Miért zavarja az embereket ilyen borzasztóan, ha valaki vegán?
Nagyon durva, ami ezen az oldalon is folyik.... bárki feltesz egy vegánsággal kapcsolatos kérdést, tizen ugranak kéretlenül a torkának, hogy a vegánság hülye divathóbort, beteg lesz, győzködik, hogy az ember mindenevő, ésatöbi...még egy provokatív kérdés kapcsán csak-csak hagyján, de azoknál a kérdéseknél is, ahol a kédező szimplán kíváncsi valamire a vegánság gyakorlatával kapcsolatban.
És közben mindig megy a szövegelés, hogy a vegánok erőszakosak meg térítgetősek, na én speciel nem nem látom, hogy ők esnének neki a húsevéssel kapcsolatos kérdések alatt a húsevőknek...
#59!
Nem rád vonatkozott #58 válasza. Vagy a számot írta el, vagy töröltek egy kommentet.
Pont, hogy azzal nincsen gond, ha valaki etikai vagy vallási okokból nem fogyaszt állati eredetű ételeket. Csak azzal ne áltassa magát és ne hazudja azt, hogy ezt az egészségért teszi. Pont, hogy azt lehet bizonyítani, hogy a kizárólagosan növényi táplálkozás rosszabb, mint egy normális mindenevő étrend.
Nem bizonyíthatatlan megfigyeléseken alapuló "kutatásokra" kell hivatkozni.
Az meg külön röhejes, hogy az apellál a gyógyszeripar ellen, aki meg is halna az általuk biztosított táplálékkiegészítők nélkül.:) Ez csak egy a gazdasági érdekek közül, ami miatt a növényi étrendet propagálják manapság. Pláne, hogy a kizárólagosan növényi táplálkozás áll érdekében azoknak a cégeknek, akik látják, hogy a sok agymosott ezt beveszi és tudják, hogy gennyesre kereshetik rajta magukat.
"Ja meg amúgy ordít a kettős mérce. Egy vegán vérig sértődne, ha neki nem készülnének mindenmentes kajával, de ha a hús- (ja meg tej, tojás, mert a vegánok ezeket sem eszik) fogyasztóra nem gondolnak, az teljesen oké, mit nem bír alkalmazkodni, ne pattogjon."
Én még mindig nem értem, mi ebben a kettős mérce. Én nem vagyok vegán, nem vagyok cukorbeteg, nem követek vallási előírásokat, nincs ismert ételérzékenységem. Ennek az a varázsa, hogy én simán megehetem a cukormentes, gluténmentes, vegán, kóser, stb ételt is, de fordítva nem működik - értelemszerű okokból.
Nem értem ebben mi a kettős mérce...
Akik ezen fennakadnak, remélem gyerekkorukban is ráborították anyukájukra az asztalt ha krumplistésztát merészelt tálalni, "ilyen vega sz@rt én nem eszek" jeligére....??? :D
Na pontosan rólatok beszélek, 64-es. A húsfogyasztó HÚS iránti igényét nem tisztelni teljesen rendben van, de más flancolását meg bezzeg maximálisan vegyük figyelembe (azért nevezem flancolásnak, mert te le se szrod a másik oldalt)? Aki nem eü okokból vegán, annak kutyabaja nem lesz a hústól ugyanúgy, ne hisztizzen, egye meg vagy maradjon éhes. Azért írom így, mert a te gondolkodásod pontosan így működik a másik irányba. Na jó, a vallást még fogadjuk el, mert ők Isten büntetésétől félnek, de aki csak így döntött, azt miért is tiszteljem, ha ő engem pl vendégségben képtelen hússal várni? Nem tudom, minek jössz itt allergiával meg cukorbetegséggel, SENKI nem azon volt fennakadva, ha valaki ilyen okokból nem eszik ezt meg azt. Igaz, jellemzően nem ők szoktak fröcsögni a húsfogyasztókra. Kóserságot felhoznod meg teljesen felesleges, az annyiból áll, hogy nem esznek pl nyulat, sertést ők sem és az állatot megfelelő módon kell levágni és kivéreztetni. Ezzel mint húsfogyasztó, köszönöm szépen, semmi bajom.
