Lehetséges,hogy a lélek egy dimenzióban létezik,ezért nem látjuk?Érdekes,ha két dimenzióban látnánk szemből egy papírlapot például,profilból nézve semmit sem látnánk.Innen a kérdés
"Szerintem a halálnál megy át ez abba, hogy bennünk a nem-fizikai kerül előtérbe és hátra is hagyja a fizikait, elválik tőle."
Ilyet a halálnál sem mértek ki soha.
"Nem átvaltozás van az anyagiból a nem-anyagiba, hanem a 2 párhuzamos szál közül az egyiket elhagyjuk."
Ezzel több probléma is van.
1: Mivel a kettő között NINCSEN kapcsolat - hogyan maradnak szinkronban?
a) Ha a "nem fizikai" világ egészen pontosan, atomról atomra megegyezik a miénkkel - akkor először is az egy fizikai világ, másodszor ez akkor teljesen értelmetlen, mert minek csinálna bárki is ilyet?
b) Ha viszont nem egyezik meg, akkor egy másodperc alatt oda a szinkron: a mi fizikai lelkünk megy erre, a nem fizikai megy amarra, és soha többé nem találkoznak.
Akkor meg mi értelme az egésznek?
"Jógával meg meditacióval meg hasonló spirituális praxisokkal szerintem erre a nem-fizikai részedre, a lélekre lehet jobban ráhangolódni""
Mivel semmiféle kapcsolat nem lehetséges a kettő között, ezért ráhangolódni sem lehet.
Mi az értelme az ilyen léleknek?
Arról nem is beszélve, hogy a te koncepciód szerint az embert egy az egyben az agya irányítja. Akkor minek létezik még valahol egy másik világban egy külön lélek, ami semmit nem csinál vele?
Azért nem mértek ki ilyet soha mert a lélek nem-fizikai. Valami attól lesz fizikai hogy 5 érzékszerven keresztül tapasztaljuk. Tapintás, látás hallás stb., VAGY műszerekkel tapasztalhatóvá tesszük az 5 érzékszerv számára.
Tehát műszer azért nem méri mert nem fizikai, így egy fizikai eszköz nem képes érzékelni. Amint műszer kimutatná, már nem lenne "nem-fizikai", mert fizikaivá tettük.
Mire alapoztad azt a következtetésedet, hogy nincsen semmilyen kapcsolat a kettő között? Annak úgy tényleg nem sok értelme lenne.
Úgy gondolom, együttműködésben van a kettő. Maximum csak nem vagyunk tudatában az egyiknek.
Nem írtam, hogy az agy irányít mindent. Testen belül igen, idegrendszeri központ. De ha nem választjuk szét a fizikait és nem-fizikait, akkor az agy, bármilyen szerepével meg működésével együtt csak egy eszköz.
Én nem tudom... itt mindenki megbukott fizikából?
A sötét anyag mérhető: gravitációs hatása van. Innen tudjuk, hogy létezik, máskülönben honnan tudnánk?
A lélekről pedig csak egyet mondtam: HA összeköttetésben áll az agyaddal, AZ MÉRHETŐ!
NEM a lélek mérhető, hanem az összeköttetés!
Méghozzá konkrétan úgy, hogy valamilyen energia, amit az agysejted kelt, egyszer csak eltűnik.
Más energia meg egyszer csak megjelenik a semmiből, és az agysejted elnyeli, aminek hatására másképp működik, mintha nem nyelte volna el.
EZ a lélek működésének a lényege, különben nem tudna működni!
És ez az, amit még soha, sehol nem tapasztaltak - pedig annyira pontos műszerekkel mérték már, amelyek elemi részecskéket képesek mérni, ehhez képest az agysejt egy bálna!
Ha azt mondod, hogy ezt a hatást nem vettük észre, az olyan, mintha nem vennéd észre, hogy egyszer csak egy bálna eltűnik az orrod elől, majd megjelenik egy másik.
Szóval lehet itt hablatyolni arról, hogy minek vagyunk tudatában, meg minek nem, meg melyik eszköz fizikai, melyik nem... de a tények azok igen makacs dolgok!
"csak egy elmélet"
Nem elmélet, mert az elmélet a tudományban MINDIG bizonyítva van!
A sötét anyag egy feltevés, mert nem tudjuk, hogy micsoda, és egyelőre egy a biztos: VAN neki gravitációja.
Ez viszont tuti biztos, nem kell találgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!