Miért zavarja az embereket ilyen borzasztóan, ha valaki vegán?
Nagyon durva, ami ezen az oldalon is folyik.... bárki feltesz egy vegánsággal kapcsolatos kérdést, tizen ugranak kéretlenül a torkának, hogy a vegánság hülye divathóbort, beteg lesz, győzködik, hogy az ember mindenevő, ésatöbi...még egy provokatív kérdés kapcsán csak-csak hagyján, de azoknál a kérdéseknél is, ahol a kédező szimplán kíváncsi valamire a vegánság gyakorlatával kapcsolatban.
És közben mindig megy a szövegelés, hogy a vegánok erőszakosak meg térítgetősek, na én speciel nem nem látom, hogy ők esnének neki a húsevéssel kapcsolatos kérdések alatt a húsevőknek...
70 A te példád akkor lenne helytálló és a barackossal egyenértékű, ha azon csodálkozna valaki, hogy miért nincs bárány hús egy esküvőn, miért csak más féle van.
Ez nem egyenértékű azzal,mikor szisztematikusan kizárnak egy hatalmas ételcsoportot, történetesen mindent, ami állati eredetű. Ez inkább azzal egyenlő, mintha semmi mást nem adnának neked enni, csak és kizárólag állati eredetű ételeket. Elég nagy probléma, ha nem sikerül ezt megértened.
Ismételten leírom, hogy ha egy fogás vegán, de van NEM VEGÁN fogás is és eldönheti a vendég mit akar enni, akkor ez nem probléma. De választási lehetőséget sem hagyni, az gond.
Oké, akkor egészen nyugodtan cseréld ki az őszibarackot általánosan bármiféle gyümölcsre.
Szóval, hisztizhetek ha nincs gyümölcs egy esküvőn, pedig én szeretem? :)
Tehát arra gondolsz, hogy a vendégeknek kötelezően, minden fogás vegán étel kell hogy legyen életük során? De ilyenről hol volt szó? Természetesen ez butaság és irreális, hálistennek nem is ez volt a téma, hanem az hogy EGY étkezés során xy hozzávalót nem tartalmaznak az ételek. EGY étkezésről van szó.
De igyekszem megfordítani. Tegyük fel, hogy én hardcore vegán vagyok, és meghívnak egy normál esküvőre, ami olyan jó klasszik menüvel jár, húsleves, rántott hús, meg pl. túrós süti desszertnek. Nem, nem hisztiznék miatta és nem mennék haza sírva. Elfogadnám, hogy a pár ilyesmiket eszik, és vagy szemezgetnék magamnak valamit ami megfelel, vagy vinnék magamnak valami "ehetőt", vagy ennék indulás előtt és miután hazaértem.
Egyszerűen nekem fura, hogy elvileg felnőtt emberek ekkora problémakört csinálnak abból, hogy EGY étkezés nem 100%-ban az ő igényeikhez igazodik..
Ez megint nem érv, hogy jaj bezzeg te.
Tudod, másnak a vendégei számítanak, az ő igényeiket veszik figyelembe. Aki ezt elmulasztja, az bunkó, hiába magyarázol. Ja és senki nem írt itt olyat, hogy hisztizve meg sírva ment haza, nem tudom, mit költesz hozzá. Ja meg azt is leírta az általad folyamatosan csesztetett válaszoló, hogy NEM jelezték előre, hogy 100%-ban vegán vacsora lesz. Szóval ennyit arról, hogy előre eszünk pl.
Tudod, még mindig nem egy halom másik embernek kötelező KETTŐ igényeihez alkalmazkodni. Igen, az esküvőjükön sem. Ha a kedves pár ennyire nem tiszteli a vendégeit, hogy ráerőltetik a saját nézeteiket képviselő kaját (tehát burkoltan a nézeteiket, ha tetszik, ha nem), akkor tökéletesen megérdemlik, hogy a szertartás után szépen hazamenjenek a vendégek. Érdekes, az ismerősi körben egyetlen esküvőn sem csak húsos vagy csak növényi étel volt, a legegyszerűbbeken sem. Más meg tudja oldani?
