Miért örülnek ennek a hülye hónak annyira az emberek?
Sokka szebb a virágzó, színekben pompázó táj tavasszal, mikor zöldell a rét és virágzik a sok gyümölcsfa. Emlékszem 38 éve 1987-ben mennyire szidták és utálták azokat a napokat amikor elzárt a hóvihar mindent a külvilágtól. 100 km/h szél fújt sokszor és méteres torlaszokat emelt. A régi ikarus buszokat majdnem eltemette amik elakadtak falvak között. Pokol volt, nekem máig nagyon rossz emlék, mert majdnem halálra fagytunk a kietlenben. Mire a segítség megjött, már nem éreztem a végtagjaimat, kihűltünk sokan, mivel az orkán erejű szél miatt a -13 fok -25 foknak érződött és átfújt a kabátunkon is.
Most ugyan nincs kritikus hóhelyzet de ahogy esni kezdett ez a hülye hó annyira örülnek, hogy ezzel van tele az internet, hogy bedurvult a tél, mekkora havazás van, aztán épphogy 1 napig ha megmarad általában.
Én nem csak 1987 miatt utálom a telet és a havat, hanem alapból belém égett sok régi tél amikor rengeteg bajt okozott a havazás és az emberek inkább szidták, mintsem olvadozzanak tőle, mint most. Nem értem miért változtak így meg az emberek, nagyon más a világ. Sokszor a szarnak örülnek és ez igaz a politikára is, amit ebbe a kérdésbe nem keverek bele, tudjuk jól mi kell a magyar embernek. Tisztelet a kivételnek persze.
A téllel, hóval csak a baj van. Maximum egy hatalmas erdő közepén egy tisztáson lévő terméskő és rönkházban a kandalló mellől az ablakon kinézve valóban szép, még néha ki is jönnék szánkózni, de a civil, hétköznapi életben egy rakás szar az egész tél. Hiába természetes, hiába hogy "dehát január van", attól még egy kalap szar.
De sajnos sok bajhelyeslő, megkereseredett frusztrált ember van.
Itt nem a téllel van a baj, hanem az országunk problémamegoldó képességével. Norvégiában s Svédországban vagy Grönlandon gondolom sokkal másabb, ott 2 centi hó nem akaszt be semminek.
De nálunk mindenki meglepőnek, ha December, Januárban havazik.
Tisztelet a kivételnek. Sok ostoba ember válaszolt. Szeretitek a hideget de akkor minek fűtötök most a lakásban? Miért nem nyitott ablaknál csináljátok a hideg terápiát?
Buta a nénikéd 27-es válaszoló. Villamossági mérnök a végzettségem. A hideg igenis rossz hatással van az emberi szervezetre, amiket te olvasol mind hülyeség. Mondom, ne fűts a lakásodat 2 hétig innentől, majd várom a terápia pozitív eredményét. Nyáron a meleg élteti a természetet is, nekem pl. a 40 fok ellenére mázsányi paradicsom, paprika termett tavaly és rengeteg gyümölcs, eper, cseresznye, mind 1.5 hónappal előbb, mint régen. Az új klíma hátrányát nem látom, csak előnyét. A hó meg majd eltűnik megint, de örüljön neki akinek csak ennyi adatik.
Te beteg vagy 🤣
"Nyáron a meleg élteti a természetet is, nekem pl. a 40 fok ellenére mázsányi paradicsom, paprika termett tavaly és rengeteg gyümölcs, eper, cseresznye, mind 1.5 hónappal előbb, mint régen". Kedvesem, az eper és cseresznye tavaszi gyümölcs, amikor még nincs 40 fok 😀😂😀
Mindenkinek leszeded a fejét, aki nem 40 fokban érzi jól magát. Menj valahova délre, ahol mindig olyan az idő.
Kérdező, attól, hogy villamossági mérnök a végzettséged, még lehetsz másban iszonyat tájékozatlan és buta. Ahogy én se értek ehhez, te pedig nem értesz ahhoz. Ennyi.
"A hideg igenis rossz hatással van az emberi szervezetre"
Azt te csak hiszed, mert nem próbáltad ki az ellenkezőjét. Nyilván azért csinálják egyre többen a hidegterápiát, meg a jegesfürdőzést, mert annyira rossz az egészségre. Ez irónia volt. Tuti, hogy sokkal egészségesebbek is, mint te. Gondolom egyik cikket se olvastad el. Úgy alkotsz véleményt, hogy fogalmad sincs róla. Hiába vagy mérnök, de az intelligenciád nagyon alacsony. Te csak tanult vagy.
Drágaság, a melegnek is vannak rossz hatásai az ember szervezetére. Rengetegen lesznek rosszul, az érhálózat ilyenkor kitágul..stb. Nem vagyunk egyformák.
És csak még egy kérdés, ha már te annyira okos vagy: ha a hideg annyira rossz hatással van az emberi szervezetre, ahogy te, mint mérnök állítja, akkor a hidegéghajlatú területeken, hogy tudnak megélni az emberek?
A hideg erőssé tesz, a meleg pedig lustává.
Kár, hogy azt az egyszerű tényt nem vagy hajlandó felfogni a mérnöki agyaddal, hogy nem vagyunk egyformák. Nem te vagy a világ közepe, hogy mindenki olyan legyen, mint te.
Nem vagyunk egyformák. Te jól bírod a meleg, más meg a hideget bírja jobban. Mi ebben a probléma? Szerintem te nem is vagy mérnök. Egy mérnök nem hisztizik ilyen óvodás szintű témán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!