Miért NEM vagy vegetáriánus?
Najó most elég. Legalábbis nekem. Esőerdő írtás? 7 percenként egy focipálya? Nem tüntetésen vagyunk, hogy bullshitet ordibáljunk a világba. A fakitermelőknek KÖTELESSÉGÜK a kitermelt fa mennyiségét visszaültetni a területre, és x évig a közelébe se mehetnek. Annyira elegem van a sok bullshit szövegből amit áltudományos statisztikák mögé dugdosnak, de meg nem néznék hogy megy a valóságban. Mutatnak videót pár illegális fakitermelőről aki ész nélkül vagdossa a természetet és akkor mindenki ilyen. Mutatnak egy állat tenyészetet, ahol a perverz állatkínzók rugdossák szerencsétlen állatokat, a nagy állatvédő meg áll és kamerázza, gratulálok, csak azért hogy feltegye netre nem pedig azért, hogy a bíróságra rohanjon vele, és kirúgassa a szemétládákat. Állatkísérlet laborokat robbantgatnak fel éjjel (ahol dolgozó egy szál se de mondjuk 5-6 ezer patkány/nyúl vagy akármi bombástól robban át a túlvilágra). Globális felmelegedést és vízszint emelkedést ordibálnak amikor kiszámolták hogy HA az ÖSSZES jég elolvadna akkor se látnánk növekedést mert a jéghegy 99%-a víz alatt van és a jég sűrűsége nagyobb mint a vízé, vagyis több helyet foglal, mint ugyanannyi víz, plusz jégkorszak közeledik (na nem holnap hanem olyan pár ezer év múlva). Utálom azokat akik bundát hordanak, de azért leönteni festékkel, hogy vegyen egy ÚJAT! nem látom értelmét. És úgy utálom, hogy minden kis sehonnai hülyegyerek tudósnak képzeli magát 3-4 internetes cikk elolvasása után, és ha jön egy kutató és azt meri mondani elnézést ez nem így van akkor hözöngenek, hogy korrupt szemét állat.
Nézzük már meg hogy a környezetvédő/vega/fényevő között hány embernek van tudományos doktori fokozata? Azért írtam hogy tudományos mert a szociológus, nyelv tanár, történész és egyéb btk izé nem tudományos doktor, még ha dr. kezdődik is a neve. Ellenben azokon az oldalakon ahol ésszel gondolkodnak nagyon is sok a tudós. És ők is azért dolgoznak hogy nekünk jobb legyen, csak nem szélsőségesen, ordibálva, gyilkos kiabálva, hanem megoldást kutatva.
Iszonyatosan elegem van már, hogy az aki nem hajt fejet hülyegyerekek hülyeségeinek az a szemét. Aki utána mer nézni dolgoknak és nem csak a propaganda szövegeket szajkózza.
És erre majd jön a nagy sötétzöld vegán válasz, hogy de én hülye vagyok és ő jobban tudja, de ebből nekem már baromira elegem van. Környezetvédelmi órák sorát ültem végig, anatómia gyakorlatokat szenvedtem el, emberi antropológiát is volt szerencsém hallgatni nem is keveset és mégis én vagyok a hülye és ezáltal azok a neves szakemberek akiknek a tudásából merítek amikor megszólalok egy témában, mert nem állok be birka módjára az ész nélküli óbégató tömegbe.
És mikor ennek ellenére azt mondom, hogy tőlem higgyen mindenki amit akar még akkor is nekem jön még egyszer a hülyeségeivel, hát hihetetlen, komolyan mondom.
