Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért zavarja az embereket...

Miért zavarja az embereket ilyen borzasztóan, ha valaki vegán?

Figyelt kérdés

Nagyon durva, ami ezen az oldalon is folyik.... bárki feltesz egy vegánsággal kapcsolatos kérdést, tizen ugranak kéretlenül a torkának, hogy a vegánság hülye divathóbort, beteg lesz, győzködik, hogy az ember mindenevő, ésatöbi...még egy provokatív kérdés kapcsán csak-csak hagyján, de azoknál a kérdéseknél is, ahol a kédező szimplán kíváncsi valamire a vegánság gyakorlatával kapcsolatban.

És közben mindig megy a szövegelés, hogy a vegánok erőszakosak meg térítgetősek, na én speciel nem nem látom, hogy ők esnének neki a húsevéssel kapcsolatos kérdések alatt a húsevőknek...

2020. aug. 13. 14:04
 81/92 anonim ***** válasza:
52%
Te mennyi majomsagot osszehordtal most :D mert te a hust tisztan eszed? Nincs rajta se hagyma se akarmilyen fuszer? Biztos hogy nem. Tapanyag szegeny a novenyi etrend?? Te ezeket honnan szeded? Minden tapanyagot be tudnak vinni csak novenyi etrendbol, semmi szukseg nincs allati etelekre.
2020. aug. 31. 22:22
 82/92 anonim ***** válasza:
31%

Te írsz hülyeségeket, mert nem is értelmezed amit leírnak a hozzászólásokban.

JA minden megvan a növényekben!Kivéve azok az esszenciális vitaminok és tápanyagok amik nincsenek, vagy nem tudnak hasznosulni növények fogyasztásából. Dehát te ezt nem hiheted el, mert vegán vagy.

2020. szept. 1. 00:00
 83/92 A kérdező kommentje:

"Kivéve azok az esszenciális vitaminok és tápanyagok amik nincsenek, vagy nem tudnak hasznosulni növények fogyasztásából."

És melyek ezek? Mert mindig ezzel vagdalkoztok, de sosem válaszoltok rá, ha megkérdezi az ember.

2020. szept. 1. 04:42
 84/92 anonim ***** válasza:
28%

Nem vagyok vegan csak annak adok igazat aki nem hulyesegeket ir, es az igazsag most nem a te oldaladon van. Kerdezo, azert vagdaloznak ezzel, mert a legkonnyebb ilyen elterjedt baromsagokat bevagni, hogy "husevok vagyunk mert miert lenne szemfogunk" "a hus kell az agynak hogy kifejlodjon" "tejet kell inni a kalcium vegett" "a novenyevok verszegenyek meg nem tudjak bevinni ami szukseges a szervezetnek"

Amugy egyedul a b12 amit a husevesbol lehet bevinni, azt is oltvanyokbol. Amugy benne lenne a foldben, csak annyira sterilizaljak mar a novenyeket, a foldet amiben terem, mef miutan leszedik, hogy mire az asztalunkra er mar nincs rajta. Engem mondjuk ez nem nagyon fenyeget, en kimegyek a kertbe leszedem a paradicsomot es mosatlanul megeszem. Probaljak meg a husevok nyersen enni a hust.

2020. szept. 1. 06:12
 85/92 anonim ***** válasza:
47%

B12,A vitamin, K2, D3, kreatin, taurin, koleszterin, EPA, DHA, hem-vas, karnozin

Ezek közül van ami nincs növényekben és van, amit nem lehet megfelelő mennyiségben kinyerni a növényekből mert a szervezet nem tudja megfelelően hasznosítani. Persze vannak még más vitaminok, amit a vegánok bizonyítottan nagyon nehezen tudnak megfelelő mennyiségben bevinni. Aki szerint ez nem igaz, az nyugodtan olvasson valós forrásokat, ne a vegán propaganda videókat hallgassa youtubeon.

2020. szept. 1. 08:05
 86/92 anonim ***** válasza:
66%

"Az le van valahol írva, hogy a mindenevőknek minden kutyulmáty válogatás nélkül kötelező megenni?"

