Miért zavarja az embereket ilyen borzasztóan, ha valaki vegán?
Nagyon durva, ami ezen az oldalon is folyik.... bárki feltesz egy vegánsággal kapcsolatos kérdést, tizen ugranak kéretlenül a torkának, hogy a vegánság hülye divathóbort, beteg lesz, győzködik, hogy az ember mindenevő, ésatöbi...még egy provokatív kérdés kapcsán csak-csak hagyján, de azoknál a kérdéseknél is, ahol a kédező szimplán kíváncsi valamire a vegánság gyakorlatával kapcsolatban.
És közben mindig megy a szövegelés, hogy a vegánok erőszakosak meg térítgetősek, na én speciel nem nem látom, hogy ők esnének neki a húsevéssel kapcsolatos kérdések alatt a húsevőknek...
Ugyanezt látom, én se értem.
Mondanám, hogy az emberek szeretnek belekötni abba, hogy más valamit máshogy csinál mint ők, na de ha ez lenne a magyarázat akkor a tudomisén random csirkepörkölt-tippkérős kérdés alatt is meg kéne jelennie legalább 3-4 vegánnak mocskolódni, de valahogy ezt meg nem igazán látom jellemzőnek...
Mert a vegánság természet ellenes, az ember mindenevő. Szükségünk van a húsokban található tápanyagokra.
Bocsi, ha próbálom ennyivel is segíteni az embertársaimat.
Arról meg már ne is beszéljünk, miért kell a vegánoknak öt percenként elmondani, hogy ők vegánok.
Két kérdés, amire még soha nem kaptam választ:
- mik azok a tápanyagok, amik egyedül csakis a húsban vannak?
- ha a táplálkozást arra alapozzuk, hogy mi a "természetes" akkor miért fogyaszt sok húsevő tejet?
Köszönöm ha megválaszolod ezeket, már nagyon régóta érdekel, sok embernek fel is tettem, de valahogy sose kaptam választ egyikre se. :(
Nem vagyok vegán, de ezektől az irreális gagyi érvektől a falnak megyek... :D
"Szükségünk van a húsokban található tápanyagokra."
És mik azok a tápanyagok, amik kizárólag a húsokban és tápanyagokban megtalálhatóak (a B12-n kívül, amit a jelenlegi gazdálkodás mellett már nem tudunk természetesen felvenni, maguk az állatok sem)? Erre valahogy soha senki nem tud válaszolni.
" miért kell a vegánoknak öt percenként elmondani, hogy ők vegánok."
Ha feltesz egy kérdést a vegánsággal kapcsolatban, akkor mit csináljon, ne írja bele a vegán szót? Vagy nem értem.
Oh, 3-as, egymásra találtunk :D
Én sem vagyok amúgy vegán, de nem tartom egészségtelennek és igen, én sem kaptam még soha választ erre :D
Vegansag egy ugyan olyan kuloncseg mint a melegseg. Senkit nem erdekel ... de az erintettek raakarjak eroszakolni magukat a kozossegre.
Azt eszel amit akarsz ... miert kell ez a tema kore ideologiat fabrikalni?
Friss vegánként aki nem szeretne se térítgetni se senkivel vitába keveredni, én is csak csöndben meghúzdva és elborzadva nézem a nagy harcokat :/
A B12 vitamin csak állati eredetű dolgokban van, de amennyire én tudom ők is csak mesterségesen kapják, pl oltás által, így az ember csak közvetetten kerül hozzá, nem közvetlenül. A vegánok ezt vagy napi egy B12-es tablettával pótolják, vagy vígan élik tovább nélküle az életüket. Minden egyéb vitamin és tápanyag pótolható, csak érdemes odafigyelni, mert ha az ember nem tudatosan eszik, csak össze-vissza mindent, akkor kialakulhat hiány, de szerintem ez a normál húsevő étrendre is igaz. Remélem segítettem :D
Szigorúan személyes vélemény. A legtöbb embert nem érdekli, hogy a másik mit eszik. Van viszont egy réteg, aki szeret belekötni mindenbe. Ha vegán, akkor abba, ha kék szemű, akkor abba, stb. Ők egy igen hangos kisebbség és itt, a fórum névtelenségében kiélhetik ezt büntetlenül.
A másik oldalról viszont, van egy ugyanilyen réteg a vegánok között is, akik nem bírnak ki 10 percet anélkül, hogy elmondanák, ők vegánok (bármi is a beszédtéma éppen) és mindenki más gyilkos és dögevő. Hiába vannak kevesen, eléggé hangosak és miattuk rossz a vegánság megítélése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!