"másnak a vendégei számítanak, az ő igényeiket veszik figyelembe. Aki ezt elmulasztja, az bunkó, hiába magyarázol."
Akkor tehát ha nem szolgálnak fel gyümölcsöt egy esküvőn, akkor bunkó a pár, mert nem voltak rám tekintettel. Értem, köszönöm a választ.
" NEM jelezték előre, hogy 100%-ban vegán vacsora lesz"
Két vegánnak szerintem evidens, hogy vegán esküvője lesz...
"ráerőltetik a saját nézeteiket képviselő kaját"
Vegán étel esetén a vendégre csak olyasmi van "ráerőltetve", amit nagy eséllyel amúgy is megenne. Az, hogy nem raknak bele xy hozzávalót, az nem erőltetés szerintem. Ha azt mondanák, hogy tessék, MINDEN ételünk szója-alapú, vagy hasonó, arra azt mondom hogy erőltetés és nem szimpatikus, hiszen nem mindenki akarhat szóját enni akár meggyőződésből, akár egészségügyi okból.
"tökéletesen megérdemlik, hogy a szertartás után szépen hazamenjenek a vendégek"
Oké, én pl. örülnék, ha inkább békén hagynának azok a vendégek, akiknek fontosabb hogy mindenáron megehessék a napi kötelező(!) adagjukat a kedvenc ételükből, mint hogy együtt ünnepeljünk. :)
Én még eddig ahány lakodalmon voltam, ott volt gyümölcs. De igaz,ott hús is volt.:)
Egyébként minek ragaszkodni ehhez a hülye példához? A vegánok már a növények közül is csak gyümölcsöket esznek, hogy a gyümölcs hiányába kelljen belekötni?
Mert az egy dolog, hogy egy vegán esküvőn nincs hús, de olyan étel sincs amiben esetleg van bármilyen tejtermék, tojás, méz? Mert akkor megint csak oda lyukadtunk ki, hogy aki vegán kaját erőltet a nem vegán vendégekre, az pont olyan, mintha egy vegán nem kapna semmilyen növényi ételt.
Azt meg illik előre jelezni a vendégeknek, ha szándékosan nem készülsz nekik olyan étellel amit szivesen fogyasztanának. Tehát nyilván így nem lenne ebből meglepetés.
"Vegán étel esetén a vendégre csak olyasmi van "ráerőltetve", amit nagy eséllyel amúgy is megenne"
Na, ebben azért ne legyél annyira biztos. :)
Hogyhogy? A "mindenevők" elvileg pont azért mindenevők, mert fogyasztanak zöldséget, gyümölcsöt, gabonát, magvakat, gombát, stb-t IS. Akkor miért lennének ezek "erőltetve"?
Ha én mazsolával szeretem a kekszet, akkor a mazsolamentes keksz szerintem nem "erőltetés", max hiányolok belőle egy összetevőt, amit amúgy szeretek.
79 Az le van valahol írva, hogy a mindenevőknek minden kutyulmáty válogatás nélkül kötelező megenni? Nem hiszem.
Az sincs sehol leírva, hogy a mindenevők milyen arányban fogyasztanak bizonyos ételcsoportokat.
Nem mellesleg egy mindenevő szinte soha nem vetemedne arra, hogy csak és kizárólag növényt egyen növénnyel. A legtöbb mindenevő az állati eredetű ételek kiegészítéseként eszik növényeket és nem fordítva, nem is helyette.
Az meg már csak mellékes, hogy a tisztán növényi ételeknek normális íze sincs, hiába erőszakolsz rá 3,5kg fűszert adagonként, jó vegán szokás szerint.
Arról meg már ne is beszéljünk,hogy a vegánoknak szinte kötelező mindenféle növényt megenni, mert alapból egy tápanyagszegény étrendet követnek. A mindenevők erre nem szorulnak rá. Rengeteg mindenevő undorodik azoktól a növényektől, amiket ti gyakran fogyasztotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!