Ha lehetőséged lenne egy szintetikus testben tovább létezni a halál helyett, bevállalnád?
Az elsőre ezek jutottak eszembe:
1. Mi a garancia hogy ugyanaz a tudat töltődik fel ami most "én" vagyok.
2. Bekerülök egy virtuális térbe vagy szintetikus testben. És ha akarok, (mert pl. egy börtönnek érzem), hogyan szűnhetek meg véglegesen?
3. Jogilag az mostani vagyonom, tovább a tulajdonom marad?
4. Mennyire fogok függni a rendszertől amiben létezem? Lesz szabad akaratom?
Egyébként, 2045-re azt ígérik hogy ez tudatmásolás, lehetséges lesz.
Én biztosan nem vállalnám be. Maradok a természetes körforgásnál.
Attól függ, hány éves koromban adódik ez a lehetőség. Ha már 90 éves leszek, és már nem lesznek emberi kapcsolataim, mert kb. mindenki kihalt mellőlem, akkor lehetséges hogy kihagyom.
Nemrég beszéltem egy 90 éves nénivel, fitt volt és fürge, de azt mondta, ez már nem az ő világa, nem érzi hogy ide illene, nem bánja, ha hamarosan eljön a vég. Nem fáj semmije, nem beteg, csak idegennek érzi a világot, és pont ezért magányos.
Mennyiben nevezhető embernek, akinek van egy darab fogtömése? És ha utána műlábat kap térdtől lefelé, akkor még azért ember marad, ugye? És ha kicserélik a bal karját is, mert elveszítette egy balesetben? És ha utána kap egy művesét, mert a Covid miatt leálltak neki? És így tovább, és így tovább, apránként kicserélnek rajta mindent. Hol húzzuk meg a határt, melyik vagy mennyi szervcsere után ne tekintsük az illetőt embernek?
Simán. Még akkor is, ha az csak a másolatom lenne, nem én.
Legalább valaki továbbvinné azt, amit a halálommal félbehagytam, meg különben is, rajtam kívül mindenkinek az a másolat én lennék.
Ha meg tényleg az én tudatom kerülne át, tudatfolytonossággal, akkor főleg.
Mondjuk nem szívesen lennék az első prototípus, ha a dolog láthatóan működik, simán bevállalnám.
A másik opció a halálom, szóval vesztenivaló nulla.
Mivel ilyen lehetőség valószínűleg olyan öreg koromban adódna, amikor kismillió testi nyűg gyötör már, ezer módon lennék amúgy is korlátozott működésű, ez csak javulást hozhatna.
Istenigazából egyetlen dolog lenne csak fontos kérdés: új állapotomban embernek, teljes jogú állampolgárnak minősülök-e.
Ha ez megvan, jöhet a procedúra.
Én spec simán bevállalnám azt is, hogy testem sincs, csak a virtuális világban léteznék.
Addigra az sem lesz egy xar hely.
Sőt talán jobb, mint a valódi...
"Ez a transzhumanista bullshit nagyon beteg és teljesen természetellenes."
Mondjuk 500 évvel ezelőtt ugyanezt mondták volna egy defibrillátorról.
Hullákat hoz vissza! Istentelen! Ördög műve!
Az ember útja egyértelműen arra vezet, hogy a tiszta hús-vér, a technikailag upgrade-elt, a teljesen szintetikus alapokra helyezett és a csak virtuális valóságban létező együtt fog élni.
Hozzátenném, leeht, hogy az MI tudatokkal, egyen jogon.
Nincs ezzel semmi baj.
Akinek nem fog kelleni, nem fogja tenni, a többibe meg ezek ne szóljanak bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!