Miért NEM vagy vegetáriánus?
Azért nem vagyok vegetáriánus mert szeretek húst enni. Finoman el tudom készíteni és ízlik.
Aki nem eszik húst, annak váljék egészségére, én útjába nem állok, tőlem lehet egészségesebb, kevésbé egészséges, vagy akármilyen egyik életmód a másikhoz képest.
A világ két fajta emberből áll, az egyik aki azt csinálja amit te és a másik aki nem azt csinálja amit te. Ez van. El kell fogadni a másikat.
Az emberek húst esznek, ezt el kell fogadni. De az emberek többsége nem azért eszik húst, mert lövése sincs, hogy az honnan jön, és ha megtudná elrettenne. Az emberek többsége tudja, hogy azért a lapockáért meghalt egy állat, és az bizony belőle van. Ettől lehet ám kegyetlennek nevezni az embereket, a kutyákat, a macskákat, a patkányokat, a fókákat, akármiket, de ettől még egyik sem fogja kiköpni a húst a szájából.
Ha minden apró tett számít, akkor miért nem tudtok csak a TI saját apró tettetekkel foglalkozni? Miért akarjátok megszabni a másik ember mit tegyen a föld ökoszisztémájáért. Ha nem lenne húsevés, nem lenne élet, mert a növényi táplálék elfogyna (nem emberi mesterséges termelésről beszélek), a sok növényevő meg szépen kihalna, mert nincs mit enni. Majd minden kezdődne elölről. Szép lassan megjelennének a növények, a növényevők, húsevők és kész. Nem véletlenül alakult ez így ki. De nektek nem kötelező ám ezt követni. Egyetek nyugodtan növényt. Ne halljon meg értetek egy állat se. Utáljátok csak nyugodtan embertársatokat amiét másik csapatban játszik, de ettől ti nem lesztek többek, viszont a másik csapat meg fog utálni titeket, aminek nem látom sok értelmét.
Aki hajlik a vegetáriánus életre az higgyétek el a térítéstől függetlenül vega lesz. Akit meg ez nem érdekel, azt csak felbosszantjátok, ti is dühösek lesztek aztán jön a szívinfarktus és pápá.
Miért kell piszkálni a másikat? Mintha nem lenne elég baja az embereknek, még a másik is folyton bírálja azért amit tesz vagy nem tesz.
Tessék már a saját háza táján söprögetni mindenkinek. Ne a szomszéd ökológiai lábnyomát méregessétek, hanem a sajátotokat próbáljátok meg a lehető legkisebbre beállítani.
És még egyszer szeretek húst enni, és sajnálom de semmilyen statisztika, semmilyen szélsőséges videó nem fog eltéríteni, bár tényleg megérdemelnék az állatok, hogy tisztességes élet után menjenek el és legyenek vacsorák, de ettől még én vacsorát főznék belőlük, de tudnám, hogy legalább volt életük előtte.
Reggel kinyitom a szemem, és madárfütty helyett egy állat kétségbeesett visítását, halálhörgését vagyok kénytelen hallgatni.Lehet, hogy ők nem sajnálják, de az én napom ezzel el van baszarintva (a disznóé nem különben).
A húsevés már csak azért sem magánügy, mert a "fenntartható fejlődéssel" összeegyeztethetetlen.
Na pont erről beszéltem. Leírom, hogy engem nem zavarnak a vegetáriánusok éljék csak az életüket és mi rögtön rá a válasz? Hogy én egy élhetetlen szemét kegyetlen állat vagyok.
Épp most igazoltál engem. Az én életemet senki se változtassa meg, ha úgy látom majd én megváltoztatom, köszönöm szépen.
miért nem vagy vegetáriánus?
De hisz az vagyok! :)
egyébként - mindig a húsevőket hibáztatják, hogy piszkálják a vegákat, na én pont az ellenkezőjét látom, főleg itt Gyakorin.
Pár hónap szünet után új szemlélettel újra itt vagyok.
Én szeretem a hús ízét, sütni, főzni, párolni, a disznóvágásokat, a grillezéseket, a pörköltet, a vadast, a tenger gyümölcseit. Szeretem az ízét, a zamatát. És szeretem a zöldségeket, a gyümölcsöket és a gombát is.
Vannak vegák a barátaim között is.
Azokkal van bajom, akik a saját élettípusukat akarják ráerőltetni a másikra. Ha azt hallom, hogy én egy kegyetlen ember vagyok, mert megeszem a csirkét/birkát/csigát/nyulat, akkor valószínűleg visszavágok valamivel.
Akik csak sajnálatból, divatból mondanak le a húsról, őket nem állom, főleg, ha azzal jönnek, hogy milyen nagy állatvédők vagy környezetbarátok, de semmit se tesznek, csak a szájuk jár.
15:53
Vedd már észre, hogy te vagy a gáz.
"A húsevés miatt nem tartható fent a fejlődés" Vehehehehe, ne égesd már magad!
Nem hiszem el, hogy megint jött valaki vitát generálni. Miért baj ha valaki vega? Erre jön sok sok válasz, hogy nem baj, inkább a húsevés a baj. Erre mi írjuk, hogy nem az sem baj. Egyik sem baj. Erre jön egy vega és mit ír: DE BAJ! Komolyan mondom. Foglalkozzatok már saját magatokkal ne a másikkal. Lehet hogy neked baj a húsevés, tehát te nem eszel húst ennyi, kész, pont. Nekem nem lesz gond a húsevés, tehát eszem és kész, akármit leírhatsz, akármit belinkelhetsz, akármilyen valós és áltudományból idézhetsz, pont ugyanennyi van a neten a másik oldalról is. Ez meddő vita.
Mindenki foglalkozzon a saját dolgával, életével ne vadidegenekkel hisztizzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!