Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért NEM vagy vegetáriánus?

Miért NEM vagy vegetáriánus?

Figyelt kérdés
2011. jan. 3. 19:13
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/223 anonim ***** válasza:
0%

Biztos, hogy mennyei?

"A húsevőknél sokkal valószínűbb a rák, mint a vegetáriánusoknál.

A 3,8-szeres a mellrák esélye azoknál a nőknél, akik naponta esznek húst, mint azoknál, akik kevesebb, mint egyszer egy héten; 2,8-szeres a mellrák esélye azoknál a nőknél, akik naponta esznek tojást, mint azoknál, akik egyszer egy héten; és 3,25-ször nagyobb azoknál, akik hetente 2-4-szer esznek vajat és sajtot, azokhoz képest, akik csak egyszer esznek egy héten.

A halálos petefészekrák 3-szor gyakoribb a naponta tojást fogyasztó nőknél, mint a heti egy alkalomnál kevesebbszer fogyasztóknál.

A halálos prosztatarák 3,6-szor gyakoribb a naponta húst, sajtot, tojást és tejet fogyasztó férfiaknál, mint az alig vagy egyáltalán nem fogyasztóknál."

2011. jan. 19. 10:47
 122/223 anonim ***** válasza:
0%

egnap 15:33!

Na, ezért mondom, hogy érzéketlenek a húsevők! Ennyi!

2011. jan. 19. 10:54
 123/223 anonim ***** válasza:
100%

10:47! Forrás?

Egyébként ha igaz is ez, az azzal magyarázható, hogy ugye vega szinte kizárólag csak olyanból lesz aki ilyen egészséges élet mániás gazdag európai/észak amerikai. Viszont a nem vegába az éhező afrikaiaktól kezdve a nyomorgó ázsiaiaktól mindenki beleszámít, akiknél ugye eleve nagyobb a halandóság.

2011. jan. 19. 15:20
 124/223 anonim ***** válasza:
0%

" Az anyag a kaliforniai Felton-beli Earthsave szervezett által kiadott nagyon informatív "Hogyan nyerjünk vitát egy húsevővel szemben" című poszterén alapul, de forrásként szolgál a Pulitzer díjra jelölt John Robbins könyve, a "Diet for a new America" (Új diéta Amerikának)."

Ezt az igazságot megerősíti a hunzák, és az eszkimók egészségi állapotának összehasonlítása is!

2011. jan. 19. 19:30
 125/223 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a forrás magyarul egy vega étrendet reklámozó cég? Roppant hiteles.
2011. jan. 19. 20:27
 126/223 A kérdező kommentje:
Azta többen írtak erre a kérdésemre, mint az összes többire együttvéve.:O
2011. jan. 19. 21:27
 127/223 anonim ***** válasza:
80%

Lenne egy kérdésem hozzátok vegák: ha leállunk a húsevéssel, akkor mi lesz a sok haszonállattal? Túllegelnek? Túlnépesednek?

Jójó, lehet nem, de amit ti csináltok, az túlzás.

Én pl. nem egyszer voltam disznóvágáson és az egyik mamám előttem vágta le a csirkét. És EGYSZER SEM SAJNÁLTAM MEG ŐKET.

Ennek ellenére egy emberrel sem vagyok kegyetlen. Gyakran túl kedves vagyok. De a legfontosabb, hogy nem vagyok se rasszista, se szexista, és klasszista sem vagyok (ez utóbbi a vagyon alapú előítéletek/gyűlölet) sőt, egy emberi jogvédő szervezet alapításán is gondolkodom, ami az ilyen zaklatások ellen is tenni fog.

Egyszer ettem vegafasírtot is, és olyan íze volt, mintha fűrészport szórtál volna be extra adag fűszerrel.

Holnap meg olyan finom oldalast sütök, hogy le fogok tőle hidalni. Mellé jókis parázsburgonya lesz. És nem érdekel, mennyit szenved szegény disznó, jó célért halt meg.

2011. jan. 20. 22:00
 128/223 anonim ***** válasza:
3%

01-19 20:27!

Miért, a húst szerinted kik reklámozzák? Akik abból gazdagodnak meg, hogy te felfalod a teheneket, meg akiknek azután megveszed a méregdrága gyógyszereiket, hiszen a húsevés előbb-utóbb meg fog betegíteni.

Egy orvos pl., akinek rejtett bűntudata van -hiszen sokan hisznek neki- nem fogja azt mondani, hogy légy vega. Fontosabb neki a megszokás meg a nyelv élvezete.

2011. jan. 22. 09:24
 129/223 anonim ***** válasza:
85%

Mindenevő vagyok, vagyis állati, növényi és gombai táplálék. Évek óta nem voltam beteg.

25/l

2011. jan. 22. 09:57
 130/223 anonim ***** válasza:
0%

ma 09:57

Az, hogy te fiatalon évek óta nem vagy beteg, mit sem változtat a szomorú statisztikán. A húsevés komoly veszélyeket rejt magában!

2011. jan. 22. 10:27
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!