Az anyukás példád meg újabb orbitális hülyeség. Nem, nem borította rá senki, hiába gúnyolódsz, mivel normális szülő nem CSAK vega/vegán ételeket ad a gyerekének, amíg a gyerek maga nem dönt úgy, hogy neki nem kell a hús. Nem erőszakolja rá a saját nézeteit. Az mellesleg nem elvárás egy normális családban, hogy mindig az legyen a kaja, ami a gyerek kedvence, ellenben ne hasonlítsd már össze egy vendégséggel, ahova azért várjuk a vendéget, hogy mindennel elégedett legyen és maximálisan érezze, hogy gondolunk rá! Nyilván nem kaviárt fogunk felszolgálni szarvasgombával, vannak határok, de egy-két szelet húsba vagy egy darab tojásba ne akarjunk már beledögleni.
"Na pontosan rólatok beszélek, 64-es."
Milyen rólunk? Ki az a mi? Én írtam egy választ, mi ez a többes szám?
Oké, nem érted a lényegét annak, amit leírtam. Sebaj, nem lehet mindenkinek megfelelő olvasott szövegértése, nem vagyunk egyformák. :)
"mivel normális szülő nem CSAK vega/vegán ételeket ad a gyerekének"
Mert ha egy esküvőn egy este rizses töltött káposzta van, akkor onnantól vegán életmódot kéne követnie a meghívottaknak? Vagy mi? Pont ez az, mindkét példában arról van szó, hogy EGYSZER EGY FOGÁS húsmentes. Mindmeghalunk!
Egy vegán esküvőn csak egy fogás a húsmentes? Azzal valóban nincs semmi baj. A gond azzal van, amikor semmi más nincs, csak húsmentes fogás.
Akkor ezzel a logikával nem gond ugye, ha egy vegán egy esküvőn tojásos, tejes, vajas, állati zsiradékkal készült ételt fogyaszt? Hát ettől még húst nem eszik, sem ott, sem később. Ez így rendben lenne szerinted? Mert ha igen, akkor igazad van.
Szövegértésből ne te oktassál ki, mivel a válaszoló világosan leírta, hogy CSAK vegán ételek voltak azon az esküvőn, amin azóta is rugózol. Abszolút nem voltak tekintettel a húsfogyasztó vendégekre. Szóval hiába gúnyolódsz meg személyeskedsz megint. Hiába kötsz bele itt abba is, hogy jaj mire fel a többesszám, mert nem csak te gondolkodsz így sajnos, de itt sem te vagy az első, aki ilyen jellegű kommentet írt (vagy ha az is te voltál, akkor lehet, de akkor meg ne légy olyan büszke rá, hogy tényleg hetek és több komment óta is még mindig azon a kicseszett rizses káposztán vergődsz).
Továbbra is kérdezem mellesleg: önszántából vegánság mellett döntött embernek miért is bunkóság húsos ételt adni, az viszont miért is nem az, hogy a húsfogyasztónak, pontosabban nem vegánnak egy db hússal vagy tojással, tejes étellel nem tudunk készülni? Érdekes, a vegánnak nem erőszakolod, hogy “jaj hát mit nem bírod megkóstolni ezt meg azt a fajta húst vagy tojásételt, hát az enyémből még nem ettél soha, nem tudod milyen”, csak a másik oldalt traktálod. Na itt a kettős mérce, de nagyon.
Továbbra se értem, hogy attól, hogy én x dolgot megeszek, része az étrendemnek (pl. hús) miért kellene KÖTELEZŐEN, KIVÉTEL NÉLKÜL MINDEN EGYES FOGÁSOMHOZ azt enni, mintha törvény írná elő....???
Én szeretem nagyon az őszibarackot, sokszor szoktam enni. Akkor ha egy esküvőn nincs őszibarackot tartalmazó fogás, akkor jogosan háborodok fel szerinted? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!