Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha lehetőséged lenne egy...

Ha lehetőséged lenne egy szintetikus testben tovább létezni a halál helyett, bevállalnád?

2021. nov. 22. 12:01
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
85%

Belemennék, de ahogy mások is irták, számomra is, az énfolytonosság, a tudatfolytonosság megoldása a kérdés. Tehát hogy amikor áttöltenek egy gépbe egy pillanatra se szakadjon meg a létérzésem. Ne az legyen, hogy csinálnak egy tökéletes másolatot rollam, én meghalok, és másolat meg helyettem él, mert az engem nem vigasztalna. Valahogy úgy kéne ezt megoldani, hogy az emberi test halála nélkül kéne áttölteni egy örökéletü robottestbe az emberek tudatát személyiségét.

Egyenlőre a jelenlegi korlátozott gondolkodással ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy apró lépésenként cserélnék le az agyat az agysejteket, egyszerre csak pár ezer sejtet, és akkor talán megmaradna a tudatfolytonosság, nem kéne meghalni. Tehát pár honapig, évig az emberek fejében párhuzamosan működne a saját agy és a robotagy, mig végül az utolsó sejtet is mesterséges agyra cserélnék.

Persze azt is szokták mondani, hogy az alvás olyan mintha minden nap meghalnánk, hiszen lekapcsol a tudatunk, és ez nem zavar minket.

2021. nov. 23. 06:58
 32/43 anonim ***** válasza:
70%
Ja és szerintem ezzel, az apró részletekben történő agy cserével, helyetesítéssel, a lélek is megmaradhatna.
2021. nov. 23. 07:02
 33/43 Wadmalac ***** válasza:
24%

"Ne az legyen, hogy csinálnak egy tökéletes másolatot rollam, én meghalok, és másolat meg helyettem él, mert az engem nem vigasztalna"

Abból a szempontból nem, hogy te meghalsz, véget ér a sztori.

De a tökéletesen azonos "utódod" a környezeted számára te vagy.

Nekik jobb.

És bizonyára mindenkinek vannak olyan dolgai, amit szeretne, ha őutána is tovább mennének, nem érne véget a halálával.

2021. nov. 23. 08:20
 34/43 anonim ***** válasza:
75%
Csakhogy az nem utódod, hanem egy nagyon gyenge másolat lesz, nagy eséllyel ugyanolyan jogokkal mint az eredeti verzió. Ha csak egy virtuális megemlékezésként fog funkcionálni, jogok nélkül mintha egy élő fénykép lenne, az teljesen rendben van. De nem ez a terv, olvass utána.
2021. nov. 23. 08:48
 35/43 anonim ***** válasza:
36%

"Akik itt lepontozzák a virtuális élethosszabbítást, jórészt a halálos ágyukon vinnyogva könyörögnének érte."

Csak a magad nevében méltóztassál nyilatkozni. Az én döntésemet szíveskedjél rám bízni!

Főleg úgy, hogy azt sem tudod miről beszélsz.

"virtuális élethosszabbítás" - holott a két szó kizárja egymást...

2021. nov. 23. 10:12
 36/43 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Főleg úgy, hogy azt sem tudod miről beszélsz."

Vagyis te nem tudod, miről beszélek. Szegény.

""virtuális élethosszabbítás" - holott a két szó kizárja egymást..."

Sem nyelvtanilag, sem logikailag, semmilyen módon nem zárja ki egymást.

Valószínűleg fel sem fogtad, mit akar jelenteni, de szorgalmasan pirosozni kell, meg bele kell kötni, hogy szebb napod legyen.

Hát legyen.

#34:

"egy nagyon gyenge másolat lesz"

Ezt mi alapon döntötted el, mikor még a technikai megoldás ELVE sem létezik?

2021. nov. 23. 10:38
 37/43 anonim ***** válasza:
35%

Btw

Abba nem gondolt még bele senki.. hogy a tudat másolás az MÁSOLÁS?

Tehát. Mintha lemásolnám a Pityu rajzát. Még ha teljesen ugyan úgy nézne is ki. Az nem a Pityu rajza lenne. Tehát az most egy dolog hogy le másolják a tudatom és be teszik egy gépbe. De én igazából ugyan úgy meghalok. Annyi hogy lesz egy mesterséges tudat ami majd a halálom után tök ugyan olyan lesz mint én.

2021. nov. 23. 14:33
 38/43 anonim ***** válasza:
84%
Ha egymastol megkulonboztethetetlen a masolat es az eredeti, akkor van jelentosege, hogy melyik a masolat?
2021. nov. 23. 16:12
 39/43 anonim ***** válasza:
37%

Van. Mert az nem te leszel😅

Tehát ténylegesen nem te fogsz bele kerülni egy testbe.

Nyílván a barátaidnak, hozzátartozóidnak nem fog különösebb gondot jelenteni, de te magad meg fogsz hallni így is úgy is

2021. nov. 23. 16:15
 40/43 anonim ***** válasza:
86%

Hát... lehet, hogy nem te leszel, de erről nem fogsz tudni.

Egyszer elalszol, aztán ketten ébrednek fel.

Mindkettő te leszel - csak az egyik lehet, hogy másnap meghal, a másik viszont tovább élhet.

Nagyjából olyan, mintha lenne egy örök életű ikertestvéred, aki még a gondolatodat is ismeri.

2021. nov. 23. 16:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!