Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges,hogy a lélek egy...

Lehetséges,hogy a lélek egy dimenzióban létezik,ezért nem látjuk?Érdekes,ha két dimenzióban látnánk szemből egy papírlapot például,profilból nézve semmit sem látnánk.Innen a kérdés

Figyelt kérdés

2021. dec. 27. 09:48
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Ebben nem értek egyet.

Az energia épp hogy megmarad, nem tűnhet el a halállal.

2021. dec. 30. 13:20
 32/38 anonim ***** válasza:

Mondta valaki, hogy az eltűnik?

A lélek működése szűnik meg, ahogy az energiaellátása megszűnik, aztán szépen szétbomlik az a hardver is, ami a működést biztosítja. Ekkor van vége.

2021. dec. 30. 15:06
 33/38 anonim ***** válasza:
És fizikailag ezt mi támasztja alá hogy megszűnik?
2021. dec. 30. 15:33
 34/38 anonim ***** válasza:
Az, hogy semmi nem működik anyag és energia, valamint ezek megfelelő szervezettsége nélkül.
2021. dec. 30. 15:47
 35/38 anonim ***** válasza:
Annyira nem győztél meg. Minden esetre egyszer majd úgyis kiderül.
2021. dec. 30. 16:04
 36/38 anonim ***** válasza:

Nem nekem kell meggyőzni, hanem neked kell meggyőzni, ha állítasz valamit.

Én nem állítok semmit, csak a létező törvényeket veszem figyelembe.

Te valami olyat akarsz elfogadtatni, amit a törvények tiltanak.

Neked kéne hozni a bizonyítékokat.

2021. dec. 30. 16:06
 37/38 anonim ***** válasza:

Nagyon én nem tudlak meggyőzni, mert tudományos tényeket várnál tőlem, meg műszerekkel mért adatokat, én meg csak a saját magam vagy mások tapasztalatait tudnám felhozni. Ha te ugyanazt nem tapasztaltad, akkor hiába bizonygatok. Sőt ha esetleg tapasztaltál is hasonlót, valószínűleg máshogy magyarázod, mert más irányból közelíted meg ugyanazt.

De pl újraélesztettek élményei vagy gyerekek emlékei más anyukákról apukákról, hogy máshol laktak stb. szólhatnak a reinkarnáció mellett. Ami pedig amellett szól, hogy a lélek nem tűnik el.

Nem vagyok a tudomány ellen, de több olyan tapasztalatom volt, amire a tudomány nem ad magyarázatot é(s valahol azt hiszem, nem is nagyon kell.)

Egy ilyen példa, hogy voltak álmaim,amikben lévő részletekkel ebben az életben egyáltalán nem találkoztam, az egyetlen kapocs az álom és ez a valóság között egy gyerekkori félelem volt, vagy viselkedésbeli minta, és az álom és a realitás között logikus ok-okozati kapcsolatot fedeztem fel. (Pl.: katonák PTSD-jéhez hasonló tüneteket mutattam kiskoromban, féltem minden hirtelen hangos zajtól fóbia jelleggel, álmomban meg többször voltam bombázás helyszínén. Az álom volt később, vagy 10 évvel azután, hogy a gyerekkori fóbiámat leküzdöttem).

Még így se mondom rá, hogy BIZTOS hogy előző életemből van, mert a kutya nem lenne képes ezt biztosra megmondani, de a gyanúmat erre megtartom. Persze az is lehet, hogy az agyam csak kreált egy sztorit öngyógyító jeleggel, hogy egy fóbia fel legyen dolgozva.

Igazából egyik mellett se voksolok, és jelentem ki, hogy akkor BIZTOS hogy az van, mert tudni nem tudom. Sejtéseim vannak, gyanakszom hogy...stb...Viszont a szubjektív tapasztalatot és a logikus ok-okozati viszonyt nem tudom figyelmen kívül hagyni. De tökmindegy. Ha most kiderülne hogy A variáció a tuti akkor nem változna semmi. Ugyanúgy nem változna semmi, hogyha kiderülne, hogy B variáció a "helyes". Igazából tökmindegy.

Ugyanígy, ha én most úgy vagyok vele, hogy hiszek a reinkarnációban, és kiderül, hogy nincs, akkor se lesz semmi. Fordítva ugyanígy.

2021. dec. 30. 17:05
 38/38 anonim ***** válasza:

Na, ezért nem mondom én sem, hogy lehetetlen.

Csak azt mondom, hogy a ma ismert fizikai törvények ezt nagyon úgy néz ki, hogy nem engedik meg.

Ha tehát valaki azt mondja, hogy mégis - annak igen erős bizonyítékokat kell hoznia.

Ezt nem úszhatja meg.

2021. dec. 30. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!