Vegán étrend SIBO-val. Tudnátok segíteni? Felsorolom miket ehetek, ebből szeretnék változatosabban főzni.
Zöldségek közül: paradicsom,kaliforniai paprika,cukkini,padlizsán, saláta, retek,burgonya,uborka,tök,sütőtök,zellergumó. Hagymát NEM lehet pl!
Gyümölcsök: eper,málna,áfonya,éretlen banán,narancs,mandarin
Magvak: dió, paradió,makadámdió,chia mag, tökmag..
Gabonák: rizs,köles,hajdina,quinoa
Ezen kívül: szójafehérje(tehát vegán tejfölt lehet), kókusztermékek (tej,tejszín stb), rizstermékek, kukoricaliszt,tortilla,nachos
Édesítésre: eritritet / rizsszirupot használok
Fontos kiemelnem hogy nekem csak ezeket lehet, mert allergiás vagyok a tejre, tojásra, kivire,mogyoróra és mandulára. Változatos recepteket szeretnék ezekből.
Szójababot sem, de a kivont szójafehérjét azt lehet. Amúgy a FODMAP diétát kell követnem :) csak próbáltam leírni hogy konkrétan miből főzhetek.
Sajnos a hüvelyesek teljesen kiesnek.
Fogalmam sincs, arra tudok tippelni, hogy ez egy amerikai fejlesztésű diéta, és szimplán azokat tartalmazza a lista,amiket ott gyakran esznek. Van a listában számtalan nekem ismeretlen étel, de mivel magyar vagyok így abból főznék ami itt kapható.
Annyit tudok hogy beválik a diéta,gyógyulok, orvosilag is alátámasztott. Kérlek ne a listát elemezzétek, hanem ha valaki tud segíteni abban, hogy ezekből milyen változatos ételeket főzhetek, akkor azt megköszönöm. Ezért tettem fel a kérdést :)
szia!
tudnám tanácsolni a teljes értékű növényi étrendet neked. hasonlóan jó eredményeket lehet elerni vele. állati eredetű élelmiszereket, olajat, tejtermékeket kerüli a TÉNÉ. emellett a feldolgozott ételeket is, és mindenből a legtermészetesebbet, mindezt kutatásokkal alátámasztva. édesítő a datolya/házi datolyaszirup, teljes kiőrlésű lisztek, tészták, kenyerek (mindenféle hozzaadott rossz nélkül).
facebookon javaslom hogy keress rá a csoportra, orvosok is jelen vannak, sőt, a csoport adminja egy háziorvos. rengeteg recept van a csoportban (van külön receptes csopi is), sok-sok kérdés, amiket a tagok tesznek fel, igyekszenek segíteni egymásnak az emberek tapasztalatokkal, stb. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!