Én ezt értem, de ennyi erővel BÁRMILYEN esküvői menüre fintoroghatnék, mert mi ez a "kutyulmáty", nekem épp más tetszene, fúj, bunkó az ifjú pár.

"egy mindenevő szinte soha nem vetemedne arra, hogy csak és kizárólag növényt egyen növénnyel. A legtöbb mindenevő az állati eredetű ételek kiegészítéseként eszik növényeket és nem fordítva, nem is helyette."

Ez szerintem abszolút nem igaz, pont fordítva. Az utóbbi pár évben lett divat minden étkezés központjába rakni az állati eredetű összetevőket, amúgy a barlangi majomembertől párszáz évvel ezelőttig inkább növényi alapú táplálkozás volt a normális, kiegészítve állati eredetűvel, ha épp jutott.

"Az meg már csak mellékes, hogy a tisztán növényi ételeknek normális íze sincs"

Tehát nem ettél még finom vegán ételt, erről nem más tehet.

"amiket ti gyakran fogyasztotok"

Nem tudom, hányszor írjam még le, hogy nem vagyok vegán. Ki az a "ti"? :D

Ez a B12 duma unalmas már, a húsevők is azért tudják bevinni, mert az állatok mesterségesen a takarmányukba keverve kapják. Nem tökmindegy, hogy az állat kapja a tápkieget vagy én eszem meg a tabit? :D

2020. szept. 1. 08:37
 87/92 anonim ***** válasza:
22%

86 Kit érdekel, hogy te vegán vagy-e vagy nem?

Nem ettem még finom vegán ételt, mert olyan nem létezik számomra, csak maximum gyenge közepes.

A többi hülyeségedre nem is reagálok, te sem reagálsz semmire érdemben.

2020. szept. 1. 10:36
 88/92 anonim ***** válasza:
47%

"Tehát nem ettél még finom vegán ételt, erről nem más tehet."

Nem, nem ettem. De miért is kellene nekem olyasmit ennem, amit nem akarok. A vegán sem akar állati terméket enni, és én sem mondom neki, hogy márpedig milyen finom a kocsonya, vagy a nyúlpástétom.

Ahhoz képest, hogy nem vagy vegán, elég agresszíven véded az "ügyet". Valahogy nem hiszem, hogy ezzel népszerűbbé tennéd a vegánságot. Nekem úgy tűnik, te vagy a válasz az eredeti kérdésre.

2020. szept. 1. 11:48
 89/92 anonim ***** válasza:
47%

"Az utóbbi pár évben lett divat minden étkezés központjába rakni az állati eredetű összetevőket."

Az utóbbi pár évben? Elég merész kijelentés, aminek semmi alapja nincs. Ha még azt mondtad volna, hogy nagyanyáink asztalán nem volt naponta hús, még egyet is értenék.

De akkor is volt tej, tejföl, túró, tojás, sajt.

Inkább a vegánságot mondanám manapság divatos irányzatnak.

2020. szept. 1. 12:02
 90/92 anonim ***** válasza:
67%

"A vegán sem akar állati terméket enni, és én sem mondom neki, hogy márpedig milyen finom a kocsonya, vagy a nyúlpástétom."

Te lehet hogy nem, de arra reagáltam, hogy valaki leszól olyan ételeket, amiket soha nem is kóstolt, és anélkül állítja hogy ízetlen.

"Az utóbbi pár évben?"

Igen, az utóbbi pár évtizedben, évszázadban. Értelemszerűen nem úgy értettem, hogy 2015 óta. Azt hittem ez érthető, miután a barlangi majomember és 2020 közötti időszakra gondoltam, abban 1700 is "az utóbbi pár év", de elnézést ha nem volt egyértelmű.

Tej, tejföl, stb is azóta része a mindennapi étrendnek, mióta van hűtőszekrény a háztartásokban. Tehát nem annyira rég óta.

Nézd meg, mit eszik egy gorilla pl (mint közeli rokonunk). Igen, eszik húst is, de kis százalékban áll abból az étrendje.

2020. szept. 1. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!