Mondhatnám, hogy NEM NINCS IGAZAD, de nem mondom, mert engem nem érdekel, hogy te mit hiszel igaznak és mit nem, de felháborít, hogy aki ellenkező véleményen van mint ti sötétzöldek azokat le kéne rugdosni Tajgetoszról. Hát nem szégyelled magad? Ahelyett, hogy örökbe fogadnál még 3 macskát meg ugyanennyi kutyát és támogatnád a menhelyeket, hogy ne öljenek feleslegesen állatokat, vagy tartanál csirkét, marhát, malacot, adnál nekik nevet és ülnétek a kertben nagy szeretetben itt téped a szád és minket oktatsz ki! Fogyasztod szerencsétlen kis bolygócska energiaforrásaid amikor a mocskos elektromos áramot használod. És még mi húsevők vagyunk a megvetendő hülyék? De még ha mi is lennénk a megvetendő hülyék te mit foglalkozol velünk? Mit fárasztod szegény pici lelked erre a sok gyilkosra? Inkább kezd el keresni a gazdikat a sok millió csirkének, libának, kacsának, malacnak, marhának, nyúlnak, stb-nek a gazdikat ha majd felszámolják a tenyészeteket. De ha majd ezek a kedves állatkák felzabálják előled a vega kajádat és te éhendöglesz emiatt velük együtt vajon lecsapod-e valamelyik fejét a túlélésért majd vagy sem? Részemről befejeztem a veled való kommunikálást, mert te képtelen vagy erre, te csak fröcsögsz és bántod az embereket, tudod azt a fajt ami te is vagy.
22:52
Ezaz! \o/ Szívemből szólsz!
tegnap 22:52!
Amit a tengerszint emelkedésről írtál, az ferdítés, ugyanis elsősorban az Antarktisz, Grönland, és a gleccserek jegére kell gondolni, és ha azok elolvadnak, bizony komolyan megemelik a tengerek szintjét.Persze tudom, hogy az abban érdekelteknek dollármillióik vannak arra, hogy másfajta számítások is szülessenek.
Érdekes, hogy egy közös bolygón élünk, mégis az tűnik ki a hozzászólásodból, hogy a "másik oldalnak"nem lehet véleménye arról, hogy amit teszünk mi emberek itt a Földön, azt hogyan kellene csinálni.Szerinted az Orvosok a Felelős Orvoslásért (PCRM - Physicians Committee for Responsible Medicine) szervezet 4000-nél is több orvos tagja sohasem volt anatómiai gyakorlaton?Márpedig ők határozottan a húsevés ellen beszélnek.Vagy az Amerikai Dietétikai Szövetség és a kanadai Dietetikusok nem is konyítanak az antropológiához?Mert hogy ők elismerik a vegán életmód előnyeit és létjogosultságát.Engedtessék meg, hogy a nálad fogékonyabb emberekhez egyéb infó is eljuthasson azonkívül, amit a nagyon nagy többség "nyomat"!Inkább gondolkozz el azon, hogy a másság milyen agressziót hoz ki belőled!Senki sem erőltetett rád(rátok)semmit, ellenben én(mi) semmilyen támogatást nem kapok ahhoz, hogy egyre környezetkímélőbben élhessem az életemet(természetesen a hasznos technikai vívmányok használata mellett, mert számomra érthetetlen okból ti azonnal vadembernek nézitek azt, aki félti a környezetét, vagy sajnálja a szenvedő állatokat).
Nem. Neked nem az a bajod, hogy te nem tudod környezettudatosan élni az életed, hanem az a bajod hogy nem mindenki olyan mint te. Neked ez a bajod. Nekem az a bajom, hogy hülyeségekkel csábítják át a "fogékony" embereket a saját oldalukra és nem várják meg míg a "fogékony" emberek maguk jönnek rá, hogy nekik, csakis nekik mi a helyes.
A jégről meg annyit, hogy attól hogy mekkora az antarktisz vagy a déli sark még mindig csak 1%-a az ott lévő jégnek, aminek a sűrűsége még mindig nagyobb mint a vízé, vagyis ha elolvad segítek kevesebb helyet foglal. Látod leírtam valamit, ami tény (próbáld ki: flakon víz be a mélyhűtőbe és lám nem fog beleférni az üvegbe a fagyott víz alias jég). De szerinted ez az egyszerű fizikai tény csak dollármilliók érdeke miatt van így.
Engem nem a vegák dühítenek fel, engem jelen esetben TE dühítesz fel, mert baromságokat mondasz, akármennyire is hiszed, hogy nem így van. És aki ezen téves infók alapján "tér" meg félre van vezetve és ez engem igen is zavar. Mert annyira akarják hogy nekik legyen igazuk, hogy inkább csúsztatnak, túloznak csak mindenki melléjük álljon. Az ilyen embereket csalóknak hívják és pont ellentétes célt fognak elérni. Vagyis mindenki úgy fogja gondolni, hogy a vegák/környezetvédők veszett állatok, akik csak piszkálni akarják a többi embert. Pont miattatok érzem úgy, hogy a vegaság egy nagy szekta és nem egy életmód.
