Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges,hogy a lélek egy...

Lehetséges,hogy a lélek egy dimenzióban létezik,ezért nem látjuk?Érdekes,ha két dimenzióban látnánk szemből egy papírlapot például,profilból nézve semmit sem látnánk.Innen a kérdés

Figyelt kérdés

2021. dec. 27. 09:48
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
52%

Persze, minden lehetséges, csak épp semmi nem utal rá, hogy így lenne. Sem célja, sem oka nincs egy ilyen teória felvetésének. Egyébként hogyan képzeled az interakciót a speckó dimenziód és a mi terünk között?

Tudományosan nincs definiálva a lélek, legjobb esetben is a pszichológia vagy filozófia foglalkozik vele, de nem egzakt módon, szóval kár a dimenziókat belekeverni.

2021. dec. 27. 10:00
 2/38 anonim ***** válasza:
17%

A Szent írás szerint, az ember lett élő lélekké. Tehát te, a fizikai test vagy az. 1Mózes 2:7.

"A Bibliában a „lélek” szó a héber neʹfes vagy a görög pszü·khéʹ szó fordítása. A héber kifejezés szó szerinti jelentése ’teremtmény, mely lélegzik’, a görög kifejezésé pedig ’élő lény’. * A lélek tehát magára a teremtményre utal, nem valamire, ami benne van, és túléli a test halálát. Vizsgáljuk meg, hogyan mutat rá a Biblia, hogy az emberi lélek maga az ember."

"A Biblia azt írja, hogy a lélek képes munkát végezni, étel után vágyakozni, enni, törvényeknek engedelmeskedni vagy megérinteni egy holttestet (3Mózes 5:2; 7:20; 23:30; 5Mózes 12:20; Róma 13:1). Ezeket maga az ember teszi."

2021. dec. 27. 10:35
 3/38 A kérdező kommentje:
Szerintem meg a Bibliát nem kell ebbe belekeverni.
2021. dec. 27. 11:06
 4/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ja. Más dimenzió.

Ha most fizikai, 3D-s emberek vagyunk, 3D-s testtel, szemmel, aggyal, akkor ami 3D-ben van az a 3D-t képes erzékelni.

Ami nem-fizikai dimenzióban van, az a nem-fizikait képes érzékelni.

Amíg testben vagy, addig szerintem lehet fizikai meg nem-fizikai észlelésed is, de sztem valahogy úgy működik, hogy a nem-fizikait valahogy elnyomja a fizikai, mert attól sokkal jobban függünk, az agy számára annak van jel értéke, azt tudja értelmezni lefordítani stb. Meg mégsicsak a fizikai vilagban kell boldogulnunk így a mérleg abba az iranyba billen el.

Ha mondjuk mar nincs test (pl halál után), akkor nincs fizikai ami elnyomná a nem-fizikai tapasztalást, akkor tapasztaljuk a nem-fizikait, vagy a materiálisnak a spirituális megfelelőjét.

Nem tudom emnnyire naivan vagy nem de en valahogy így képzelem el. Max nem így van :D

2021. dec. 27. 11:24
 5/38 A kérdező kommentje:
Hogyan képzelem el a két dimenzió közötti interakciót?Mikor?Mondjuk a halál pillanatában?Vagy amikor megszületünk?Mert pl. mindkét dolog traumatikus.
2021. dec. 27. 11:34
 6/38 Grimfox ***** válasza:

A halál nem feltétlen traumatikus. Vannak akik békésen elalszanak. Vannak akik eleve álmukban halnak meg. A többség nem traumatikus körülmények között távozik, hanem csödben, békében. Persze van, akit traumatikus események vezetnek el a halálig. De nem maga a halál a traumatikus, hanem amíg eljutsz oda.

A lelket azért nem látjuk, mert nem fizikai jelenség. Nemhogy nem látjuk, vagy észleljük, de még a teljes koncepcióját sem értjük igazán. Ezért nem feltétlen érdemes dimenziókkal, és hasonlókkal magyarázni az észlelés hiányát. De egy, a mi világunktól elszigetelt világban nem létezhet, mert kétirányú kapcsolatra van szükség a lélek, és az általa éltetett élőlény között.

2021. dec. 27. 11:46
 7/38 anonim ***** válasza:

A Bibliát szerintem is fölösleges idekeverni - főleg, hogy egyáltalán nem magyarázza meg a lelket.

A lélek azért nem létezhet másik dimenzióban, mert akkor látni kéne az energiaáramlást, ahogy megy az emberből a semmibe, és jön a válasz a semmiből. De ilyet még soha, sehol nem láttunk.

2021. dec. 27. 12:28
 8/38 anonim ***** válasza:
54%

Tudod, #8 - az ezotéria nem azt jelenti, hogy "minden hülyeség gyűjteménye".

Az ezotéria eredetileg a bennfentes, vagyis széles körben NEM ismert tudományt jelentette.

Épp ezért egy értelmes embert érdekelhet az ezotéria is.

Természetesen csak úgy, ha közben elfogadja a tényeket és a tudomány eredményeit.

Az egyik ilyen tény pedig az energiamegmaradás.

2021. dec. 27. 13:07
 9/38 anonim ***** válasza:
#5 Nem, én az információ áramlásra gondoltam. Az élet minden pillanatában kapcsolatban vagyunk a külvilággal az érzékszerveink által. Ez az információ a tudatunkba (vagy mondjuk: lelkünkbe) jut, hogy egyáltalán érzékeljük, reagálni tudjunk rá. Ehhez valamilyen kapcsolat kell a feltételezett dimenzió és a megszokott téridőnk között.
2021. dec. 27. 15:54
 10/38 anonim ***** válasza:

#5 Szerintem a halálnál megy át ez abba, hogy bennünk a nem-fizikai kerül előtérbe és hátra is hagyja a fizikait, elválik tőle.

Nem átvaltozás van az anyagiból a nem-anyagiba, hanem a 2 párhuzamos szál közül az egyiket elhagyjuk.

Amíg élünk se vagyunk gépek, van lelkünk, van nem-fizikai részünk, és az is érzékel, csak a fizikai annyival nagyobb súlyban van és annyira előtérben hogy mellette a másik eltörpül. (Főleg manapság)

Jógával meg meditacióval meg hasonló spirituális praxisokkal szerintem erre a nem-fizikai részedre, a lélekre lehet jobban ráhangolódni, vagy kapcsolódni úgy hogy az összes fizikai léttel kapcsolatos berögződéseket hátrahagyod. Teljesen kikapcsolni a fizikai észlelésedet nem tudod, én legalábbis így gondolom. Meg nagyon nem is lenne érdemes, hiszen elvileg a fizikai tapasztalásért jöttünk ide. Amit viszont érdemes, hogy ne feletkezzünk meg arról, hogy attól hogy a fizikaiban létezünk jelenleg, van még egy nem-fizikai részünk is.

2021. dec. 27. 17:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!