Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért zavarja az embereket...

Miért zavarja az embereket ilyen borzasztóan, ha valaki vegán?

Figyelt kérdés

Nagyon durva, ami ezen az oldalon is folyik.... bárki feltesz egy vegánsággal kapcsolatos kérdést, tizen ugranak kéretlenül a torkának, hogy a vegánság hülye divathóbort, beteg lesz, győzködik, hogy az ember mindenevő, ésatöbi...még egy provokatív kérdés kapcsán csak-csak hagyján, de azoknál a kérdéseknél is, ahol a kédező szimplán kíváncsi valamire a vegánság gyakorlatával kapcsolatban.

És közben mindig megy a szövegelés, hogy a vegánok erőszakosak meg térítgetősek, na én speciel nem nem látom, hogy ők esnének neki a húsevéssel kapcsolatos kérdések alatt a húsevőknek...

2020. aug. 13. 14:04
 31/92 anonim ***** válasza:
32%

Az alapvető mentalitásban keresendő a probléma. Mert milyen is az átlag magyar proli? Más kultúrákkal, gondolkodásmóddal az életben nem találkozott, annyit utazott életében, amíg a kőbányai paneljéből vagy a tehénsz*ros falujából elutazott a Balatonra és ott töltött egy hetet, ahol aztán jellemzően szintén magafajtákkal találkozott.

Ezek az emberek ugye jellemzően mindenevők, így természetes, hogy a számukra ismeretlen vegetarianizmus, veganizmus kérdéséhez így állanak hozzá - ha fordítva lenne, akkor is pontosan ekképp viselkednének, csak épp a másik oldalon.

2020. aug. 13. 17:49
 32/92 anonim ***** válasza:
58%
33,vlátod a tefajtád miatt is utálják a vegánokat. Mertcilyen bunkó általánositásokat írnak ismeretlen emberekről...
2020. aug. 13. 17:53
 33/92 anonim ***** válasza:
36%
#34 Előző válaszomból nem derül ki, hogy vegán lennék. Ha a szövegértelmezésre képtelen proli akár engem, akár miattam egy csoportot (hogy is volt azzal a bunkó általánosítással az imént?) gyűlölni kezd azért, mert nem tud megfelelően interpretálni egy nem túl bonyolult szöveget, az annyit is ér, a véleménye nem szabad, hogy bárkinek is sokat számítson.
2020. aug. 13. 18:01
 34/92 anonim ***** válasza:
65%
28 Ez köztudottan hazugság, ezért soha senki nem is bizonyított be ilyesmit.
2020. aug. 13. 18:37
 35/92 anonim ***** válasza:
66%
33-as, csak hogy tudd, a "tehénszaros" falukban vannak azok tanyák, ahol drága kis bocikákat, malackákat, pacikákat, tyukocskákat nevelik. És igen, valóban azzal trágyázzák általában a finom és friss zöldségeket amiket, a "sokat látott és utazott" nagyvárosi öko, bio sznobok megesznek. Vicces hogy negatívumként használod a tehénszar szót, pedig a cuki boci is magaalá csinál, a valós életben ez tök naturál, és természetes :) Pesten és nagyobb városokban meg szíjják a szmogot :)
2020. aug. 13. 23:30
 36/92 anonim ***** válasza:
43%
Ezt a magyar proli mentalitást meg hagyjuk már, általában pont a legtenyeresebb-talpasok fröcsögnek erről a legjobban. Ha először mindenki magába nézne, meg otthon körül, és először a saját stilusára figyelne oda,szerintem minden rendben lenne. 😉
2020. aug. 13. 23:34
 37/92 anonim ***** válasza:
60%

Nézd, kérdező, ameddig a vegánság egy étkezési mód, ami mindenkinek magánügye, engem nem zavar. Miért is zavarna? Mindenki úgy él és úgy táplálkozik, ahogy a kicsi szíve kívánja.

De amikor a vegánság kilép a saját medréből, és egy térítő ideológiává válik, az már zavar. Pont annyira zavar, mint amikor a vallásosok akarnak téríteni.

Elvileg nincs közös halmazom a vegánokkal, hozzám hasonlókkal barátkozom és étkezem együtt.

Gyakorlatilag egyre többször beléjük botlom. A tavaly meghívtak egy esküvőre, ahol nem közölték előre, hogy, hogy vegán esküvő lesz. Na onnan leléptem, amikor felszolgálták a rizzsel töltött káposztát.

Viszont nem tudtam lelépni a saját kerti partimról, ahova a sógor elhozta a vegán barátnőjét, aki ott undorodott a grillezett hústól, ráadásul zöldségeket sem tudtunk neki grillezni, mert ugyanazon a rácson sült a tarja is, és az neki elfogadhatatlan volt.

A csúcs meg az, amikor a gyerekemnek kellett évekig dupla uzsonnát csomagolnom, mert a vegán családból származó osztálytársa mindig elkunyerálta a sonkás szendvicsét.

Ha már kérdezted, hát engem ez zavar

2020. aug. 14. 13:54
 38/92 anonim ***** válasza:
52%

Az ilyeneket sose értem, mintha mérgező lenne a rizzsel töltött káposzta... én imádok kipróbálni új ételeket, amiket addig nem ismertem vagy másképp ismertem. :)

2020. aug. 14. 13:56
 39/92 anonim ***** válasza:
53%

40: nem a kipróbálás a lényeg, hanem hogy _csak az_ (v. hasonló cuccok) van. Ha hivatalos vagy egy lagziba, azért a normális esetekben lehet tudni, hogy milyen finomságok lesznek. És az ember pszichésen is rákészül a finom falatozásra.

De olyasmire is rákészülnék (előre megvacsoráznék), hogy a menü nagyrésze olyasmiből áll, hogy radírgumi céklalevélbe tekerve, vagy csicseriborsó rukola díszítéssel...

:-DDD

:-D

2020. aug. 14. 14:29
 40/92 anonim ***** válasza:
28%

Igen, pont erre gondoltam hogy a lagzin csak az van, akkor pont meg lehet kóstolni ott - ráadásul többfélét is.

2020. aug. 14. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!