Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha lehetőséged lenne egy...

Ha lehetőséged lenne egy szintetikus testben tovább létezni a halál helyett, bevállalnád?

2021. nov. 22. 12:01
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak egy félelmem lenne ezzel kapcsolatban. Bekerülnék egy örökké tartó virtuális pokolba, ahonnan nincs kiút. Az eddig megélt emlékeim rabja lennék bezárva egy virtuális dobozkába forever. Ráadásul, ha a feltöltött tudatokat egy egységes mesterséges intelligenciává egyesítik, az még jobban megkomplikálná a helyzetet. Köszi, kihagyom...
2021. nov. 22. 15:03
 12/43 anonim ***** válasza:
65%
"Akinek nem fog kelleni, nem fogja tenni, a többibe meg ezek ne szóljanak bele" Csak az a gond hogy azok már nem emberek lesznek, hanem robotok akik majd ugyanolyan jogot akarnak mint az emberek, és ez nagy eséllyel komoly háborúhoz fog vezetni gép és ember között. Ott fog megmutatkozni a különbség egy lélekkel rendelkező biológiai lény és egy algoritmusokon alapuló rideg öntanuló AI között, aki emberi emlékfoszlányokkal rendelkezik, de nem ember.
2021. nov. 22. 15:22
 13/43 anonim ***** válasza:
88%
Én simán szeretném. A testem rendben van még, de hamarosan számítani kell rá, hogy a tudatom nem lesz már a régi. Nagyon szeretem azt, ami most van, ha lehet nyújtanám még egy darabig.
2021. nov. 22. 16:31
 14/43 anonim ***** válasza:
92%

Hogy értjük, hogy szintetikus test?

Egy emberire megszólalásig hasonlító, de mesterséges test?

Ha igen, és ezenkívül az is garantálható, hogy én maradnék az, tehát nem csak a tudatom egy másolata, akkor simán.

Én nagyon szívesen maradnék nagyon sokáig a világban, csomó érdekes, izgalmas dolog történhet még a jövőben, bárhogy is alakul az emberiség történelme.

Az űr meghódítása, más bolygókra költözés, stb.

De a civilizáció összeomlása és a mad-max világ is tök poén lenne, én bírnám :D

2021. nov. 22. 16:40
 15/43 anonim ***** válasza:
59%

Egy nagyon természetes és nem tudatos állapot, hogy tanulunk, munkát vállalunk, az agyunk tompul (mert már nincs szüksége annyi új ismeretre).

A szintetikus test nagyjából semmit sem jelent, mert a közérzetünket a világgal való harmónia határozza meg. ha tehát pusztán a test mint hordozó lenne maradandó, az agy azonban (még ha tovább működik is, mert megkap minden tápanyagot) különféle problémákkal szembesülne. Nincsenek ismerősök, barátok, hamarosan a gyermekeink "idősebbek" lesznek, olyan problémákkal találjuk szembe magunkat, amit az gay korántsem biztos, hogy tud kezelni (más szóval megőrül, kikapcsolja a külvilágot).

Aki külföldön élt át honvágyat, van némi sejtése az állapotról, csak ez legalább százszoros.

Szóval ez akkor vállalható, ha még néhány feltétel is teljesül hozzá, különben, Wadmalac, átkozni fogod a döntésed pillanatát, és ez a legjobb, ami történhet veled. Gyanítom, amit a vallások pokolként írnak le, valami hasonló a lélekkel.

2021. nov. 22. 16:56
 16/43 anonim ***** válasza:
87%
Alapvetően az a kérdés hogy csak fizikai lények vagyunk? Vagy lélekkel rendelkező biorobotok és halál után a bennünk lévő esszencia tovább létezik? Mert ha 2. verzió, akkor nagy bajban lesz az emberiség mivel létrehoz egy mesterséges fajt, ami jelentősen különbözik tőlünk. Ha lélek nem létezik, akkor ez valóban egy upgrade lesz.
2021. nov. 22. 17:03
 17/43 A kérdező kommentje:
Szerintem, egy tökéletes mesterséges test létrehozása már nincs túl messze. De én is úgy érzem a hogy lényegünk, amitől emberek vagyunk, nem fizikai ezért nem lehet lemásolni. Magyarul, ellentétben a transz humanistákkal, hiszem hogy létezik lélek, amitől minden ember egyedi. Azt nem zárnám ki hogy az emlékeket le fogják tudni tölteni, de hiányozni fog a lényeg amitől ember az ember. És szerintem azért veszélyes ez a sztori, mert ha az emléket betöltik egy szintetikus testbe, és a test úgy azonosítja önmagát mintha élő lenne, ez sok problémát okozhat. Miközben, igazából nem él, nem ugyanaz a lény aki előtte volt csak egy emlékmásolat, aki lehet hogy okosabb lesz az embernél de mégis hiányozni fog belőle pár "apróság" ami élővé teszi.
2021. nov. 22. 18:43
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarul, ellentétben a transz humanistákkal, hiszem hogy létezik lélek"

A transzhumanistak sem vetik el elbol a lelek letezeset. Koztuk is vannak spiritualisabb es kevesbe spiritualis beallitottsaguak is.

2021. nov. 22. 20:26
 19/43 A kérdező kommentje:
Bocs, eddig abban a tudatban voltam hogy a transzhumanisták túlnyomó része nem vallásos, legtöbbjük agnosztikus vagy ateista, materialista aki nem hisz a lélek létezésében. Ezek szerint, rosszul tudom. De egyébként sem lenne összeegyeztethető a különböző spirituális nézetekkel, mivel a lelket nem lehet lemásolni fizikai eszközökkel vagy áttölteni mesterséges testbe. Az emlékek, viszont csak egy része annak akik vagyunk, legalábbis vallásos vagy spirituális nézőpontból. De javíts ki ha rosszul gondolom.
2021. nov. 22. 20:53
 20/43 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem azt, hogy létezik-e természetfeletti lélek, nem a tudomány fórumon kellene megbeszélni.

Én biztos elvállalnék ilyet, mert a világ egyre érdekesebb, és én szeretném megérni ezeket.

Azon kívül természetesen az ilyet ki lehet kapcsolni, ha eleged lesz belőle. Az embernek egyre több joga lesz, és ebből az egyik az önrendelkezés.

2021. nov. 22. 21:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!