Miért zavarja az embereket ilyen borzasztóan, ha valaki vegán?
Nagyon durva, ami ezen az oldalon is folyik.... bárki feltesz egy vegánsággal kapcsolatos kérdést, tizen ugranak kéretlenül a torkának, hogy a vegánság hülye divathóbort, beteg lesz, győzködik, hogy az ember mindenevő, ésatöbi...még egy provokatív kérdés kapcsán csak-csak hagyján, de azoknál a kérdéseknél is, ahol a kédező szimplán kíváncsi valamire a vegánság gyakorlatával kapcsolatban.
És közben mindig megy a szövegelés, hogy a vegánok erőszakosak meg térítgetősek, na én speciel nem nem látom, hogy ők esnének neki a húsevéssel kapcsolatos kérdések alatt a húsevőknek...
Az alapvető mentalitásban keresendő a probléma. Mert milyen is az átlag magyar proli? Más kultúrákkal, gondolkodásmóddal az életben nem találkozott, annyit utazott életében, amíg a kőbányai paneljéből vagy a tehénsz*ros falujából elutazott a Balatonra és ott töltött egy hetet, ahol aztán jellemzően szintén magafajtákkal találkozott.
Ezek az emberek ugye jellemzően mindenevők, így természetes, hogy a számukra ismeretlen vegetarianizmus, veganizmus kérdéséhez így állanak hozzá - ha fordítva lenne, akkor is pontosan ekképp viselkednének, csak épp a másik oldalon.
Nézd, kérdező, ameddig a vegánság egy étkezési mód, ami mindenkinek magánügye, engem nem zavar. Miért is zavarna? Mindenki úgy él és úgy táplálkozik, ahogy a kicsi szíve kívánja.
De amikor a vegánság kilép a saját medréből, és egy térítő ideológiává válik, az már zavar. Pont annyira zavar, mint amikor a vallásosok akarnak téríteni.
Elvileg nincs közös halmazom a vegánokkal, hozzám hasonlókkal barátkozom és étkezem együtt.
Gyakorlatilag egyre többször beléjük botlom. A tavaly meghívtak egy esküvőre, ahol nem közölték előre, hogy, hogy vegán esküvő lesz. Na onnan leléptem, amikor felszolgálták a rizzsel töltött káposztát.
Viszont nem tudtam lelépni a saját kerti partimról, ahova a sógor elhozta a vegán barátnőjét, aki ott undorodott a grillezett hústól, ráadásul zöldségeket sem tudtunk neki grillezni, mert ugyanazon a rácson sült a tarja is, és az neki elfogadhatatlan volt.
A csúcs meg az, amikor a gyerekemnek kellett évekig dupla uzsonnát csomagolnom, mert a vegán családból származó osztálytársa mindig elkunyerálta a sonkás szendvicsét.
Ha már kérdezted, hát engem ez zavar
Az ilyeneket sose értem, mintha mérgező lenne a rizzsel töltött káposzta... én imádok kipróbálni új ételeket, amiket addig nem ismertem vagy másképp ismertem. :)
40: nem a kipróbálás a lényeg, hanem hogy _csak az_ (v. hasonló cuccok) van. Ha hivatalos vagy egy lagziba, azért a normális esetekben lehet tudni, hogy milyen finomságok lesznek. És az ember pszichésen is rákészül a finom falatozásra.
De olyasmire is rákészülnék (előre megvacsoráznék), hogy a menü nagyrésze olyasmiből áll, hogy radírgumi céklalevélbe tekerve, vagy csicseriborsó rukola díszítéssel...
:-DDD
:-D
Igen, pont erre gondoltam hogy a lagzin csak az van, akkor pont meg lehet kóstolni ott - ráadásul többfélét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!