Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért örülnek ennek a hülye...

Miért örülnek ennek a hülye hónak annyira az emberek?

Figyelt kérdés

Sokka szebb a virágzó, színekben pompázó táj tavasszal, mikor zöldell a rét és virágzik a sok gyümölcsfa. Emlékszem 38 éve 1987-ben mennyire szidták és utálták azokat a napokat amikor elzárt a hóvihar mindent a külvilágtól. 100 km/h szél fújt sokszor és méteres torlaszokat emelt. A régi ikarus buszokat majdnem eltemette amik elakadtak falvak között. Pokol volt, nekem máig nagyon rossz emlék, mert majdnem halálra fagytunk a kietlenben. Mire a segítség megjött, már nem éreztem a végtagjaimat, kihűltünk sokan, mivel az orkán erejű szél miatt a -13 fok -25 foknak érződött és átfújt a kabátunkon is.

Most ugyan nincs kritikus hóhelyzet de ahogy esni kezdett ez a hülye hó annyira örülnek, hogy ezzel van tele az internet, hogy bedurvult a tél, mekkora havazás van, aztán épphogy 1 napig ha megmarad általában.

Én nem csak 1987 miatt utálom a telet és a havat, hanem alapból belém égett sok régi tél amikor rengeteg bajt okozott a havazás és az emberek inkább szidták, mintsem olvadozzanak tőle, mint most. Nem értem miért változtak így meg az emberek, nagyon más a világ. Sokszor a szarnak örülnek és ez igaz a politikára is, amit ebbe a kérdésbe nem keverek bele, tudjuk jól mi kell a magyar embernek. Tisztelet a kivételnek persze.

jan. 15. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/88 anonim ***** válasza:

"Egyébként nem kattogok ezen"

Aham, persze. Most miért hazudsz? Lassan 40 éve dédelgeted a traumáidat, kérdést is kiírtál erről és gondolom minden évben ilyentájt utálattal élsz legalább 3-6 hónapot.

jan. 19. 20:49
 82/88 anonim ***** válasza:
49%

Úgy vélem, hogy mindenkinek joga van egy évszakot utálni vagy szeretni és senkinek nincs joga érvényteleníteni a másik érzéseit. Pro és kontra egyaránt. Azaz a télutáló se győzködje a télszeretőt és vica verza.

A vélemény szabad, amihez mindenkinek joga van.

És hogy ki mire fordítja az energiáját, az is a szabad akarata. Én is kattogok rajta hogy utálom ezt a pause gombos megrekedt búvalbasszzott szart még akkor is, ha most lepontoztok miatta.

Ilyen erővel a nyíltan télgyűlölő győzködésébe is felesleges energiát tenni.

jan. 19. 20:49
 83/88 anonim ***** válasza:
0%

Magánügy, hogy ki mit utál. Ezért minek kiírni egy óvodás szintű sírós kérdést? Főleg úgy, hogy maga a kérdés egy fel nem dolgozott múltbéli traumából ered. Inkább pszichológushoz kell menni.

jan. 19. 20:58
 84/88 anonim ***** válasza:
49%
#83 Ha így látod, mit foglalkozol vele? Miért ölsz időt és energiát arra, hogy ezt ide bebüfögjed?
jan. 19. 21:04
 85/88 anonim ***** válasza:
66%
Azt hiszem, hogy akik ennyire ki tudnak akadni egy ilyen kérdésen, azoknál jobban lenne mit kutatni a múltbéli traumákkal kapcsolatban. Aki rendben van saját magával, az nem borul ki ennyire egy ilyen kérdésen.
jan. 19. 21:13
 86/88 anonim ***** válasza:
0%

"A vélemény szabad, amihez mindenkinek joga van."

Leírtam a saját véleményemet nyugodt hangnemben. Az, hogy te belelátsz dolgokat, a te dolgod. A kérdés kapcsán nem borultam ki. Véleményt írtam.

jan. 19. 21:16
 87/88 A kérdező kommentje:
83-as, hidd el fel tudtam dolgozni lelkiekben az 1987-es januári hóvihart, és valóban utálom ezeket a hónapokat, de nem kell pszichológus ennyi idősen, ahhoz már öreg vagyok. Amint látod a kérdésemből az is kitűnt, hogy akkora dobra verték ezt a semmit, mintha olyan lenne itt, mint ami most lesz Észak-Amerikában. Na az tél, ez meg egy undorító véget nem érő november. Látom neked végképp nem ment át a lényeg. Kreáltál magadnak egy téveszmét, hogy én ide télen-nyáron sírni járok, nyáron a meleg miatt. A pszichátriai eset az te vagy ezek alapján, mert beképzelsz olyan dolgokat, amik nem valósak, folyamatos téveszméket szülsz. Gyanítom, te betegedtél bele, hogy nincs tél és gondolom egy lelkileg sérült télfanatikus vagy. Nemhogy itthon, de Európában nem lesz tél januárban és nem átmeneti. Amerikára szakad az összes sarkvidéki hideg, ami itt úgy meghajtja a nyugati áramlást, hogy még az óceán is kifordul a helyéről némi túlzással. Tavaszodni fog, hála a jó égnek, véget ér ez a hosszú november.
jan. 20. 00:59
 88/88 anonim ***** válasza:
42%

1. Kérdező, én nem az a kommentelő vagyok, aki azt írta neked, hogy idejössz rinyálni nyáron is.

2. Én nem vagyok télfanatikus, a nyarat szeretem, viszont minden évszakban megtalálom a szépséget. De már ezt is leírtam.

3. Attól, hogy te utálod a havat, képtelen vagy elfogadni, hogy valaki meg szereti. A hó nem hülye, legfeljebb csak te vagy az.

4. Pszichológushoz elmenni sose öreg senki. És nem, nem tudtad feldolgozni, mer még mindig emlegeted. Ha fel tudtad volna dolgozni, akkor közömbös lenne számodra és nem ekkora érzelemi töltettel beszélnél róla.

jan. 20. 06:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!