Ha lehetőséged lenne egy szintetikus testben tovább létezni a halál helyett, bevállalnád?
2021. nov. 22. 12:01
41/43 Wadmalac válasza:
Ez igaz. A tökéletes másolat mindenki számára te vagy...kivéve téged magadat.
És szerintem az embernek megengedhető annyi egoizmus, hogy ez számítson neki.
És valóban, éber tudati folytonosság nélkül kutya meg nem mondja, hogy valóban én élek-e tovább az új testben-agyban.
Vagy igen, vagy meghaltam és az egy tökéletes másolat.
De mondom, részemről még ez is jobb, mint végérvényesen meghalni, nulla folytatás nélkül.
Ez pont az egoizmus ellentéte, környezetem érdekének figyelembe vétele (már ha nem mindenki azt kívánja, hogy dögöljek már meg :D).
43/43 anonim válasza:
Szerintem az hogy másolat vagy sem az lényegtelen (nekem). Mert ha tegyük fel nem létezik lélek és csak egy másolatom marad meg és az eredeti meghal akkor mit érdekel hogy másolat hiszen én már nem létezek tehát csak a másolat néző pontja fog létezni tehát igazából én leszek az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!