Vegetáriánus akarok lenni, de a szüleim nem értenek velem egyet. Szeretném elkerülni a vitákat, de ha egyszer nem értik meg?
Az a gond, hogy ha nem eszel húst, a fehérjebeviteledet (amit ők a húsból oldanak meg) máshogy kell pótolnod. Ez a szüleidnek plusz pénz és plusz munka lehet.
Keress egy olyan megoldást, ami mindenki számára kielégítő, akkor biztosan nem lesz kifogásuk a dolog ellen.
Miért szeretnél vega lenni?
Én azért lettem az, mert nem bírom a húst, nekem nagyon megterheli a gyomromat. Viszont abban igaza van az egyik válaszolónak, hogy ha vega vagy, akkor még jobban oda kell figyelned a táplálkozásra, hogy mindenből jusson a szervezetednek.
A férjem is ki akarta próbálni, ezt a nem eszek hús dolgot. Neki nem ment, 2nap után lebetegedett. Persze a tyúkhúslevestől rendbe jött :)
Miért akarsz vegetáriánus lenni?
Az ember alapvetően mindenevő, a fogazata is ezt bizonyítja. A szervezetnek szüksége van a fehérjére, amit legfőképp a húsokból vehet magához. Persze növényekkel is meg lehet oldani, de időigényes, drága és egyoldalú.
Elhiszem, hogy borzalmasan bánnak az állatokkal, de ezen nem húsmegvonással kellene harcolni...
Azért szeretnél vega lenni, mert utálod a húst, vagy egyszerűen csak egy hóbort nálad?
Sajnos, a szüleiddel értek egyet. Kell a hús. Abban van a legtöbb fehérje. És az kell az emberi szervezetnek. Sok vegás emberkét ismerek. Az évek alatt annyira megromlott a foguk, hogy öröm volt rájuk nézni. A fogínysorvadásról ne is beszéljek.
Én sem vagyok egy húsevő, de azért azt a minimális mennyiségű adagot letolom valahogy. Egyedül a csirkemellet eszem meg, azt is csak úgy, ha nem én készítem el. Egyszerűen undorodom a nyer hús látványától, és ha én készítem el, úgy biztos nem fogok enni belőle, még ha finom is.
24/N
de egyébként nem értem. attól hogy valaki vegetáriánus lesz k*rvára nem fognak kevesebb állatot leölni. szomorú, de ez egyszerű tény. esetleg ha a világ fele hirtelen 'megvilágosulna', akkor elgondolkoznának hogy kell-e.
személy szerint húst hússal eszek, egyszerűen imádom, de soha nem bántanék egy állatot, és nagyon is védem őket és kiállok a jogaikért. egyszerűen az embernek ez a tápláléka, és kész. más dolog ha nem bírja valaki megemészteni a húst. igazából azzal sincs bajom ha tényleg az állatok miatt nem eszik húst valaki, de semmit nem ér el vele. de biztos megvan tőle a lelki békéje. az idegesít csak, ha valaki nagyon feltűnően vegetáriánus, hangoztatja hogy ő mennyire különleges, meg szegény kicsi cuki állatkák, aztán pl felvesz egy állatbőrből készült táskát.
de természetesen mindenkinek a saját döntése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!