Ha lehetőséged lenne egy szintetikus testben tovább létezni a halál helyett, bevállalnád?
Hogy értjük, hogy szintetikus test?
Egy emberire megszólalásig hasonlító, de mesterséges test?
Ha igen, és ezenkívül az is garantálható, hogy én maradnék az, tehát nem csak a tudatom egy másolata, akkor simán.
Én nagyon szívesen maradnék nagyon sokáig a világban, csomó érdekes, izgalmas dolog történhet még a jövőben, bárhogy is alakul az emberiség történelme.
Az űr meghódítása, más bolygókra költözés, stb.
De a civilizáció összeomlása és a mad-max világ is tök poén lenne, én bírnám :D
Egy nagyon természetes és nem tudatos állapot, hogy tanulunk, munkát vállalunk, az agyunk tompul (mert már nincs szüksége annyi új ismeretre).
A szintetikus test nagyjából semmit sem jelent, mert a közérzetünket a világgal való harmónia határozza meg. ha tehát pusztán a test mint hordozó lenne maradandó, az agy azonban (még ha tovább működik is, mert megkap minden tápanyagot) különféle problémákkal szembesülne. Nincsenek ismerősök, barátok, hamarosan a gyermekeink "idősebbek" lesznek, olyan problémákkal találjuk szembe magunkat, amit az gay korántsem biztos, hogy tud kezelni (más szóval megőrül, kikapcsolja a külvilágot).
Aki külföldön élt át honvágyat, van némi sejtése az állapotról, csak ez legalább százszoros.
Szóval ez akkor vállalható, ha még néhány feltétel is teljesül hozzá, különben, Wadmalac, átkozni fogod a döntésed pillanatát, és ez a legjobb, ami történhet veled. Gyanítom, amit a vallások pokolként írnak le, valami hasonló a lélekkel.
"Magyarul, ellentétben a transz humanistákkal, hiszem hogy létezik lélek"
A transzhumanistak sem vetik el elbol a lelek letezeset. Koztuk is vannak spiritualisabb es kevesbe spiritualis beallitottsaguak is.
Szerintem azt, hogy létezik-e természetfeletti lélek, nem a tudomány fórumon kellene megbeszélni.
Én biztos elvállalnék ilyet, mert a világ egyre érdekesebb, és én szeretném megérni ezeket.
Azon kívül természetesen az ilyet ki lehet kapcsolni, ha eleged lesz belőle. Az embernek egyre több joga lesz, és ebből az egyik az önrendelkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!