Miért zavarja az embereket ilyen borzasztóan, ha valaki vegán?
Nagyon durva, ami ezen az oldalon is folyik.... bárki feltesz egy vegánsággal kapcsolatos kérdést, tizen ugranak kéretlenül a torkának, hogy a vegánság hülye divathóbort, beteg lesz, győzködik, hogy az ember mindenevő, ésatöbi...még egy provokatív kérdés kapcsán csak-csak hagyján, de azoknál a kérdéseknél is, ahol a kédező szimplán kíváncsi valamire a vegánság gyakorlatával kapcsolatban.
És közben mindig megy a szövegelés, hogy a vegánok erőszakosak meg térítgetősek, na én speciel nem nem látom, hogy ők esnének neki a húsevéssel kapcsolatos kérdések alatt a húsevőknek...
45-ös, ott a pont.
Ja meg amúgy ordít a kettős mérce. Egy vegán vérig sértődne, ha neki nem készülnének mindenmentes kajával, de ha a hús- (ja meg tej, tojás, mert a vegánok ezeket sem eszik) fogyasztóra nem gondolnak, az teljesen oké, mit nem bír alkalmazkodni, ne pattogjon.
Amennyiben valakiről tudjuk, hogy vegetáriánus, vegán, cukorbeteg, allergiás, vallási okokból ezt meg azt nem fogyasztó vagy épp normál mindenevő és úgy hívjuk meg vendégségbe, hogy neki nem készülünk étellel, az igen nagy bunkóság. Így az jön le kb, hogy csak azért hívtuk meg, hogy ne legyen ciki (rosszabb esetben azért, hogy több legyen a nászajándék), egyébként nem tiszteljük kicsit sem.
Ja és most ne azzal jöjjön valaki lehetőleg, hogy hát az esküvőn minden úgy van, ahogy az ifjú pár akarja. Igen, csak éppen a vendégeknek meg jogukban áll hazamenni, ha rájuk nincsenek tekintettel még egy olyan alap dologban sem, mint az étel, hanem csak magukra tudnak gondolni.
"amúgy ordít a kettős mérce. Egy vegán vérig sértődne, ha neki nem készülnének mindenmentes kajával, de ha a hús- (ja meg tej, tojás, mert a vegánok ezeket sem eszik) fogyasztóra nem gondolnak, az teljesen oké, mit nem bír alkalmazkodni, ne pattogjon."
Pontosan! Hány és hány hasonló kérdés volt már itt is, hogy az anyósa / keresztanyja /stb. stb. nincs tekintettel az ő vegánságára....!
Ok, 40-es, te imádsz kipróbálni új ételeket, aztán van aki meg nem. Sokan vagyunk sokfélék, így szép a világ.
Viszont azt sem mondhatnám, hogy én az a fajta lennék, aki nem kóstol meg ismeretlen ételt. Sok fele jártam, sok nekem ismeretlen ételt kóstoltam. Ettem már rántott békacombot, burgundi csigát, nyers halat, tatár bifszteket (ez utóbbit magam is sűrűn készítem), strucc steaket, füstölt polipot.
A hamis töltött káposzta hamis tejföllel nem ez a kategória.
És nem tudom, miért kellett volna sokat jelentsen nekem a házasulandó pár, mikor egyértelműen nekik sem jelentett sokat, hogy a vendégeik igényeire figyeljenek.
48-as vagyok
Ezzel nem arra akartam célozni, hogy köpjük le őket!
Csak ha ők esznek egy virslit, nem lesz bajuk. Nekem viszont ha teljes kiőrlésű kenyeret adnak gluténmentes helyett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!