Azok akik a vegaság mellett voksolnak orvosok annyit mondanak, hogy okosan lehet egészségesen vegának lenni nem pedig azt hogy csak úgy lehet egészségesnek lenni, a kettő nem fedi egymást. Nem zárják ki a hús evés hasznosságát, csak elmondják, hogy azok akik vegák nem feltétlenül veszélyeztetik a saját életüket az életmódjukkal. Nem egészen ugyanaz amit te leírtál. De legyen igazad vannak orvosok akik azt mondják húst enni hülyeség. Oké. Ezt mondja xy bácsi/néni, ilyenkor utána lehet nézni az illetőnek és igen sok esetben sajnos az adott orvoson röhög az egész orvosi kamara. Ellenben azokon az orvosokon akik csupán annyit állítanak, hogy zöldségeken élni nem veszélyes senki sem támadja, mert ez igaz. Lehet teljes életet élni hús nélkül is. IS. Nem csak úgy, csupán is. A nagy környezetvédő szervezetek élén viszont igen is hangemberek és nem szakemberek állnak. Magyarul én is kiállhatnék és mondhatnék hangzatos dolgokat, mutogathatnék megbotránkoztató fotókat, de ettől még tudományos és főleg valós tények nem kerülnek a dolgok mögé. Viszont mivel minden kedves résztvevő elszörnyedne attól amit mondok, és attól amit látnak hinnének nekem ész nélkül, mert az ember ekkora birka nép. És én ekkor becsapnám őket, ami viszont szemét dolog lenne.
Ezek a becsapott emberek olyannyira megvezethetőek, hogy olyanok lesznek mint te. Kereszteshadjáratként irtanátok azt aki nem ért veletek egyet. És még én vagyok előítélettel a másság iránt? Továbbra is azt mondom szálljál már magadba, szégyelld el magad és foglalkozz saját magaddal. Sőt azt is merem ajánlani, bár tudom feleslegesen, hogy olvass tisztességesen utána (nem google a barátod jelen esetben) annak amiről beszélsz.
(Nem az a kérdés, hogy 1%-e, vagy sem, se nem az, hogy elolvadás után kisebb lesz-e a térfogata, hanem az, hogy hány métert emel a tengerek szintjén, és az milyen következményekkel jár.) Az említett orvosok azt állítják, hogy a vegetáriánus életmóddal egy rakás súlyos betegség elkerülhető, vagy előfordulásuk minimálisra csökkenthető.Az újabb kutatások e témában még a tudóstársadalom bizonyos rétegeit is hideg zuhanyként érik, hiszen nem arra vannak "kitenyésztve", amivel hirtelen szembe találják magukat. Valóban nem is tehetnek mást, mint vagy röhögnek a tudóstársaikon, vagy "átrajzolják a térképeiket".
A vegák nem piszkálnak, nem akarnak kiirtani senkit, meg az isten tudja, még mi mindent hordasz itt össze rólunk csak azért, mert meg merünk szólalni. Téged meg nem én dühítettelek fel, hanem az, hogy nem pont az történt, amire számítottál.Lehet, hogy már hozzá vagy szokva, hogy belefojthatod az emberbe a szót, de én sem vagyok teljesen hülye, ez van.
Hogy nőne már meg a tenger szintje. Vegyél egy lavort rakjál bele 1 kg jeget a többit öntsd fel vízzel csurig. Melegítsd fel a vizet, NEM FOG KIFOLYNI. Hol itt a vízszint emelkedés? De rakhatsz a lavorba 2 kg jeget is akkor se fog a vízszint olvadás után emelkedni. A vízszint nem fog emelkedni. Ez fizika nem nézőpont kérdése ez így van. Az univerzum így működik. Ebben mi ilyen nehéz?
Amúgy hol olvastad ezeket az orvosi publikációkat? Blogon, netes újságban?
Én csak abba "fojtom" bele a szót, aki hülyeségeket magyaráz másoknak, mert nem szeretem ha becsapják az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!