152 A kérdező kommentje:

Erről írtam a kérdésemben:

"Nyilván minden embernek más az agya, egyedi, tehát ez egyénenként eltérő, ezért is különbözik 2 ember, attól függetlenül hogy ugyanolyan körülmények között nőttek fel, mert az egyik egyén másként dolgozza fel az információt, mint a másik."

"a kapott információkból és az adott ember agyi tulajdonságaitól dől el, hogy mi lesz belőle, hogyan fog viselkedni és a személyisége is"

Mindenki egyedi és az információkat másképp fogja fel, dolgozza fel. Ezáltal más lesz a világnézete és személyisége is.

2023. márc. 21. 14:08
 54/152 anonim ***** válasza:
23%

"semmilyen genetikai-családi oka nincs"

De van, legalábbis a hajlamnak.

Viszont méhen belüli oka is lehet.

"a korábbi életből lehozott berögzülése"

Elsőre a transzcendens ok helyett végig illik nézni a valós, fizikai okokat.

2023. márc. 21. 14:09
 55/152 anonim ***** válasza:
25%

""semmilyen genetikai-családi oka nincs"

De van, legalábbis a hajlamnak."

Nagyon sokan, nagyon sokféle aspektusból kutatták, és nem tudtak összefüggést feltárni. Ezt ki is mondták a kutatók.

"Viszont méhen belüli oka is lehet."

Ez csak egy nagyon elrugaszkodott ötletelésnek tűnik.

Te mire gondolsz pontosan, vagy csak egy erős tipp volt?

Csak mert én nem tippeltem, a valós okot írtam, csak épp sok embernek ez nyilván meghaladja a jelenlegi felfogását.

2023. márc. 21. 15:35
 56/152 anonim ***** válasza:
31%

"nem tudtak összefüggést feltárni. Ezt ki is mondták a kutatók."

Egy nagy fenét.

Ha egy iker homoszexuális, 50% a valószínűsége, hogy az ikertestvére is az.

"Viszont méhen belüli oka is lehet."

"Ez csak egy nagyon elrugaszkodott ötletelésnek tűnik."

A nő túlzott tesztoszterontermelésére gyanakodnak ilyenkor.

"Csak mert én nem tippeltem, a valós okot írtam"

Ja, valós... ehhez először bizonyítani kéne a lélek létezését.

Olvas vissza: megírtam, ez miért problémás.

2023. márc. 21. 15:40
 57/152 anonim ***** válasza:
25%

"A nő túlzott tesztoszterontermelésére gyanakodnak ilyenkor." Kik gyanakodnak?

Ez egy nagy baromság, maximum te gyanakodsz.

"Ha egy iker homoszexuális, 50% a valószínűsége, hogy az ikertestvére is az."

Ezt ugye érted? 50% ....azaz vagy igen, vagy nem. Ez a pénzfeldobás eredménye is, vagy fej, vagy írás, hiszen két opció van.

Ez tipikusan az amikor a baromságaidat "tudományosnak" akarod beállítani.

Hogyne lenne lélek.... :)

2023. márc. 21. 16:33
 58/152 anonim ***** válasza:
49%

#57: eddig nem utáltam a bölcsészeket:

"50% ....azaz vagy igen, vagy nem."

Te is megbuktál matekból?

"Hogyne lenne lélek.."

Te is megbuktál fizikából? Vagy melyik részét nem érted az energiamegmaradásnak?

2023. márc. 21. 18:26
 59/152 anonim ***** válasza:
33%

Nekem az derült ki 58# hogy te nem vagy képes értelmezni a mondatokat.

Olvastam hogy egyre több a funkcionális analfabéta, csak fura így belefutni az egyikükbe, -beléd- és azt tapasztalni hogy nem érted amit olvasol.

2023. márc. 21. 18:39
 60/152 anonim ***** válasza:
31%

Nem tudom, hogy jutottál erre.

Alap esetben 10% esély van rá, hogy valaki (ember) homoszexuális lesz.

Ha van egy ikertestvére, aki az, akkor ez az esély 50% lesz.

Ezen mit lehet nem érteni? Mert amit válaszoltál, az elég nagy butaság, figyelembe véve az előzményeket.

Amúgy komolyan kérdeztem, hogy nem értesz a matekhoz és a fizikához?

Azért kérdezem, mert akkor másképp kell magyarázni.

2023. márc. 21. 18:44
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!