Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért örülnek ennek a hülye...

Miért örülnek ennek a hülye hónak annyira az emberek?

Figyelt kérdés

Sokka szebb a virágzó, színekben pompázó táj tavasszal, mikor zöldell a rét és virágzik a sok gyümölcsfa. Emlékszem 38 éve 1987-ben mennyire szidták és utálták azokat a napokat amikor elzárt a hóvihar mindent a külvilágtól. 100 km/h szél fújt sokszor és méteres torlaszokat emelt. A régi ikarus buszokat majdnem eltemette amik elakadtak falvak között. Pokol volt, nekem máig nagyon rossz emlék, mert majdnem halálra fagytunk a kietlenben. Mire a segítség megjött, már nem éreztem a végtagjaimat, kihűltünk sokan, mivel az orkán erejű szél miatt a -13 fok -25 foknak érződött és átfújt a kabátunkon is.

Most ugyan nincs kritikus hóhelyzet de ahogy esni kezdett ez a hülye hó annyira örülnek, hogy ezzel van tele az internet, hogy bedurvult a tél, mekkora havazás van, aztán épphogy 1 napig ha megmarad általában.

Én nem csak 1987 miatt utálom a telet és a havat, hanem alapból belém égett sok régi tél amikor rengeteg bajt okozott a havazás és az emberek inkább szidták, mintsem olvadozzanak tőle, mint most. Nem értem miért változtak így meg az emberek, nagyon más a világ. Sokszor a szarnak örülnek és ez igaz a politikára is, amit ebbe a kérdésbe nem keverek bele, tudjuk jól mi kell a magyar embernek. Tisztelet a kivételnek persze.

ma 09:31
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
54%

#49 nem idegbeteg. Nyugodtan lehet utálni, engem cseppet sem izgat.

Csak azért engedtessék már meg, hogy nem hülyéz le és birkáz le egy evolúcióban megállt teremtés csak azért, mert szeretem a havat. Nekem személyesen a hóval rohadtul sok szép emlékem van, és ezeket segít felidézni. (Gyerekkorom a Kárpátokban telt ahol nem volt olyan tél, hogy ne esett volna hó. Sőt. Minden évben szülinapomra vagy előtte havazott, így kb ajándéknak fogtam fel. Szerettem szánkózni, hócsatázni, és kb egy varázslat volt számomra, hogy télen annyi sokmindent lehetett csinálni. Mindig tiszta víz voltam mire beértem a házba)

De mára ez a varázslat eltűnt, mert nem havaz, csak két évente, akkor is csak 3 cm-t max. Így hadd örüljek egy kevés hónak, nehogy már te szabd (ti) meg nekem, hogy minek örüljek, meg minek nem.

Ennyi erővel te hülye vagy, mert a melegnek semmi haszna nincs, sőt. Bizonyított, hogy egy meleg, száraz nyár rengeteg kárt képes okozni a gazdaságra, és az egészségnek sem tesz jót a meleg. Lehet neked is az a bajod, hogy felfőtt az agyad a nagy melegedben. Ezzel szemben a hó mit csinál? Megvédi a földet a fagytól, hogy a vetésnek ne legyen baja tavaszig, konkrétan megállítja az időt, amíg a természet tud pihenni. Mindennek megvan a maga helye a világban, kivéve a kánikulának. Az semminek nem jo.

ma 13:22
 52/59 anonim ***** válasza:
0%

De, engem neveztek már elmebetegnek amiért csak annyit írtam, hogy nem szeretem a telet, hanem bármelyik másik évszakot jobban szeretem. (És ennyi, szóval nem szóltam le másokat meg semmi.)

ma 13:22
 53/59 anonim ***** válasza:

Ezeket biztos nekem akartad írni? Hol akartam megszabni hogy te minek örülj meg minek ne? :D

Az utolsó bekezdésed köszönöm, pont erre gondoltam a kommentemben, köszi az illusztrációt.

ma 13:26
 54/59 anonim ***** válasza:
38%
#53 A kérdezőnek is ugyan úgy megy.
ma 13:29
 55/59 anonim ***** válasza:
77%

Én szeretem a havat/ telet is. Minden évszakban van szép és jó.

Mivel itt nincs hó, ezért minden évben 2szer megyünk pl olyan helyre, ahol nagy hó van motorosszánozni. Tavasszal meg ősszel jobb időben (de múltkor 5 fokban is) motorozom...nyáron motorozni se akarok, strandra/ vízközelbe megyünk.

Most senki nem hülye, mert más évszakot szeret...de a stílus ahogy néhány ember beszél egymással...szégyen.

ma 14:15
 56/59 anonim ***** válasza:
23%

Mert nem kell havat lapátolniuk, mint pl. nekem a munkahelyemen.

Én gyűlölöm a havat, de a nyarat még ennél is jobban, 15-20 fok kéne mindig.

ma 14:59
 57/59 anonim ***** válasza:
42%

56 nekem pl a ház elől és oldalt is kell lapátolnom, mégis szeretem.

55#

ma 15:01
 58/59 anonim ***** válasza:

Is? Akkor nekem "is" írtad. Tehát újra megkérdezem: Hol akartam megszabni hogy te minek örülj meg minek ne?

ma 15:03
 59/59 anonim ***** válasza:
76%
Mert végre most több esett és szép a táj végette.
ma 17:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!